Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията

Москва се научила да се справя въпреки санкциите
30 апр 2017 18:54,
302
Русия чака икономически растеж от 2% въпреки рецесията
Снимка: Reuters, архив

Русия очаква икономически растеж от около 2 процента за 2017 година, което ще бъде обрат спрямо дългогодишната рецесия. Това посочва министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров, чиито коментари са поместени днес в германския седмичник "Велт ам зонтаг" и цитирани от ДПА.

Министърът отбелязва, че почти всички сектори са отчели бърз темп на растеж през 2016 година и първото тримесечие на тази година. Това е подобрение спрямо по-ранни оценки, които предвиждаха слаб растеж за 2017 година.

Русия от години се бори с ниските цени на петрола, както и със западните санкции, наложени заради ролята й в украинската криза, припомня агенцията.

Мантуров твърди, че Русия се е научила да се справя въпреки санкциите. Например, технологичните продукти, които преди е внасяла от Европа, сега идват от други страни. Руските промишлени производители също са спечелили дял от местния пазар.

В действителност, казва Мантуров, санкциите имаха непреднамерения ефект да послужат като вид помощ за развитие на руската индустрия. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
5
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
ПРЕДПОЧИТАМ ЕВРОПА..ЯСНО И ОТКРОВЕНОНо Русия се нуждае от Путин защото прави всичко за своята страна..бил богат..децата му били на запад..няма проблем..но той притиска олигарсите да не изнасят капиталите си в сащ и европа а да инвестират в Русия..защо да създават в сащ работни места.. по добре е Русия да купува и привлича мозъци и да произвежда в самата Русия..всичките го знаем че това е така но все пак искаме Русия да е слаба и бедна..как така някой ще стане богат като нас..
127
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия ни купи.Полвината черноморие е тяхно.До 3-4 г.ще го купат цялото.А вие си пишете че били пропаднали.По пропаднали от нас няма.
126
6
 
4
 
! Отговори
за 137..ха,ха,хааааа преди 6 години
Купи си билет за Русия ,бе....като е 1,500-Э!Що седиш у България , за 300-лв./заплата , при Ковачки??!Аз , си бачкам у Германия и си свирукам...!
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние какви сме ,не ватенки а ***.
124
7
 
2
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 6 години
Боли ме Дедовия ...за ония алкохолизирани ватенки!
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия се бачкча.Има производство.Има оръжейно производство.Един от лидерите по производство на жито и пшеница.Не чакат помощи от ЕС като нас.Едно време произвеждахме чушки и домати.Сега и това не произвеждаме.1980 г.-11 000 000 овце и кози,сега 100 000.А 133 ти ще усети дебелия тепърва.Това се отнася и за 132ри.
122
2
 
4
 
! Отговори
Нфб преди 6 години
често заставам зад Русия и Путин...не защото съм русофил а мисля трезво ..но иначе мястото на Бълария е в голямото европейско семейство..животът ни днес е по хубав..по сигурен ..по добър..при цялата индустрия..селскостопанство дотирано от безплатен студенски труд..живеехме бедно..всичко се купуваше с връзки..да излезеш до Гърция е страхотен проблем..и днес при 1000 лв заплата бензина е 2 лв а при 100 лв заплата бензина бе 0.40 ст..нека да е бил 20 ст..е и ..ПРЕДПОЧИТАМ ЕВРОПА..ЯСНО И ОТКРОВЕНО
121
2
 
4
 
! Отговори
*** преди 6 години
На всички заблудени тикви, които се прехласват каква невероятна икономика имаме и какъв страхотен износ правим, да обясня, че основния дял в него са нефтопродукти от руския гигант НЕФТОХИМ. Нещо повече, приходите от тях, които остават в България са под 1% от стойността им. Остават у нас и всички отрови от преработката им.
120
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес бг, не публикувайте такива неща, че дразните американските г ъзолизци
119
13
 
3
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Чета коментарите и усещам една болка. Руснаците ги боли че сме по-добри от тях и че се спавяме с живота по-добре от тях. Вярно е че Шрьодер направи големи бели на България като затвори АЕЦовете за да ни направи зависими от Газпром. Вярно е че плащаме 40% по-скъпи енергоисточници, но остава необорим факта че печелим и живеем по-добре от тях.
118
12
 
5
 
! Отговори
кат Русия няма втора преди 6 години
Русия е една бавно развиваща се държава. Русия я очаква икономически бум. И ще се разбие на дъното с трясък.После рускините като дойдат трябва да ги дезинфектираме за да избегнем биологическа война на БГ територия.
117
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
русия е единственната надежда на нормалните хора по земята срещу западните антихристи.затова всички нормални хора трябва да са с нея.амин да бъде
116
3
 
3
 
! Отговори
Тома го е казал преди 6 години
Москва е трети Рим и четвърти няма да има.След като беше приключено с Романови остава въпрос на време да падне и Москва.Просто въпрос на време.И ще се възцари мир на земята.Наскоро четох за битката при Лепанто. Там папата се опитва и успява да създаде коалиция срещу Отоманската Империя.А Византия заговорничеше срещу България и даже услужи с кораби за да се прехвърлят през Галиполи. Правете си сметката с кого трябва да бъдем.
115
7
 
5
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
До АнонименАко имат толкова растеж, а България е "пред изчезване" (според комунистите) ,защо "изчезващите" българи не емигрират в Русия ??? Щом там е раят,хайде всички комунисти да се качват на влака за Москва !
114
6
 
4
 
! Отговори
до 126 преди 6 години
Това не са емигранти, а купуващи собственост у нас, за да им излезе почивката по-евтино. Можеш ли да сравниш руснаците с аганистанците и сирийците, въпреки че и те са по-богати от нас.
113
2
 
8
 
! Отговори
Очаквател преди 6 години
Моето поколение беше лъгано от същите комунисти,че се развиваме бурно и комунизЪма е зад ъгъла.Отчитахме бурен растеж,за да се докараме днес до последното място в Европа! А може би и в света ,ако дойдат същите "другари" на власт!
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как какво значение???Ти мозък имаш ли???Ясно че печалбата не е за нас.Образовай се малко!
111
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се оправя и върви напред докато евоатлантическа България все повече затъва в блатото.
110
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България няма икономика и собствено производство. Всичко е западни фирми, България е евтина аутсорсинг дестинация - българите шият *** в цеховете по селата за мизерно заплащане на западни фирми и парите се връщат отново на запад, стоката се продава на запад и там се реализират големита печалби - депо за евтина работна ръка. Но и това е добре, защото ако заплатите в България се повишат тогават чужденците ще се вдигнат и тези които сега шият *** съвсем ще останат без работа и без препитание.
109
7
 
3
 
! Отговори
да ги е яд преди 6 години
България се прочиства от отровната си плесен.Русия тъне в брак. Каквото и да правят ще има да чакат 2% ръст. Факта е че бяха и си останаха суровинен заден двор на България.