Северна Корея изстреля отново балистична ракета

Само преди седмици Пхенян също изпита ракета
27
Северна Корея изстреля отново балистична ракета
Снимка: БТА, архив

Пентагонът каза, че е засякъл изстрелване на балистична ракета от Северна Корея, предадоха световните агенции. "Мога да потвърдя, че ние засякохме изстрелване на балистична ракета от Северна Корея", заяви говорителят на Пентагона Джеф Дейвис.

"Правим оценка на ситуацията и ще разполагаме с повече информации в скоро време", допълни той.

Изстрелването става няколко седмици, след като на 4 юли Пхенян изпита междуконтинентална балистична ракета.
Новата ракета е била изстреляна днес около 14,45 ч. по Гринуич.

Японският премиер Шиндзо Абе потвърди, че Северна Корея отново е изстреляла балистична ракета и заяви, че вероятно тя е паднала във водите на ексклузивната японска икономическа зона в Японско море. Той свика заседание на японския Национален съвет за сигурността във връзка с ракетния тест.

Главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга каза, че ракетата е летяла около 45 минути. Той допълни, че ракетното изстрелване е неприемливо и е ясно нарушение на резолюциите на ООН. Суга допълни, че Япония остро протестира срещу ракетното изстрелване.

Южнокорейската армия също потвърди ракетното изпитание, а южнокорейският президент Мун Дже-ин свика спешно заседание на своя екип за национална сигурност. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
4
 
! Отговори
аиде в краварника преди 6 години
е сега краварите им и се е спекло 😅😅😅 сега хармериханците ще въртят ще сукат и пак ще спретнат война ужас ...
14
1
 
9
 
! Отговори
Краварскабезизходица преди 6 години
"...на 4 юли Пхенян изпита междуконтинентална балистична ракета."Подготвят подаръче за САЩ по случай националният им празник. Любезни хора са корейците, факт.
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бай Дончо да вземе и удари дебелото човече и да миряса работата. Дебелото от страх изстрелва ракета след ракета, вместо да храни бимбайците си. И ние не сме държава с Монокнижника, дебел, страхлив и продажен, но и СК с този азиатски сатрап не са за чудо и приказ.
12
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ракети, бомби, уран, иприт, зарин, вируси- хх век, ххi век- същото. Които знаят руски да гледат вечер ок 2200 ч предаването на Владимир Соловьев - там събира всички политбоклуци от кол и въже и говорят срещу запада, ядрено противодействие, за удари по земя, от космоса и напоследък с/у Полша и Украйна. Никой не помни Чернобил, Фукуяма каква паника беше. 80% от политиците и военните са за психо проверка, но за съжаление никой не я изисква. Нас овцете все ни проверяват" удрял ли сте си главата" и
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове четете между редовете, няма нищо случайно. На Към му готвят шапка, доказват го действията на всички, включително Китай със дипломиране на доп армия по границата със СК. Та просто инстинкта за самосъхранение и желанието за всяка на страх у противника(което е най правилното решение особено за САЩ, )са предизвикали и днешният опит- показно, че неизбежна атака срещу СК няма да е Без отговор
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ракета е с цветно насочване, ще дири перчема на Тръмпи.
9
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AKO USA IZSTRELYA RAKETA-NYAMA PROBLEMI,NO AKO NORD KOREA IZSTRELYA IMA PROBLEM--ZASHTO?
8
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С постоянните заплахи към корейците, тия *** явно форсират нещата и съвсем скоро ще имат страшно оръжие. Даже не е нужно да е ядрена бомба - достатъчно да е просто пълна с радиоактивни материали тн *** бомба. Като изтресат ракета с 500 кг уран над някой град какво става?! В сеул живеят милиони милиони хора. Американците са пълни оли гофрени
7
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реалността е много далече от Рамбо, изнасящ цели руски танкови дивизии сам, на кон. Мда !
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички ние тук виждаме че нато и Америка е една голяма пръдня, нищо повече. Северна Корея да си изстрелва ракети, а Русия да си гледа Крим.
5
35
 
10
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Жалко,че тези зелени планиникоито виждам на сниката,може скоро да станат пустиня..............
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я, цветът на газовете на ракетата, е същият като перчема на Тръмп! Дали е случайност?
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълна обиколка на Земята, една ракета извършва за около 100 минути. Значи за 45 минути са достатъчни да достигне сащ на цялата територия
2
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Русия днес изстреля ракета-носител "Съюз ФГ", която изведе в орбита (за 520 сек) космически кораб с трима космонавти на борда - руснак, италианец имериканец.
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така Пентагона ще анализира поредният старт на ракетата, когато лети към американска територия. Само че няма да има на кого да докладват.