Венецуела скъса с долара, ще обявява цените на петрола в юани

Николас Мадуро заяви, че страната го прави в отговор на санкциите на САЩ
16 сеп 2017 18:00,
258
Венецуела скъса с долара, ще обявява цените на петрола в юани
Снимка: архив Reuters

Венецуела се отказва да публикува цената на петрола си в щатски долари и започна да използва за целта юани. Това обяви късно снощи президентът Николас Мадуро, цитиран от ТАСС.

"Вече продаваме петрол и цялата си продукция, използвайки валутна кошница, и вече определяме цената на петрола в юани", каза държавният глава.

Още по темата

По думите му страната е била принудена да прибегне до това решение, след като преди три седмици президентът на САЩ Доналд Тръмп въведе "незаконни, необосновани и провокативни санкции" срещу Венецуела, припомня БТА.

По данни на венецуелското министерство на петролната промишленост към края на седмицата котировките на венецуелския петрол са закрили търговията на ниво 306,26 юана (46,76 долара за барел).

Миналата седмица Мадуро обяви, че Венецуела се кани да използва юани, евро, йени, рупии и други валути при международни плащания, за да "се освободи от долара".

През август Тръмп подписа указ за въвеждане на финансови санкции срещу Венецуела. На американските компании са забранени сделки с нови облигации и ценни книжа, емитирани от правителството и държавната петролна компания на Венецуела, със срок на погасяване съответно, над 30 дни и над 90 дни, припомня ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
4
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Човека си отговаря на името.Не е Батко Въздухар.
169
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
:) аууу ... поредният феноменален успех по пътя към господството на световният пролетарият !И поредният пирон в ковчега на гниещият капитализъм ! КПСС - БКП ! :)
168
2
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До Анонимен 204Миналата седмица Сухой са поискали от МФ на САЩ разрешение за износ на Су-100 суперджет за Иран.
167
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега остава и други държави да ги последват като Китай , Русия , Иран, Индия, Пакистан , Бразилия и тн.
166
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юаните са конвертируеми и е все едно юани или долари. С левове е по-трудно, защотоса малко. Ходът на Мадуро е пропаганден и нереализуем, това са просто приказки завътрешна употреба. Но венецуелците не са севернокорейци или руснаци и ще му видят сметката. Католиците не обичат ***.
165
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Бай Дончо си го е преместил от левия в десния..
164
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква орисия. Удар след удар върху САЩисаните. Ким им разби психиката и им отне съня, природата ги наказва .
163
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тея ме кефят,още една петролна страна в света ако се откаже от долара и на краварите ще им омекнат коленцата,в края на краищата не само те имат валута а на тяхната стабилността и се крепи точно на нефта,това се казва удар по точното място
162
10
 
22
 
! Отговори
До191 преди 6 години
Не другарю, не ни е отгледал комунизъмът!А успяхме да оцелеем и живеем въпреки него!
161
4
 
7
 
! Отговори
до202 преди 6 години
На Ердоган времето му минаваи
160
5
 
4
 
! Отговори
Hans Rus преди 6 години
До Комунизмът е пагубенАбсолютно точхно казано 102!!!
159
4
 
8
 
! Отговори
Чао преди 6 години
2011-та смених 35.000 евро за точно 50.000 долара, курса тогава беше 1.35, смених ги началото на тоя година срещу 1.80, отделно лихвите по влог, сега чакам доларът още да падне да взема 100.000 и след 2-3 години ще ги обърна, когато ще са паритет с еврото
158
14
 
20
 
! Отговори
Венецуелско нещастие преди 6 години
Във форума е пълно с писачи радващи се на венецуелското нещастие, та даже и ги поздравяват. Това е разрушена страна от управниците й, които дори тоалетна хартия нямаха за населението и това също предизвиква бунтове, та какво остава да управляват печалбата от петрола. Крахът им ще е пълен и трагичен, а форумните драскачи ще изкарат,че Америка им е виновна. И най-вече злобните писачи заслужават да получават мизерните си заплати и пенсии в юани.
157
10
 
15
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Този пропаганден ход на МЪдуро ще излезе скъпо на и без това разорената Венецуела - имат огромен дълг в долари и за да го плащат сега ще трябва да обръщат юани в долари, което хич не е без пари.
156
2
 
0
 
! Отговори
Антикомунян преди 6 години
По-долу: *** - лyмneн ...
155
10
 
8
 
! Отговори
Антикомунян преди 6 години
До Анонимен (191)На вас ***-комуниодоте се иска емигрантите всички да мият чинии, ама всеки с ума си, така че аз съм милионер, а ти ще си останеш тъn милиционер..
154
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опасна стъпка. Някога, когато Саддам Хюсеин само заплаши, че ще направи същото, веднага накара американците да се погрижат за демокрацията в Ирак. Отказът от търгуването на горивата в долари моментално ще направи трилиони долари излишни на пазарите, а Щатите дълбока провинция на тоя свят. Опасното е не самата мярка на Венецуела, а да не би примерът й да бъде последван и от други. Сигурен съм, че Щатите са повече от сериозно разтревожени.
153
22
 
30
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
152
3
 
17
 
! Отговори
Рашко преди 6 години
А защо не в рубли?!!
151
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
<html><body><!--StartFragment--><div style="position: absolute; top: -1000px; height: 1px; overflow: hidden;">НА КОМУНИСТИТЕ ОТ ДНЕС.БГ КАТО ИМ ЧЕТЕШ СЛУГИНСКИТЕ МАТРЯЛИ, ЩЕ ОСТАНЕШ С ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ СВЕТЪТ Е СРЕЩУ САЩ И ТОЙ ВЕЧЕ Е НА КОЛЕНЕ! АЛОУ!!!! РАЗНИ ТАМ СКЪСЛЯЦИ 4 ДЪРЖАВИЦИ СРЕДНОВЕКОВНИ ВИ ПРЕЧАТ РЪЦЕТЕ, ДА СЕ ОПРАВИТЕ, САЩ ВИ ВИНОВЕН - КОРЕЯ, ТУРЦИЯ, РУСИЯ, ВЕНЕЦУЕЛА! САМО С ТЯХ НИ ЗАНИМАВАТЕ! АЙ ДА СА ВИ...<b