Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела

Каракас: Заплахата на президента на САЩ е акт на лудост
12 авг 2017 08:12, Елка Василева
253
Тръмп мисли за военни действия и срещу Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че обмисля евентуална военна операция срещу Венецуела в отговор на действията на президента Николас Мадуро да консолидира властта си, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

"Хората там страдат, умират. Разполагаме с много варианти за Венецуела, включително евентуален военен вариант при необходимост", заяви Тръмп пред журналисти в частния си голф клуб в Ню Джърси.

Заплахата на президента на САЩ Доналд Тръмп за военна намеса във Венецуела е "акт на лудост", заяви министърът на отбраната на южноамериканската страна Владимир Падрино, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес. "С този екстремистки елит, който ръководи САЩ, кой знае какво ще се случи на света", каза генерал Падрино по националната телевизия.

Министърът на комуникациите Ернесто Вилегас нарече изявлението на Тръмп "безпрецедентна заплаха срещу националния суверенитет".

Правителството на Тръмп вече наложи поредица от санкции срещу Мадуро и няколко десетки бивши и настоящи венецуелски официални представители, припомня АП. Но една военна намеса би означавало изключителна ескалация на ответните мерки на САЩ, отбелязва агенцията.

Пентагонът заяви по повод изявлението на Тръмп, че американските военни са готови да защитават гражданите на САЩ и американските национални интереси, но окачестви като "безпочвени" инсинуациите на Каракас за планирана военна намеса от страна на САЩ, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
117 Как стигна до това гениално заключение? :D Кът си гоорим за грамотност, между русофили и първо трябва да има'','', за дЪ разделиш мисълтЪ си. ''след това'' също трябва да слоИШ запИтая. Говорим за омраза ... пък ти показваш омраза към нас русофилите, ето ти прилика братко, не сме различни.ПС: Как се чуФстваш когат *** ти намира граматически грешки? Една стъпка под нас неграмотнитИ си(ни знам с къв знак да доърша изречението) :)
97
3
 
1
 
! Отговори
Василева преди 6 години
Време е за обяд, любими. Допий си водката и сядай на масата.
96
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 114Русофилията освен форма на неграмотност, невежество и псевдоправославие е и форма на омраза. Смятащите се за русофили първо мразят собствената си страна, след това измислените врагове на Русия.
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братя сънародници, зарежете споровете и работете. Аз изработвам дрънкулки и ги продавам на домакини в щатите с 500% печалба и плащам данъците си в България. А вие сте далече по-умни от мен и ако не ви мързеше....ех мечти, мечти.
94
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всеки фб на русофоб е запълнен от само 1 нещо страх от Русия и комунизъм, всеки коментар, всяка статия, всяка публикация само за това. - Болестно състояние.
93
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
110 ... Не знам под какъв камък си живял, но има такива понятия като туркофили, американофили, германофили и тн. Просто нямат такова добро звучене като русофил. :D Както казах по доле, Световната Здравна Организация през 2008 обяви русофобството като психическо заболяване. Интересното е че повече от 1/2 от западна Европа и САЩ изпитват ужас от руснаци и китайци, а обратното руснаци и китайци нямат такава паника, към други националности.Ако видим ФБ на Русофил е трудно различим,на русофоб обсебен
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
101 Тъй ли, аз пък гледам че се бият по главата като чуят повече от 35 работни часа на седмица. (5 дни по 7 часа) В Източна Европа 50 часа на седмица са нормални. :D Много са трудолюбиви, че живеят на кредит цял живот, още от университета до пенсия.
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Самото съществуване на РУСОФИЛСТВОТО И ТО КАТО ОРГАНИЗИРАНО ДВИЖЕНИЕ Е НЕНОРМАЛНО ЯВЛЕНИЕ. Представете си да съществуват национални движения Туркофили или Американофили, които да правят същите свинщини както русофилите и всяка година да се събират-едните край язовир Кърджали, а другите край яз. Искър, да развяват турски или американски знамена, да пеят маанета или кънтри и да мечтаят как ще посрещат - едните турските аркадаши а другите американските френдове.
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев Колко време ти писаха текстовете :) Много смешно едни и същи с опити уж да са различни хахаххаха Внимавай да, не объркаш папката .
89
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 102Русофилията е израз на национален комплекс за малоценност, старателно култивиран и подхранван от руснаците и от петата им колона. Никъде по света няма такова явление, като организираната русофилия, чието кредо е:" *** на руски *** е върховна проява на патриотизъм."
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100 Да показа факти които сами те разкритукуваха. L:D Неоткрити запаси някъде от етъра влизат в сметките :Д :Д Новини от 2014 от жълти сайтове и измислени цифри който са на светлинни години от реалността. :D и думички който не знаеш. :D Така ли разсъждавате умните демократи, нищо чудно че България се разпада с такива мозъци. :D Ходи намери някой от тия сайтове, всяка седмица Лили Иванова умира по тях, тъкмо като за теб са. :D
87
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
102 кой е казал че непременно трябва да купуваме от Русия
86
2
 
8
 
! Отговори
защото преди 6 години
"Има два начина хората да се контролират: Първо да ги държиш в страх и второ-да ги деморализираш. Образован, здрав и уверен народ се управлява по-трудно. 80% от ресурсите се притежават от 1% от населението. Защо хората толерират това? Защото са бедни, деморализирани и уплашени."Това е цитат от интервю на бивш член на британския парламент.
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
96 Е това вече е върховната простотия, пример защо Световната Здравна Организация призна русофобията за психологическо заболяване. :D България купува петрол, Русия продава, Русия иска висока цена за да печели, следователно Руснаците целят да унищожат България. :D :D :D Чухте ли хора, ако искате да печелите значи се опитвате да унищожите някой, продавайте всичко на безценица! :D Хората от село се опитват да разорят Германия като им изнасят плодове на големи цени, това са анти Българи, подгонете г
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
98 мърззелът бил запазена марка на американците а бе идиоот знаеш ли как се работи в Америка дори германците се шашкат и не искат и да чуят за труд по американски
83
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 93Изобщо даже , не си ми интересен. Аз показах факти и това е. Празни приказки на червени *** чета , колко искаш има тук. МЛипсва ти доста информация и това е очевидно.
82
5
 
4
 
! Отговори
до СатаНАТО™ преди 6 години
"Къде в статията пише, че Тръмп мисли за военни действия срещу Венецуела?Тръмп само е казал, че имат военен вариант и за там."За да разработи военен вариант за дадена държава, ЗНАЧИ е мислил за военни действия там! *** си като гъбена чорба или смяташ останалите за такива!
81
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
94 Виждам как сложи Асад като дори ЕС потвърди че той не е отговорен за нито 1 от 3те атаки на цивилни с газ, а точно тези които американците създадоха и въоръжават ИДИЛ. Империи вече няма, наименованието е Федерации и съюзи. Мрак не го разбрах, но алкохолизъм, българите бием руснаците от глава на населението, простота, празни глави и дивашки нрави се насочи към Африка и арабските мюсулмани,мързела е запазена марка на американците както и корумпирани.олигарсите ги търси ри *** любимци на ЕС
80
4
 
3
 
! Отговори
до сатанато преди 6 години
Приказките ти са изпразнени от съдържание като кратуната ти.
79
4
 
4
 
! Отговори
и още преди 6 години
България купува суровини,тоест за България е добре цените на суровините да са ниски.Но предателите,подмолните русофилски агенти искат цените на суровините да са високи,за да може руската *** да печели,а българина да плаща и да няма пари.Русофилите са тумора на България,и до като не се изчистят,България няма да се оправи.Факт.