Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура

Ще обменяме опит в решаване на проблеми: жилища, пътища...
4 сеп 2017 08:37,
148
Кримски градове се побратимяват с наши – за инвестиции, култура
Снимка: Reuters, архив

Градовете Феодосия и Евпатория на полуостров Крим, планират да сключат споразумения за побратимяване с австрийски и български градове, съобщава днес руският в. "Известия", цитиран от ТАСС.

Изданието се позовава на Георгий Мурадов, постоянен представител на Република Крим към президента на Руската федерация, анексирала полуострова през 2014 г. Мурадов не е казал с кои точно градове ще се побратимят кримските градове.

"Проявяваме интерес към опита на чуждестранни градове в решаването на проблеми, засягащи жилищно-комуналното стопанство, енергетиката и развитието на пътните мрежи. Стремим се да укрепваме културните и хуманитарните връзки. Нещо повече, подобни споразумения привличат инвестиции от бизнес сдружения в чужди страни", обяснява Мурадов.

Протоколите за сътрудничество се очаква да бъдат подписани на годишната конференция "Крим в международния контекст", която ще се състои в Ялта в началото на ноември с участието на делегации от европейски страни, добавя той.

Подобни документи градове от Крим може да подпишат в бъдеще с общини от Франция и от Италия, с които ще се преговаря на конференцията, посочва пред "Известия" републиканският лидер Сергей Аксьонов.

След 2014 г. някои кримски селища вече се побратимиха с италиански и гръцки градове, припомня ТАСС.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пари едва ли ще изкарат от тая работа.Посещенията на Крим се явяват нарушение на границата на Украйна и с това се занимава Интерол. Хора с кримски паспорти не могат да влизат в ЕС... Май само ще си махате по скайп.
36
3
 
5
 
! Отговори
тато преди 6 години
Сите *** сте е..ни у главу. Много стара сръбска истина.
35
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32"Разрушение на България"!!!!!!!!! И това да го кажеш за народ, който те е освободил от 5-вековно робство!!?????????????????????? Неееееееееееееее, или си ***.ло.ум.ник.......или си толкова ограничен ***, че чак е срамно! Къде бяха 5 века твоите "западни приятелчета"???? Защо се "появиха" сега, през 1989 за да ни РАЗГРАБЯТ ПРЕДПРИЯТИЯ, ФАБРИКИ, ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ, МИНИ И ПРИРОДНИ БОГАТСТВА???? СЕГА НИ ОГРАБВАТ, СЕГА, СЕГА.......Пълен нег.ра.мот.ник!!!! Нищо, иде ви краят!!!
34
14
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Най-добре е да организираме нашенските ***, начело с Магда Ташева и да ги изпратим да се побратимяват със зелените човечета населили Крим, след рушката инвазия там. После това непристойно дейстиве ще бъде осъдено от страната ни, а кримските екскурзианти, няма да бъдат допуснати обратно в ЕС и ще останат при братушките си в Крим, за да скрепват на място Вечната и нерушима българо-съвеЦка дружба !
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аналогията между щатите на САЩ и общините на България, ...Ами немат нищо общо двете понятия.
32
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, от много векове захранваме с култура руските хора - Азбука, Православно християнство, книги...А те ни благодариха с робство и упадък, с комунизъм и разрушение на България.
31
9
 
14
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Със сигурност има не един мало умен кмет-русофил у нас, но ползата каква ще е?Да натрием носа на третополовите?Е, ако Путин е отпуснал пари за харчене и рускиниза еббане, тогава има някакъв резон.
30
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алеко, вятър те вее на розово магаре!То и на държавно ниво Арменския геноцид не е признат от американския конгрес, но почти всички щати го признават.Извод - прави разлика между централна власт и местно управление. Общинските съвети могат сами да си избират с кои градове да се побратимяват.
29
11
 
8
 
! Отговори
онуфри преди 6 години
Дестилацията на спирта тръгва от Египет, после през Мароко, Испания и към Полша, Русия. Първото промишлено производство на водка е направено преди няколко стотин години край Киев, от поляк. Има подробности в интернет за който иска повече информация.
28
20
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
И кои ще бъдат тези австрийски, български и френски градове, чиито градоначалници ще сключат споразумения за побратимяване с Крим в/у който е побит флага на раССия, при положение че това сепаратистко действие е осъдено и от Австрия, и от България, и от Франция и от целия цивилизован свят, а заради това незаконно присъединяване РАША търпи санкции, и много нейни политици свързани с кримската афера, имат забрана да посещават ЕС, САЩ и останалите страни от разивития свят !
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 19Може, може, вервам.Тя ладата веста си е Дачия, така че е много вероятно това, дет го казваш.
26
13
 
10
 
! Отговори
Шорошоид преди 6 години
Радвам се, че Албания открадна православно Косово от сърбите и вече е център за развъждане на ислямисти джихадисти!
25
12
 
26
 
! Отговори
браво преди 6 години
Добра инициатива,два братски народа трябва да комуникират нормално и да развиват културата.
24
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо троловете се радват, че Русия открадна Крим ?Какво ги топли това тях ... нищо, дори няма да им дадат по 12 копейки повече ;)
23
9
 
20
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
До АнонименГрешно!1. Женен съм за рускиня, имаме 2 деца.2. Скоро си купих Лада Веста от представителството в Хасково. Прекрасен и икономичен автомобил.
22
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Водката е полска, а не руска.Нищо не са изобретили руснаците. Никога. Всичко им е крадено от Европа или САЩ.Затова няма руски стоки по магазините.Най-голямата руска фирма за алкохол "Руский стандарт"- фалира. Провери ;)
21
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крим е част от украина.Русия е терористична държава
20
11
 
18
 
! Отговори
RT преди 6 години
Важното е, че КРИМ вече се асоцира с руснаците. Като гледам шоро*шоидните коментари, обезверени са платените тролови на Америка за България - знаят, че Крим окончателно е руски. И няма връщане назад.
19
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българинът добре знае, че никога не трябва да си взема:1. Рускиня за жена.2. Руска кола
18
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой нормален кмет няма да си побратими града с Крим.Трябва да е или болен или купен.Не виждам какво може да спечели от един такъв ход.Това от полза само за руснаците, правят си пиар по този начин.