Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам

Тръмп: Всяка заплаха към САЩ ще се посрещне с огън и ярост
9 авг 2017 07:23, Елка Василева
122
Пхенян готов да удари ВВС базата на САЩ на Гуам
Снимка: архив, Reuters

Северна Корея съобщи, че "внимателно проучва" план да нанесе ракетен удар по американския тихоокеански остров Гуам, където се намира голяма база на ВВС на САЩ, предаде Ройтерс.

Говорител на Корейската народна армия, цитиран от официалната информационна агенция на страната КЦТА, каза, че КНДР "е готова във всеки момент да нанесе последователен и мащабен удар" по този военен обект, след като съответно решение вземе държавният глава Ким Чен Ун.

В изявление на друг военен говорител, цитиран от КЦТА, се отбелязва, че Северна Корея може да предприеме такава превантивна операция в отговор на американска "провокация".

Изявленията от Пхенян дойдоха часове, след като американският президент Доналд Тръмп предупреди Северна Корея, че за нея е най-добре да спре да отправя повече заплахи към САЩ", защото "те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, каквито светът никога не е виждал", съобщи Асошиейтед прес.

"Неговите (на Ким Чен Ун) заплахи излизат извън нормалните рамки и, както вече съм казвал, те ще бъдат посрещнати с огън и ярост, или иначе казано, със сила, каквито този свят още никога не е виждал", добави Тръмп.

По-рано вестник "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на доклад на разузнавателните служби, че КНДР е успяла да произведе ядрени бойни глави, които могат да бъдат поставени на разработените от Пхенян ракети. По данни на разузнавателните среди това е поредната крачка на Северна Корея към придобиването на статут на пълноценна ядрена държава.

Според анализ, проведен миналия месец от разузнавателното управление на Пентагона, към днешния ден Пхенян може да разполага с до 60 ядрени бойни заряди. Според независими експерти, цитирани от "Вашингтон пост", това число може би е малко завишено, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: САЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много защитници на севернокорейския концлагер бре! Путиновските рубли все-още поддържат болшевишкия им плам! ***!
69
2
 
2
 
! Отговори
Мунчу преди 6 години
Колко жалки са защитниците на севернокорейската ***! Типични русофилистични болшевишки ***,заслужаващи обезглавяване на цялата им рода! Това са те, типичните предатели и ***! Айде , дано скоро и Кимчо и тези ,които плащат на безродниците да драсакат глупости да бъдат наградени с огън и зариване в пепелта завинаги!
68
5
 
7
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До ognyanz 95 ; Не ,Северна Корея нямат право да се защитават с ядрени оръжия и причината затова е ,че в момента заплашват половината свят с ядрен удар "защото уж се защитават".Заплашват САЩ ,Австралия,Китай ,Япония и най-вече Южна Корея.Има международни закони и те позволяват само определени държави да имат ядрени програми,защото не се знае дали дебелака Ким Чен Ун няма да се събуди някоя сутрин с дебелия *** нагоре и да реши да взриви някоя държава е така от скука.
67
11
 
16
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Да живее братския трудов корейски народ.Долу мазни те мръсни лапи на американския империализъм ! Комунизма светло бъдеще на всички народи по света .
66
9
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Северна Корея има право да се защитава. Ако нямаше ядрено оръжие, щеше да последва американска интервенция както в Либия, Ирак и Сирия.
65
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя тлъст комунист Ким Чен Ум се е затърчал да сподели съдбата на Садам, Кадафи, Чаушеско и др. подобни.
64
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неграмотен си "Олег." Не сиизкарал нито рубли, нитодолари, да не говорим забиткойни.От амер. посолствополучаваш ли по някоя дозанаркотик?
63
3
 
14
 
! Отговори
заключения преди 6 години
От случилото се вижда че Ким (на сминката) се е подул от кеф, а пресидент ъф УСА направо е порижавял от яд (други снимки по сайта)
62
8
 
19
 
! Отговори
покер USA преди 6 години
И какво излиза?краварите са смелли, но само срещу невъоръжени ?!Ако бяха мизерни талиби вече да ги няма, Но ако незначителнитедосадници имат ядрено оръжие, че и ракети с което да го доставят, янките лаят колко могат, но внимават да не скъсат синджира - че лошо!
61
6
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
Я някой да ми каже,как сащ ще ползват ядренни ракети по СК,без да засегнат Китай и Русия,те не са толкова *** като повечето пишещи в този форум,исползватли ядрени ракети,после Д...*** да им е яко,ще бъдат сринати,могат само с конвенционални оръжия да водят война с СК,докато СК,може да бие с ядренно по сащ.
60
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че ако някой ще ги бомби корейците то тва ще са китайците. Все са искали сухипътна граница със Сеул. Вие китайците ги имате за калинки ли? Ще шитнат Ким и му прибирт въглещата, ако някой вземе корея то ще са китайците. Само ще изселят северняците зад ДМЗ и ще населят с китайци.
59
15
 
11
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Бой по Перукан 68 След този превантивен удар , Северна Корея ще понесе унищожителен удар.Тръмп е прав.Света не знае каква военна сила е САЩ в момента.Имат оръжия непознати за човечеството, както ядрената бомба през 45г.
58
10
 
1
 
! Отговори
Олег преди 6 години
Току-що пуснах Литъл бой в Пхенян. Доста е далеч от проблеми със съседна държава. nuclearsecrecy/nukemap/След малко ще пробвам с Цар Бомба.
57
9
 
5
 
! Отговори
Олег преди 6 години
И ако Китай направи нещо на някоя страна после какво ще яде като му наложат санкции и всички фирми избягат от там? Китай икономически ще остане гладен като въшка. Китайците не са толкова глупави, че да гладуват заради някакъв Ким. Освен това, малка ядрена бомба от рода на Хирушима не може да разруши един цял град като Варна, така, че нищичко няма да му се случи на Китай с мъничка и слабичка бомбичка. Има сайт дето можеш да имитираш хвърляне на бомба различни видове върху територия.
56
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май пак ще замирише на барут в Азия както преди 50 г. и пак задокеанските демократизатори ще лапат жълти чурки.
55
11
 
7
 
! Отговори
:D преди 6 години
САЩ имат над 7000 ядрени бойни глави, а Кимчо в най-добрия случай 60. Кой кого де?
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSПроизвеждаме всичко!От чорапи до спътници!БВП вече е 55 000 000 000 ЕВРО.
53
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ще играят шамарите мМи те имат 4-5 ядрени бомби. 80% от тях могат да прохванат. Останалите (т.е. 1) може да направи някакви пакости в Южна Корея. Ами после?
52
8
 
3
 
! Отговори
Олег преди 6 години
До Бой по ПеруканИ викаш Пхенян заслужава съдбата на Япония. За една база после ...
51
15
 
3
 
! Отговори
мухахахахаха преди 6 години
Кадафито и Саадам вероятно и те са имали подобни мисли. Кимчо знае ли къде са те сега? :)