Две нападения с нож в Лондон и в Брюксел съживиха страховете на Европа

Атаките бяха извършени почти по едно и също време
Обновена: 26 авг 2017 12:02 | 26 авг 2017 12:00, Веселина Йорданова
84
Две нападения с нож в Лондон и в Брюксел съживиха страховете на Европа
Снимка: БТА

Две нападения с нож, извършени в Лондон и Брюксел почти по едно и също време, съживяват страховете в Европа от терористични атаки, обобщават световните агенции.

Още по темата
Контратерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента снощи край Бъкингамския дворец, при който мъж с голям нож бе арестуван и двама полицаи бяха леко ранени по време на ареста. Бъкингамският дворец е официалната резиденция на британския монарх.

Задържаният е на възраст между 20 и 30 години. Той спрял колата си близо до полицейски автомобил пред двореца вчера вечерта. Полицаите забелязали голям нож в колата му и отишли да го арестуват.

По време на операцията по ареста му мъжът успял да рани леко двама полицаи. Раните им са по ръцете. Самият нападател също бил леко ранен и откаран в болница, за да бъде прегледан. После е откаран в полицейски участък и е разпитван.

Първо полицията каза, че е прекалено рано, за да прави спекулации по случая и за естеството на инцидента. После обаче тя обяви, че мъжът не е задържан само за нанасяне на телесни вреди на полицаи, но е арестуван в рамките на закона за борба с тероризма.

Два часа преди този инцидент в Брюксел мъж нападна с нож двама военнослужещи, преди да бъде прострелян. Той почина от раните си в болница. Белгийската прокуратура определи това като терористичен акт. Нападателят извикал на два пъти "Аллах Акбар", докато атакувал военните.

Военните не са пострадали тежко при нападението. Единият е с рана на лицето, а другият на ръката. Според белгийски медии нападателят е бил на около 30 години, белгиец от сомалийски произход. Според следователи той не е бил известен на органите на реда за терористични дейности. Нападението стана в района на централна пешеходна зона в Брюксел. Там нападнатите военни били на патрул.

Двете нападения са извършени седмица след атаките в Каталуния, отнели живота на 15 души. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно недостатъчно! Липсва всякаква инициатива. Все едно е социализъм и само единици си позволяват да рискуват по постановление 56. А каква щеше да е Европа раздирана от взривове всеки ден. Има някакъв хумор в газенето с коли, особено след митингови разходки за храброст и покана за новопристигащи.
36
0
 
8
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
До 39 Аз имам и още по революционна идея за борба с исляма !!!Вади ти нож ислямиста за да те убие и отиде в рая при девственици и т.н а ти на кръста си заредил един патрондаж с брусове сланина и започваш да го замерваш отдалеч с тях!Може и да си напълните един детски воден пистолет с свинска урина и доволно да го пръскате!
35
0
 
7
 
! Отговори
до 38 преди 6 години
Не, този път няма загинали (освен самите терористи). Изчакай до следващата атака, тогава ООН, НАТО и европейските лидери ще осъдят терористичният акт, ще има свещи, цветенца и меченца.
34
1
 
10
 
! Отговори
Цивилизован преди 6 години
Пълна забрана на исляма в цивилизования свят и за всеки на територията на цивилизована Еропа да се въведе задължителен cвинcки сертификат с годност 2 седмици и после се подновява пред властите където всеки трябва да изяде парче cвинcко месо или сланина. И масови проверки на полицията навсякъде - по улиците, по домовете, в моловете - който е с изтекъл свинcки сертификт в патрулката и моментално екстрадиция, вън от цивилизована Европа!
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за тея в Брюксел, а пакистанските джагали в лондон не интересуват никого. Те не са Европейска държава нека се колят мачкат и убиват.
32
0
 
19
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Бюрократични е.вроидиоти... Отглеждате убийците на децата и внуците си.
31
1
 
22
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Решението е просто! Прелагам всеки да носи оръжие и патроните в пачката да са натопени в свинска лой. Така ще знаят, че всеки може да открие огън по тях и да ги удари курщим натопен в свинска лой и няма да смеят да правят атентати.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плющени мечета ще има ли?
29
0
 
11
 
! Отговори
Европа преди 6 години
Цивилизовани сме, демократични сме, добри сме, невинни сме! Защо ни колят! Не разбирам! Защото те са лошите, а ние сме добрите! Друго обяснение няма!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за Шипка,където в момента са хиляди българи-ни дума,ни стон....."Български" медии.....
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толерастите да поръчат 20 тона плюш !
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел превърна Европа в тоалетна.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това пак ще е някой от "Религията на мира".
24
0
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Бабо Меркел, укроти си "гостите" !
23
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен Европеец преди 6 години
Исляма е бъдещето на Европа, и света!Праим по 5 таанета за 3 години, и вие ни плащате детските!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха..
21
0
 
10
 
! Отговори
42 преди 6 години
Понеже нашите общества вече от християнски се превърнаха в безбожни събратята на безбожницитв моселемите отдалеч усетиха това и целта им е да ни съборят окончателно.
20
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За вас те са тарамбуки, за тях вие сте ***, а свините се колят, какво ревете сега? Избивайте тарамбуките, пък те ще колят и ще мачкат с камиони свините - какъв ви е проблема? Те поне не са взели да реват.
19
1
 
23
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Тия заприличаха на зомбита, изскачат от храстите с нож в ръка и викове аллах-малах и после имаш ограничено време да им разцепиш кофата с подръчни средства или да ги застреляш между очите. Така трупаш бонуси под формата на обществено одобрение, но пак трябва да си нащрек, че не знаеш следващия откъде ще ти изскочи.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"не сие страх", "не ние страх"нека ни колят, нека ни избиват да живеят евроатлантическите ценности . Ние предпочитаме да ни изтребят до крак, но няма да се променим и ще ви приемаме и обгрижваме и обичаме ...не ние страх , ние сме п@@@лите и либералите