Папата: Да се сложи край на нечовешкото насилие!

Франциск отправи молитва за жертвите от терора
21 авг 2017 08:23, Елка Василева
20
Папата: Да се сложи край на нечовешкото насилие!
Снимка: Reuters

Папа Франциск призова да бъде сложен край на "нечовешкото насилие", на което през последните дни станаха мишена невинни хора в Буркина Фасо, Испания и Финландия, предаде Асошиейтед прес.

Пред множеството, събрало се на площад "Свети Петър" за традиционната неделна благословия, Франциск отправи молитва за жертвите и заяви, че светът носи в сърцето си "болката на тези терористични атаки".

Папата помоли Бог да "избави света от това нечовешко насилие".

Осемнайсет души бяха убити в столицата на Буркина Фасо преди седмица, когато ислямски екстремисти нападнаха популярен ресторант. В Испания членове на екстремистка клетка пометоха с автомобил пешеходци в Барселона и съседния морски курорт Камбрилс, убивайки 14 и ранявайки над 120 души. Във Финландия в петък 18-годишен мароканец, поискал убежище, намушка фатално с нож двама души и рани седем, припомня АП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: насилиепапа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инквизицията друга песен пееше. Славни времена...
16
0
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 6 години
Много интересно как Папата призовава за край на насилието в Европа, а хич не забелязва жертвите на фашисткото насилие в Източна Украйна, които са вече над 11 хиляди. Явно за него православните християни не са хора.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сложило де,нали си Божи наместник,или тук имаме:Другари дайте да дадем!
14
0
 
11
 
! Отговори
Интересно преди 6 години
Срещу атентатите и насилието се обявяват папата, лидерите на европейските и християнски страни?! А ИД са ислямска сунитска терористична организация! До момента не съм чул лидер на сунитска държава - СА, Катар, Турция, ОАЕ, Оман и др. или поне обикновен ходжа от тези държави да е заклеймил официално насилието! Дори неатдавна на футболен мач в Турция публиката освирка минутата мълчание в памет на жертвите в Париж! Не било "прието" минутата мълчание в Турция! Което означава какво...
13
1
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
С тия излизане на глава няма. След края на ВСВ започнахме да ги пускаме, къде повече, къде по-малко. Над 70 години живеят в нашите общества, но така и не се интегрираха или промениха. Напротив - достигнаха критична маса и започнаха да проявяват истинската си същност. Така че папата вместо да отправя безсмислени призиви, да вземе да призове един нов модерен кръстоносен поход и да приключи тая агония вече. И без това ни обвиняват, че сме кръстоносци по техните земи - поне да е истина.
12
0
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Папета сигурно е мил и на тия терористи краката та да се интегрират
11
0
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
До В.Прав си те ни избиват и се опитват да ни изменят живота а ни я им се молим и съчувстваме!!!ако това продължи край с нашия свят и живот те ни превземат защото виждат че сме слаби и глупави.
10
0
 
11
 
! Отговори
сега преди 6 години
С молитви вече не става Европа е пред катастрофа,всеки чужденец който не спазва ,законите,правилата и се опитва да налага своя правила и обичай трябва да бъде изгонен само така ще се спасим.
9
0
 
11
 
! Отговори
В. преди 6 години
В общи линии безсмислено послание. Ще бъде взето пред вид от терористите колкото ние се вслушваме в посланията на ходжата от Мека. /Не знам дали има такъв/.Към кого всъщност е адресирано посланието?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До К.М.Т.А в Библията се казва да се боим повече от онези, които убиват души,..ами новинарските сайтове, какво правят в момента а, шахматисте?
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се сложи край на нечовешкото насилие ........ като най-накрая наложим "новия ред" и прошнуроваме и пронумероваме всичките офце , тъй като демокрацията не ни е вече нужна , и от нея вече няма печалба ...махалото да отива в другия край и да се пуска резето ..това чета аз, между редовете
6
2
 
5
 
! Отговори
К.М.Т. преди 6 години
Да, терористичните актове наистина са дело на едно нечовешко насилие, но то поне вреди само материално, докато изопачените католически и протестантски догми засягат хората душевно...А в Библията се казва да се боим повече от онези, които убиват души, а не от онези, които убиват тела! Но Папата, понеже е избраник на масоните никога не би си позволил да цитира вярно Божието Слово.
5
2
 
10
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
До Анонимен 5Русия е велика с политици като Медведев, Путин и Сергей Лавров.Крим е руски, санкциите от ЕС и САЩ не могат да сломят руския дух.Папата е един лицемер, както и политиците в Брюксел, съвсем импотентни са да се справят с тероризма, да се помолят на Путин, че чичко Тръмп е далече, пък и на него не му пука много за старата Европа и нейните проблеми.
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И АЗ ТОВА КАЗВАМ!!!!НО ЗА ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА ПЪРВО ТРЯБВА ПУТЛЕРОЦИД ДА УМРЕ А ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ЗАКОН ПРИ ВСЕКИ ИЗБОРИ В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДА ИМА КОНТРОЛ ВЪРХУ ИЗБОРИТЕ ЗА ДА НЕ ЛЪЖАТ МАСОВО ОТ УПРАВЛЯВАЩИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ТИП СЕВЕРНА КОРЕЯ!------------ПАДНЕ ЛИ РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА В СИРИЯ И УКРАЙНА!ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ЗАЩОТО ТЯ СЪЩЕСТВУВА САМО ЗАРАДИ МАСОВИЯ УБИЕЦ ПУТЛЕРОЦИД ОКУПИРАЛ СИРИЯ!!
3
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Доскоро римокатолическата църква получаваше САМО ОТ ГЕРМАНИЯ 7 МИЛИАРДА ? годишно под формата на църковен данък, и доброволни пожертвования! Несекващите в последните години педофилни скандали...и финансови злоупотреби предизвикаха масово отказване на немските католици от църквата!Лицемерието на главата на тази църква е емблематично - призивите за състрадание, и разбиране на папата рязко контрастират с гората от гробове на жертвите на ислямофашизма!
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не изми краката на шофьорчетата? Може да са им стягали обувките и да са им излезли плюски! Нали едно време сте процъфтели, защото именно сте подкрепяли избиването на неверници. Царете и кралете в името на Божието дело са плячкосвали наред, а на вас ви е било угодно да имате власт и влияние.
1
3
 
21
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Католицизмът е извратена версия на християнството.Истината е в православието.Папата бил заместник на Господ на Земята, няма по-голяма глупост от това.Ами индулгенциите-плащаш си и греховете ти се опрощават.Най-лошото е, че отровата от западната религия католицизъм започна да навлиза и у нас и забравяме истинските православни ценности.