Турция извън ЕС? България трябва да подкрепи!

Ердоган налага тоталитарна власт, а ЕС е против този режим
7 юли 2017 09:35,
67

Като член на Европейския съюз България трябва да подкрепи решението Турция да остане извън зоната на Европейския съюз, което евродепутатите гласуваха.

Това посочи журналистът и анализатор Мехмед Юмер в студиото на "България сутрин".
 
Европейският парламент призова за замразяване на преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, ако Анкара продължи с конституционните реформи.

Още по темата

Турският министър за ЕС Омер Челик от своя страна определи решението като политическо, а външното министерство на страната обяви, че то се основава на лъжливи твърдения.

Отношенията между Анкара и Брюксел се влошиха след неуспешния опит за преврат в югоизточната ни съседка през юли 2016 година.

"Ердоган изостри изключително своя тон още преди референдума. В Турция се утвърди тоталитарната власт, а Европа категорично показа отношението си към този наложен режим", заяви Мехмед Юмер.

Той допълни още, че позицията на България винаги е подкрепяла присъединяването на съседката ни към ЕС, но при условие, че изпълни поставените критерии.

Пред Bulgaria ON AIR бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов бе категоричен, че Анкара грубо се меси във вътрешните работи на България. А решението, което Европарламентът взе не е изненада за никого.

"Още на 24 ноември миналата година беше известно мнението на ЕС относно Турция. Разликата е, че тогавашното решение беше за замразяване на отношенията, сегашното вече категорично е за прекратяване. Освен опитът за преврат сега налице е и референдумът на Ердоган, който допринесе за изостряне на отношенията", обясни Георги Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Вай,вай,ами кажи това на турците дето живеят в ЕС ,и на децата им,дето се страхуват да се върнат,на момичетата който се обличат свободно,на момчетата със европейско самочувствие и работа,напиши на тях да се върнат в Турция,ние сме в ЕС,
16
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Не само затваряне на границата с ТурцияМиниране !
15
10
 
20
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Какви пари ни дава ЕС? Кога най-сетне овчата ти глава ще проумее, че вноската ни за членство е доста по-голяма от парите, които получаваме!
14
6
 
12
 
! Отговори
Разчекнат преди 6 години
ББ в момента се чувства разчекнат между предаността си към ЕС и своя приятел Ердоган. Както и да постъпи ще има тежки последствия.
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако други държави са против , България трябва да остане Неутрална. Все пак лицемерието е водеща политика. България не трябва да влиза в конфликт със свойте съседи.
12
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
султанатьт няма работа в европа не замразяване и затваряне на папката за вечнивремена забрадки шалвари измислени преврати свобода за полит затворници
11
16
 
24
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Не само от ЕС, тази уахабитска *** Турция трябва да се изрита от НАТО и ООН и да й се ревизират границите за територии, които незаконно е окупирала!
10
13
 
23
 
! Отговори
бесни кучета преди 6 години
турция Вън! И европейски войсски по всички граници на ЕС!
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сулюк, а до 2022 какво ще правим?Дали да не ги нападнем, че не ми се чака толкова много?
8
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре аланкоолар, вие как си представяте Юнкер или кой да е друг еврогейталазин да казва на Ердоган или кой и да е друг Турски президент какво да прави?Това да не е курнелобокова българия?
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Недейте така бе,сега Боко Тиквата на кого ще гостува и ще се целува.Чак при Меркел ходи да ходатайства за султан Ердоган.
6
20
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
Жалко за нашите сънародници изгонени от комунистите, но ЕРДОАУТ!
5
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Премахване на двойното гражданство с Турция.
4
11
 
23
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Сбогом, анадолци! Проливите през 2022 г. минават под международен контрол.
3
15
 
22
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Затваряне турската граница
2
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция побърка целия съюз Сорос сънува Ердоган цяла вечер :)
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вай, вай...ако беше много хубаво в ЕС англичаните щяха ли да избягат от него?