Саудитски тийнейджър в ареста – танцувал на улица

Бил на разпит за непристойно поведение на обществено място
23 авг 2017 13:45, Елка Василева
10

Четиринайсетгодишно момче, арестувано от саудитската полиция, задето танцувало на кръстовище под звуците на песента "Макарена", е освободено с предупреждение за безопасността на движението, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от Ройтерс.

Видеото с момчето, което танцува под звуците на популярния хит от 90-те пред пет ленти, пълни с автомобили, спрели на червен светофар, получи широко разпространение в социалните мрежи.

Полицията заяви, че тийнейджърът е бил задържан за разпит, защото е показал "непристойно поведение на обществено място", затруднявайки трафика. Момчето е освободено без обвинение, след като той и настойникът му били разпитани.

Двамата са подписали писмена декларация, че момчето повече няма да демонстрира поведение, от което би могла да произтече опасност за неговия живот и живота на други", заяви ведомството. "Целта е единствено да бъде предупредено за потенциалните последствия за собствената му безопасност, както и да спазва правилата за безопасността на водачите на превозни средства и пешеходците като цяло".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Саудитска Арабия е ключов съюзник на САЩ и американците изобщо не се интересуват как се упражнява властта так - като демокрация или като средновековен феодализъм.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Не е задържан заради религията а защото е пречел на движенито... смешници балкански."Защото не е жена. Иначе досега да са го убили с камъни
5
0
 
1
 
! Отговори
а преди 6 години
може да е и той макарена ама с макари или обратното:)))
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е задържан заради религията а защото е пречел на движенито... смешници балкански.
3
0
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Тоя *** като га запуам зад врата и ще го изкарам на шутове от пътното платно. Това ще му е достатъчно и ще го запомни за цял живот.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, това ли е най-важната новина от държавата с една от най-античовешките диктатури?!Ааа вярно те са ни приятели и за това дума не може да се обелва за човешки права там, а ни баламосвате с някакъв хлапак предупреден да не задръства магистралите, щото могат да го сгазят!Що не пишете за жените или за не-мюсюлманите!?
1
2
 
24
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Извадил е късмет...че не са му отрязали краката!