Подписаха: ГЕРБ и Патриотите официално заедно във властта

Щастлива новина за целия български народ, доволен е Валери Симеонов
Обновена: 27 апр 2017 10:52 | 27 апр 2017 10:48,
118

Снимка: БТА

ГЕРБ и "Обединени патриоти" вече официално са управляваща коалиция. Лидерите Бойко Борисов, Красимир Кракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров подписаха коалиционното споразумение за бъдещото правителство. 

Още по темата

Това стана в парламента минути преди лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер да вземе от президента мандата за съставяне на правителство. 

Подробности за разпределението на министерствата между различните партии обаче не бяха обявени. Те ще бъдат част от анекс към коалиционното споразумение, който предстои да бъде подписан в началото на май. 

От новата управляваща коалиция потвърдиха единствено, че бъдещият кабинет ще има четирима вицепремиери и 17 министри. Едно от вицетата ще има като ресор подготовката за председателството на Съвета на ЕС. 

"Решенията ще са взимат с консенсус, ще има коалиционен политически съвет, който ще е от шест човека", разкри още детайли от спораземението Валери Симеонов. Коалиционният съвет ще се събира всяка седмица и ще постига пълен консенсус по всички въпроси. 

"Идеята е да няма капсулиране в отделни министерства - това е наше, това е ваше. Играем отборно, затова в политическия съвет ще се взимат решенията и после те ще отиват в изпълнителната власт", каза Волен Сидеров.  

"Чесито, щастлива новина за целия български народ", завърши накрая Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
4
 
2
 
! Отговори
хм! преди 6 години
До Анонимен - По вероятно нещастна новина за всички освен за гласоподавателите на ГЕРБ и ПатриотитеТова е добре! Видя се, че останалите сте малко, защото иначе щяхте да спечелите изборите и ваш'те да раздават картите, ама не било така писано!
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орел, рак и щука - новата управляваща коалиция.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До OT NARODA EDINШъ ти дадат, приготвили са, специално за теб! И двете ли ги искаш наведнъж!
64
0
 
2
 
! Отговори
OT NARODA EDIN преди 6 години
URRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA500 LEVA MIN PENSIQ1000 LEVA MIN ZAPLATAHA NE SA DALI HA SAM IM E..AL MAY KATA NA TIQ DET OBE6TAHA
63
1
 
1
 
! Отговори
galakticheskiq boik преди 6 години
i podpisa o boge o boikooo o vselenski razum i mahna s ryka i prevyrna dyga v vino i potekoha med i maslo ot cheshmite a ot shadravanite bira oooo vsevishniii o pogarnikarq jesus boikus i love you i napravi zaplatite 440 lv za 1 mesec i se provikna halelluq a sega me hvanete za.........
62
0
 
4
 
! Отговори
i se poqvi преди 6 години
s grob do grob
61
2
 
5
 
! Отговори
IZBIRATEL преди 6 години
PAK MUTRI I IDIOTII 6TE NI UPRAVLQVAT DEEEEY BA ZA5TO GLASUVAHME VAOB6TE ZA6TO BQHA TIQ IZLI6NI PARI ZA IZBIRI VAOB6TE............VE4E NIKOGA NQMA DA GLASUVAM. VIDQ SE 4E NQMA SMISAL
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очакваме скоро време да се сбият и изпотрепят помежду си , това заслужават
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По вероятно нещастна новина за всички освен за гласоподавателите на ГЕРБ и Патриотите
58
1
 
1
 
! Отговори
До69 преди 6 години
Ако сте гледали Алфа само за да видите размера на пенсии и заплати, напразно сте си губили времето, оставете, това не е за вас. За подписването-е какво, защо парламентарна група, която е стигнала до кабинет като бройка, да не поиска и министерски постове? Какъв по-добър начин да се докажат от влизането във властта, опозиция се прави не само по митинги, нали? ОП отнема министерства от ГЕРБ, което вече е добре. Ще видим как ще управляват и дали ще бъдат патерица или опозиция на ГЕРБ като Радан.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щастлива новина за целия български народ
56
1
 
1
 
! Отговори
strapon преди 6 години
strapona na chehlio
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има едно постоянно очакване в селските комунисти, че Тодор Живков ще се върне и ще ги спаси.Това опасявам се е невъзможно.Браво на Герб и Патриотите !
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина е добра новина ...виждам едно помъдряване у всички тях. червените селяни нямат думата тук.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди време гледах редовно Алфа. Там, освен приказките за големи пенсии и заплати мобеха да се видят и световни новини, които герберските телевизии не допускаха да се гледат от техния електорат/да не би да почнат да мислят/Сидеров така вдъхновено защитаваше тезата за 500 лева минимална пенсия и 1000 лева минимална заплата, че сигурно поддържниците му са се просълзявали.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какт е тръгнало, при следващата оставка Герб ако пак подадат оставка ще се съкоалират и с ДПС, и с БСП
51
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Направете един голям венец от гербери на патриотарските избиратели и го занесете на гробовете им. На него пише: "От бате ви Бойко. С Любов. И благодаря"
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сега да ги видими патриотарите с какви празни приказки успиваха оФцете по скат и алфа? Нали искаха да са във власта за да си изпълнят намеренията. Ето им жадуваната власт. Но като гледам още с първото им намерение се ос.раха вместо 500 лв пенсия и 1000 лв мини заплата май ще останат само с 180 лв. мини пенсия. Но това ще им се отрази много зле на здравето. Ако продължат по същият начин да отстъпват и да подържат другаря пожар следващият парламат ще го гледат през крив макарон.
49
2
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До КругерЗа БСП, сиреч за Нинова. Категорично. Ця.ото семейство. И пак ще повторим и ще третим, ако трябва, докато падне ГЕРБ.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак ми е жал за електората на "патриотите"То може падение, може. Но никой не е предполагал дпкъде могат да стигнат.