Сомалиец, нападнал войници, беше прострелян в Брюксел

В Лондон пък арестуваха мъж с нож до Бъкингамския дворец
50
Сомалиец, нападнал войници, беше прострелян в Брюксел
Снимка: БТА

Мъж беше прострелян в центъра на Брюксел късно снощи, след като нападнал двама войници с нож.

Нападателят е 30-годишен сомалиец, съобщи белгийската телевизия, цитирана от ТАСС. При атаката той викал "Аллах акбар!" В резултат на открития по него огън нападателят получил тежки наранявания.

"С оглед на самоличността, с която разполагаме в момента, става дума за 30-годишен мъж, за когото не е известено да се е занимавал с терористична дейност", каза говорителка на белгийската прокуратура, цитирана от Ройтерс.

Мъжът е бил закаран в болница, в критично състояние, а по-късно е починал. Войниците са леко ранени, единият по лицето, а другият по ръката.

Белгийската федерална прокуратура разглежда случилото се като опит за убийство от терористични подбуди, предаде Ройтерс.

Британската полиция пък арестува снощи мъж с нож близо до Бъкингамския дворец. Двама нейни служители са леко ранени. Мъжът е задържан за причиняване на тежка телесна повреда и нападение над полицаи.

Няма пострадали граждани. На пострадалите полицаи е оказана медицинска помощ на място, не се е наложила хоспитализация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЗачеркната дума е ***. Моля, *** да я покаже, ако не желае да дискриминира хората, които имат проблем с долните крайници и се нуждаят от подобно
32
0
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 6 години
Имамите и ходжите дето ги обучават тези за терористи и им промиват мозъците са забравили да ги научат на най важното. А именно, че на престрелка не се отива с нож.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кралицата не може да почине от тези зверове.
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още докато е казал "А..", са го опаткали с цяла пачка. Това е демокрация, законност и ред.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЕВОЖА СЕ ЗА КРАЛИЦАТА.ДОБРЕ ЛИ Е?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британската полиция пък арестува снощи мъж с нож близо до Бъкингамския дворец. Двама нейни служители са леко ранени. Мъжът е задържан за причиняване на тежка телесна повреда и нападение над полицаи............Хем леко ранени, хем тежки телесни повреди.Весел ина Йо рданова чете ли това, което е написала?
27
0
 
16
 
! Отговори
Карина преди 6 години
"Мъж беше прострелян в центъра на Брюксел късно снощи, след като нападнал двама войници с нож."==========ХАХА, щом е описан само като "мъж", без имена и други характеристики (националност и т.н.) това автоматично означава, че иде реч за Мюсюлманин, изпълняващ повика на Корана за Джихад срещу "неверниците"! Остатъка от "публикацията" е само флаф, безмислен за четене.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Браво на службите в Европа. До тук всичките терористи завършиха с Хедшот :))) Така трябва ."---Браво я! Когато преди 17 години Путин каза за терористите "В сортире поймаем - там их и замочим" запада се скъса да го критикува, а сега върви по неговите стъпки.
25
0
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 6 години
Как така ще го убиват за нападение с нож?Нарушени са правата на човека, сега роднините му да съдят Брюксел.Къде отидаха евроатлантическите ценности?Това е неправомерна употреба на сила.
24
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко си е на мястото . Шефът на полицията в Брюскел се снима непрекъснато облечен и гримириран като жена , министър -председателя Ди Рупо е съден през 1996 година за секс с малолетен от същият пол . И двамата са поддръжници на хо.мо.се..к..су.лизма .И се ,,борят,, срущу тероризма както те си знаят .Затова ,всичко си е на мястото .
23
1
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Ямно не е получил своето плюшено мече, при посрещането му, и се е запътил да си го иска...
22
4
 
17
 
! Отговори
българина преди 6 години
Мултиидиотизма е проказа която се лекува с крути мерки. Като внесеш хора от друг континент и друга култура, ти внасяш и техните проблеми, което е пълен абсурд. Плана калерги работи с пълна сила, като целта е израел да оцелее. В момента израел получи най много поддръжници в цялата си история защото всички са настроени срвщу арабите. Така всичките им зверства са оправдани!
21
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Понеже споменавате Руанда , за да разберете с какви диваци си имаме работа , ще припомня , че тогава там бяха изклани 850 000 души за 3 месеца !
20
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Ежедневие! Къде е Сомалия , къде е Белгия ,бе ?! Връщайте ги обратно ,че ви избиха!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на службите в Европа. До тук всичките терористи завършиха с Хедшот :))) Така трябва . От съдилища файда няма .
18
2
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Аз бех в Руанда май месец. Спанме една нощ на бунгалата Ред рокс, недалеч от границата с Конго. Ние въртяхме коз около огъня, а нeгър с качулка и калашник, когото шеговито кръстихме Смъртта, ни носеше съчки. :)
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЦиникПак глупости си писал... Нерде Сомалия, нерде хуту е тутси, ама важното е да пишеш с апломб и като последна инстанция на мъдростта. Скрий се някъде!
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Почитаеми" списвачи на претоплени новини, хвърляте ли по едно око на тъпизмите, които преписвате или се напъвате да преведете?! Леките наранявания как се комбинират с арест за тежка телесна повреда според вас. Много са ви празни главите :))))
15
0
 
26
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Мирната религия в действие.....
14
3
 
17
 
! Отговори
Циник до 19 преди 6 години
Пич...ЕС...е паднал ...само още не го съзнава!Като опашката на гущер...гърчи се - макар отдавна не е част от (цялото ) тялото!