В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията

Според Пхенян всички те доброволно пожелали да се включат
Обновена: 12 авг 2017 18:00 | 12 авг 2017 17:48,
311
В името на КНДР: 3,5 млн. доброволци за армията
Снимка: архив Reuters

Северна Корея обяви днес, че близо 3,5 милиона работници, партийни членове и войници доброволно искат да се присъединят или отново да се включат в армията, за да окажат отпор на новите санкции на ООН и да се противопоставят на САЩ на фона на геополитическото напрежение между Пхенян и Вашингтон, предаде Ройтерс.

Вестник "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, уточни, че доброволците са предложили да се присъединят към армията, след като Корейската централна телеграфна агенция в понеделник разпространи съобщение, осъждащо новите санкции, наложени от ООН заради ракетните изпитания на Северна Корея.

Още по темата

По-рано тази седмица Пхенян обяви, че разработва план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец. Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, пише БТА.

Корейската централна телеграфна агенция съобщи в сряда, че в Пхенян се е състоял мащабен митинг в подкрепа на правителството. Северна Корея и преди е мобилизирала огромно количество хора, за да покаже решимостта си, когато се изостря напрежението.

През август 2015 г. един милион севернокорейци предложиха да се запишат в армията, когато се взриви мина в демилитаризираната зона между двете Кореи и напрежението се изостри допълнително.
Северна Корея предупреди чуждестранните дипломати да напуснат Пхенян през 2013 г., когато замрази работата по съвместен междукорейски промишлен парк и заплаши с ракетни удари американски тихоокеански бази, по-конкретно Гуам и Хавай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


311
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 143САЩ тогава защо взеха за Афганистан и Ирак нашите калашници и после къде ни пласираха накрая оръжията на България. В ИДИЛ!
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да поставиш целите на Томахоуците, ти трябва достоверна информация за координатите. Но в Северна корея няма шпиони на ЦРУ, които да дават подобна информация. Сателитите се лъжат като пенсионери от ало измамници
109
3
 
11
 
! Отговори
Смях преди 6 години
Във Вашингтон се напикават от безсилие пред Северна Корея.
108
4
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
3,5 млн. доброволци !!!готови да се бият с еврейската-лихварска империя на злото !ха се га си помислете ако Русия нападне Германия да речем,колко немци биха се записали добровилци .... и колко от тях ще са от "бежанците" и колко от тях ще са хомосексуалисти, трансексуални и пр. любимци на толерасткото общество ако тези сериозно си мислят че могат да се противопоставят на Русия - сериозно се бъркат, никоя от тези западни овце с промити мозъци няма да събере кураж да се бие с Русия !
107
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BYLGARITE OPREDELENO PRIPADAT OT GLAD
106
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #138Не е нужно да спечели, може с една ракета да ни спаси от Холивуд... Паметника му е сигурен.
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЮЖНА КОРЕЯ ИМА ОГРОМЕН ВЪТРЕШЕН БРУТЕН ПРОДУКТ И ОСНОВНО Е ЗА ИЗНОС!!!АКО ЮЖНА КОРЕЯ БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ТОВА ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ КАТО ЦЯЛО!!!:D СЕВЕРНА КОРЕЯ ВЕЧЕ ОБЯВИ, ЧЕ АКО НЕ МОЖЕ ДА НАПАДНЕ САЩ ПОНЕ ЩЕ УНИЩОЖИ ЮЖНА КОРЕЯ :DЖЪЛТИТЕ ЩЕ ПРЕЖИВЕЯТ ЕДНО 100 МИЛИОНА ЖЕРТВИ И С ТЯХ И БEЗ ТЯХ :D
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #136Би ли си развил мисълта за плутония, да ти се посмеем:-)
103
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каскетите се превъзбуждат като замирише на плутоний и се набират на клавиатурите. Само дето противните им САЩ печелят всичките си войни вече половин век!
102
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не бяха руските *** да подкокоросват социопата Ким, нямаше да има такова напрежение. Но руснаците затова са руснаци, да правят мpъcoтии по целия свят, защото нищо положително и добро не могат да направят. А след това пищят, че всички са против тях и никой не ги обича.
101
2
 
5
 
! Отговори
. преди 6 години
НяКОЙ гледа много филми. Във войната която предсти ( до 15 дни) няма да има никакви чарлишийновци.Само дед фром абаув...ако разбират боярищниците какво искам да кажа.И всичко ще е овър за около ден два.
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам кой какви битки е спечелил, но СеСеСЕРЕ фалира и се разпадна. И до ден днешен любимите ви руснаци пият битова химия и мизерстват, а Русия преживява като си разпродава природните богатства в американска валута.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, чува се че имат ядрени бойни глави, но така ли е? Те и американците казват, че тяхните оръжия са най-добрите в света, но това изобщо не е вярно
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чарли Шийн и Уилям Дефо във "Взвод" - холивудско риалити за ужасът на янките във Виетнам.Създаден по разкази на американци върнали се с пост-травматичен стрес от Виетнам.
97
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северна Корея разполага с повече мобилизирана армия от Виетнам и с ядрено оръжие. Познайте дали САЩ ще посмее да я нападне.
96
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
M16-ките на бургерите им засичаха, хвърляха ги в блатата и вземаха Калашниците на убитите северно виетнамски войници. Смятай какви лузъри са били, ходят на мама си в г*за в джунглите на Виетнам да се бият за корпоративните интереси на чичо Сам. Те и за това загубиха - не става само с кинти да мотивираш. Малките жълти човечета се бият за кауза и за Родината. Същата работа и със Северна Корея - на тяхна територия ли е войната, нямат шанс бургерите.
95
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако оставите настрана сляпата си вяра във вечната американска система изградена по света, ще се досетите, че тя се тресе от противоречия и е на границата на баланса.
94
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям бълхарник тая КНДР. Тия са изчаткали съвсем. Пушечно месо.
93
2
 
15
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
САЩ нямали загубени битки във Виетнам. Ха-ха-ха! Те нямат спечелена там. Едни партизани им свиха сармите за срам на елитната им войска употребяваща наркотици и алкохол.
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Но сега САЩ са първи приятели на виетнамците и няма и помен от червения режим. Викаш целите не са постигнати. Хахахаха."Момче, войната във Виетнам няма нищо общо с днешните добри отношения на Виетнам и САЩ, проумей го. Навремето САЩ загуби войната и войниците й умряха за нищо, ЗАГУБА, набий си го в празната лакейска кратуна. Приятелските оношения бяха постигнати на по-късен етап с дипломация, а войната във Виетнам беше пълен провал за САЩ.