Две нападения с нож в Лондон и в Брюксел съживиха страховете на Европа

Атаките бяха извършени почти по едно и също време
Обновена: 26 авг 2017 12:02 | 26 авг 2017 12:00, Веселина Йорданова
84
Две нападения с нож в Лондон и в Брюксел съживиха страховете на Европа
Снимка: БТА

Две нападения с нож, извършени в Лондон и Брюксел почти по едно и също време, съживяват страховете в Европа от терористични атаки, обобщават световните агенции.

Още по темата
Контратерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента снощи край Бъкингамския дворец, при който мъж с голям нож бе арестуван и двама полицаи бяха леко ранени по време на ареста. Бъкингамският дворец е официалната резиденция на британския монарх.

Задържаният е на възраст между 20 и 30 години. Той спрял колата си близо до полицейски автомобил пред двореца вчера вечерта. Полицаите забелязали голям нож в колата му и отишли да го арестуват.

По време на операцията по ареста му мъжът успял да рани леко двама полицаи. Раните им са по ръцете. Самият нападател също бил леко ранен и откаран в болница, за да бъде прегледан. После е откаран в полицейски участък и е разпитван.

Първо полицията каза, че е прекалено рано, за да прави спекулации по случая и за естеството на инцидента. После обаче тя обяви, че мъжът не е задържан само за нанасяне на телесни вреди на полицаи, но е арестуван в рамките на закона за борба с тероризма.

Два часа преди този инцидент в Брюксел мъж нападна с нож двама военнослужещи, преди да бъде прострелян. Той почина от раните си в болница. Белгийската прокуратура определи това като терористичен акт. Нападателят извикал на два пъти "Аллах Акбар", докато атакувал военните.

Военните не са пострадали тежко при нападението. Единият е с рана на лицето, а другият на ръката. Според белгийски медии нападателят е бил на около 30 години, белгиец от сомалийски произход. Според следователи той не е бил известен на органите на реда за терористични дейности. Нападението стана в района на централна пешеходна зона в Брюксел. Там нападнатите военни били на патрул.

Двете нападения са извършени седмица след атаките в Каталуния, отнели живота на 15 души. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19"....и стотици хора загиват.."За теб хора байно....за нас тарамбуки!
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Ирак, Сирия и Афганистан - там кдъето САЩ въвеждат деморакция - всяка седмица стават кървави атентати извършвани от Ислямска държава, стотици хора загирав - защо нищо не пишат за тях? Нападения с нож с Лондон!
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до като не пострада някой от европейския парламент,ще се радваме на много толерантност,много мечета и цветя ще купим.
14
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе не мога да разбрера, добрите невинни европейци защо така ги нападат фанатиците, добрите европейци избиха милиони мюсюлмани и съсипаха страните им за петрол и за пари, не от християнски фанатични подбуди, за пари убиват хрисияните, това е нормално при западния модел да избиваш други народи за пари, нали за това е богат запада, защо ислямските фанатици сега нападат от религиозни подбуди, просто се чудя и не мога да разбера. Ние европейците сме невинни!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте шанс на умерената опозиция! И те имат нужда от религиозен Майдан. Уважавайте техните права и културни особености! Успех и не забравяйте, че интеграцията им ще дойде не чрез обучение, а чрез достъп във всяка сфера. Да ви е честита колониалната из'мет!
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съживили страховете ли?Че те от 2 години не са спирали....Да ви и заглавиетоВажното е г-жа Меркел да не пострада...европейците арабскоафриканските хиени ги яли
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгиец от сомалийски произход. ...Ураааа, да живее демократичния запад и поданиците от колониите.
10
0
 
27
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
Мирния ислям в действие.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудя се само кога чашата ще прелее и историята ще се повтори този път няма да са евреите целта... така като гледам явно е само въпрос на време.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така като гледам скоро ще трябва да ходим въоражени...
7
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
докато си слагате знаменца по фейсбоклукаи толерирате толлерастите така ще е само изгонването с шутове на Меркел и всички брюкселски либерасти навънще оправи нещата
6
2
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 3 Няма начин да се контролира фанатичната шайка състояща се от 50 хиляди бокклука в лицето на ИД? Щом ИД бъде унищожена и тези актове ще спрат. Маннгалите имат такъв манталитет- някой да им е зад гърба за да действат.А тази шайка *** от 50 хиляди души в Изтока за 1 седмица може да бъде разбита до крак.Само да има желание обаче от хамериканския им спонсор и Братушките....Но....Братушките си пазят Асад, хамериканеца си спонсорира ИД за да тероризира Европа и всичко си върви ..керван.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите и военните с мечета ли са се защитавали, че са ранени?
4
0
 
15
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 6 години
Ми добра новина. Едно на нула за нас.Един ислямец елиминиран, от страна на човеците само двама леко контузени.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не по скоро се превръща в зловеща мoда,радикализацията може да започне на всяка възраст,проблема е ,че нямя начин да е контрлират,лудуста на 21 век
2
0
 
36
 
! Отговори
от Брюксел преди 6 години
"Две нападения с нож, извършени в Лондон и Брюксел почти по едно и също време, съживяват страховете в Европа от терористични атаки, обобщават световните агенции."Това не е вярно, нас не ни е страх (от това, което се случва с простолюдието), продължаваме с интеграцията!
1
3
 
28
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Смереност,толерантност,премеримост,стрикно спазване на евроатлантическите ценности и увеличаване на соц.помощи за имигрантите.