Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!

Не би постъпила по друг начин, ако попадне в същата ситуация
20 авг 2017 21:53,
207
Едно си Меркел знае: Пускането на бежанците в ЕС – правилно!
Снимка: Reuters, архив

Германската канцлерка Ангела Меркел защити днес решението си да отвори границите на Германия за стотици хиляди бежанци преди две години, предаде Асошиейтед прес.

"Продължавам да мисля, че решението ми беше правилно", каза Меркел, след като беше попитана в предизборно телевизионно интервю дали би постъпила по различен начин, ако попадне в същата ситуация. По-рано канцлерката е защитавала решението си като необходим отговор на извънредна хуманитарна ситуация.

Тя заяви, че нейното правителство е предприело множество стъпки, за да гарантира, че кризата няма да се повтори.
Напливът от почти един милион бежанци в Германия през 2015 г. предизвика остри критики срещу Меркел от някои десни политици, включително консервативните й съюзници в Бавария.

Хорст Зеехофер, който оглавява Християнсоциалния съюз - баварската сестринска партия на Християндемократите на Меркел, обаче, изглежда, отстъпи от отдавнашния си призив за ограничаване на броя на бежанците. По-рано той настояваше за таван от 200 000 бежанци на година.

Меркел каза по германската телевизия Ер Те Ел, че ще се бори за пълен четиригодишен мандат, ако бъде преизбрана през септември.

Попитана дали ще се кандидатира отново през 2021 г., канцлерката заяви: "Това ще бъде отново обсъдено в подходящо време." 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решението на Меркел е обосновано. В Германия не достигат млади хора. На немската индустрия са нужни кадри и работна ръка която да плаща пенсиите и данъците. За 2016 год. Германия има 297млрд.излишък!!! Явно от икономическа гледна точка е добре. Аз живея в Германия и ви казвам че чужденците са половината от потреблението тук:плащат наеми,работят,лизинги и т.н. Ако не са те,Германия е довиждане!
96
2
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
На мен ми е интересно, колко % или по-точно промила от "бежанците" са "интегрирани" - говорят немски свободно, работят, плащат наем и осигуровки?-----------Същият процент както и при ***. :)
95
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
На мен ми е интересно, колко % или по-точно промила от "бежанците" са "интегрирани" - говорят немски свободно, работят, плащат наем и осигуровки?
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин също приема бежанци.И Ердоган приема бежанци.
93
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук се трият коментари яко. Защо си губите времето да пишете?
92
1
 
5
 
! Отговори
до 102 преди 6 години
Само че, кой и го нарежда?
91
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лудата Меркел отдавна не може да мисли.Тя само автоматично изпълнява задокеански команди.Започвам да мисля,че болшенството немци са като нея.Ако не бяха щяха вече да са я свалили от власт и да е съдена от Международния трубунал за геноцид към немския и останалите европейски народи.Тя отвори вратите на исляма и джихадистите в ЕС.
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашия банкянски бек е същия...даже от нея е по страхлив! Не топки ами п....тка има той! Нищожество страхливо!
89
0
 
17
 
! Отговори
Боримир преди 6 години
Меркел е кукла на конци,не го ли разбирате? Какво да каже? Държат я на къс повод... и тя и нейните министри знаят много по добре от вас истината! Нямат силата да кажат стига, затова можете да я обвинявате! Защото ако тя го изрече на висок глас с нея на минутата е свършено! Иска се сърце,искат се топки... е, тя и около нея предпочитат да си живуркат,като са приспали съвестта си! Въпрос на личен избор от тяхна страна!
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Oт 190 коментара 100 останали! Какво повече да коментирам...
87
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете си труда да прочетете в английската преса за съдебните процеси над 26 пакистанци в Бирмингам и Ротехрайм, които от 2011г. са дрогирали, изнасилвали ипринуждавали към проституция близо 300 английски момичета и жени. Те са родени в Англия. Всички, които разказаха за това бяха наречени фашисти. Полицията нищо не е правила, въпреки жалбите, за да не я обвинят в расизъм. При разпитите им са заявявали,че англичанките са глупави ***, ставащи само за секс. Това ни чака и в по-голям мащаб.
86
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая жена затри Европа, а това е непростимо.
85
0
 
6
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ТИКВЕНИ9Я СИНДРОМ ЯВНО Е БОЛЕСТ КОЯТО СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА САМО ВЪРХУ ПОЛИТИЦИ
84
0
 
10
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"Продължавам да мисля, че решението ми беше правилно" - ЖЕНСКИ РОДЯ НА ТИКВА ТИКВЕНИЧКА ЛИ БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ???? ХАХАХАХАХХАА
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По датнни от Евростат за 2016г. населението на Европа се е увеличило с 1,5 милиона души- точно колкото са дошлите емигранти. Старите европейци, колкото деца раждат, толкова и умират. Европа да се готви да става мюсюлмански халифат.
82
2
 
36
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Изчетох коментарите дотук....прави впечатление едно - май много малко юзъри осъзнават, че нас европейците никой не ни пита , съгласни ли сме...или не! Диктатурата на Мурксул-ханъм ще продължи! Впрегнатия огромен пропаганден апарат втълпява на послушния немски избирател, че предателката на всичко християнско и европейско ВЕЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛА! Сложили сте минуси на коментар 76, но той казва истината - бъдещето на Европа е исляма! По чисто демографски причини! Тъжна работа!
81
6
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Искате демокрация, искате ЕС, искате НАТО, мразите Русия, гласувате за ГЕРБ, нали?Тогава свиквайте с терорисите, ислямистите и слушайте баба Меркел.Оплаквайте се на армениския поп, няма кой друг да ви разбере.Кое не е ясно?
80
4
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ЕС е създаден за да обслужва интересите на големите държави - Германия и Франция.Толкова ли е трудно да го разберете?Европа на две скорости, даже храните , които ядем тук са третокачествени.Искате ли такъв ЕС?Аз не искам такъв ЕС.
79
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
ЕС е масонски проект, без бъдеще, мътрвороден и изкуствен проект.Колкото по-бързо се разпадне ЕС, толкова по-добре за България.България- над всичко, България ще я има и след края на ЕС.
78
1
 
25
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Тъпо и упорито така ще твърди.Точно преди изборите не може да си признае,че е сгрешила.Жалко,че пак ще я изберат.На Зеехофер му е напълнила гушата и отстъпва.С мнооого пари пак ще остане.Няма кой да и се противопостави.