Китай с нови наказания: Пееш химна грешно – затвор

Тежкият закон влиза в сила от 1 октомври
Обновена: 1 сеп 2017 21:27 | 1 сеп 2017 21:27,
29
Китай с нови наказания: Пееш химна грешно – затвор
Снимка: архив Reuters

В Китай беше приет законът за изпълняването на националния химн, предвиждащ наказания лишаване от свобода при отклонение от новоприетите норми, предаде ДПА.

"Законът има за цел да гарантира правилното използване на химна", посочва китайската агенция Синхуа, цитира БТА.

Той влиза в сила от 1 октомври.

По-рано през седмицата държавните медии съобщиха, че според закона тези, които злонамерено изменят текста на химна, може да бъдат подведени под наказателна отговорност и да бъдат задържани под стража до 15 дни.

Законът предвижда изпълнението на химна да бъде забранено при погребения и други "неуместни" поводи, търговски реклами и като фонова музика на обществени места.

То ще бъде позволено единствено на официални политически събрания, спортни прояви и при други "уместни поводи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Китайхимнзатвор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай има един единствен дефицит в момента - и това е липсата на фабрики за модерни полупроводници - чипове и т.н.Но този дефицит вече е адресиран, догодина Китай от раз ще влезе в Топ 3 на производлителите на модерни чипове, изпреварвайки ФАЩ и Япония за да излезе на нивото на Южна Корея и Тайван.Още миналата година направиха огромна инвестиция в този сектор, и от средата на 2018 вече ще бълват високо-технологична продукция, а на ФАЩ от сега им треперят гащите за това.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Глупчо, ФАЩ зависи много повече от Китай, отколкото Китай от ФАЩ. Китай не внася почти нищо от там, а 2/3 от икономиката на ФАЩ е директно зависима от Китай, и без Китай ще се срине моментално. Единственото което Китай няма е енергийни ресурси, а Русия е в съседство. Ако ФАЩ тръгнат да се правят на интересни, Китай просто ще спре да им прави айфони, и ще почне да ги прави и продава за себе си. И до там с краварската икономика.
21
2
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ако имахме подобен закон у нас,след мача онзи ден цилия стадион трябва вече да е в кауша с присъда
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай , не е голям. Докато богатите му купуват стоките и зависимиМ. Сложат ли му санкции да не изнася в САЩ и Европа и ЧАО :)) Да не говорим , че крадат всички технологии , нямат акъл да ги създават. Така че скоро Китай няма да е Н1 . Като стане ми се обади :)) Аз тея ги чувам от 20 години , как Сащ потънал и некви азиатци или кочини ги минали. Смехории.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
то и у нас ,ако пееш погрешно в депутатскияя хор те опраскват.
18
2
 
9
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Поругаването на национален символ си е престъпление. Само в нашите ширини е позволено да се гавриш с трикольора, с портрета на Левски и пр. и да си "герой" заради това, само защото си от расата на избирателите на политическия ни "елит".Второ - ами като е толкова потресаващо това, нека САЩ - великият демократизатор на народите, да нахлуят в Китай да ги демократизират. А?
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИма ли по-голяма *** от тук, над 50 % от децата цигано-турци, а малкото българчета не знаят и първия куплет на химна.
16
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната азиатска ***
15
4
 
15
 
! Отговори
бунчо преди 6 години
Глупости на търкалета....Ясно е че сега пропагандата ще се засили против Китай,Русия,Иран.....но това няма да спаси краха........
14
2
 
15
 
! Отговори
Май преди 6 години
Това журналята сте по-големи лъжци и манипулатори и от самите комунисти !
13
0
 
25
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Пропускаш нещо.Преди да дръпне напред, Китай наложи със строг закон еднодетен модел - само с разрешение, в някои земеделски райони, в селски семейства, се позволяваше да имат второ дете, ако първото се е родило момиче.Преди да се приложи този закон, масово там раждаха по 5, 10 и повече деца. Не можеха да ги изхранят, макар че китайците са работливи и неграмотност там няма от близо 4 века.А пък ние тук хрантутим едни многодетни, които са хем неграмотни, хем мързеливи.Това заслужава анализ!
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Ужас. Дай власт на един глупакк и му гледай сеира"Сеира е как Китай до 20 години става сила Н1 в света по всички възможни параграфи. А ние по тва време ще сме пред изчезване.
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ужас. Дай власт на един глупакк и му гледай сеира
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПЪЛНА ГЛУПОСТ И МАНИПУЛАЦИЯ е тази статия ОСОБЕНО ЗАГЛАВИЕТО.По всичко изглежда че наказанията са тези които нарочно се гаврят с текста на химна. А не тези които объркат нещо думите.Че китайската политика е гнусна е ясно, но не заближдавайте , че падате и под тяхното ниво.
9
3
 
9
 
! Отговори
евроатлантик преди 6 години
такъв закон при нас , и сме фалит. откъде толкова денги за затвори. много шведи просто,българския им е чужд
8
6
 
19
 
! Отговори
Подозрителен преди 6 години
Новинарските сайтове всячески се опитват да ни държат настрани от наболелите проблеми в обществото.Например:има ли барутен нагар по ръцете на 6 годишното дете "убило",защо общинският съветник от Виноградец отдавна не е в затвора, престъпление ли е пребиването на човек и нападението с нож, неизвестен ли е извършителят, който на всички е известен????Ей такива ми ти работи.
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От седем коментара-един смислен,като коректив на останалите.Тя и новината е напълно безмислена.Поругаваш национален символ-носиш отговорност.Какво толкова?
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Китай бе направен от това което е от алчни комунисти, които изгърбиха населението в полза на т.нар. инвеститори, жадни за увеличаване на парите си. Капитализъм в най-нечовешка форма. Междувремено китайските евтини *** убиха производството къде ли не по света. За кражбата на технологии да не говорим. Като добавим към това колко комплексирани, алчни и злобни са китайците, нищо добро не чака съседите им. Но всичко се връща. И после китайците да не пищат като ощипани. Милост няма да има.
5
4
 
2
 
! Отговори
мао дзе дун дум преди 6 години
няма да пеете фалшиво.о всичко ще е о кей.нучете и химна н бкп
4
5
 
11
 
! Отговори
РЕЖИМ преди 6 години
КИТАЙСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ТОТАЛИТАРНА ДЪРЖАВА1949 ГОДИНА НА ВЛАСТ ИДВА МАО ДЗЕДУН СЪС СВОЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СТРОЙ НА УПРАВЛЕНИЕ И ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!---------НАЙ-ИЗЯВЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЪРЖАВИ СА РУСИЯ, КИТАЙ И СЕВЕРНА КОРЕЯ! КУБА ВЕЧЕ ПОЧТИ НЕ ВЛИЗА В ТОЗИ СПИСЪК!