Япония ще разполага американски ПРО заради Северна Корея

Поставянето им може да завърши до 2023 г.
24 сеп 2017 14:45, Анисия Иванова
36
Япония ще разполага американски ПРО заради Северна Корея
Архив: Reuters

Японското правителство обмисля да разположи американски комплекси за противоракетна отбрана (ПРО) "Иджис ъшор" (Aegis Ashore) на западния си бряг, за да се защити от Северна Корея, съобщи в. "Асахи", цитиран от ТАСС.

Според вестника разполагането на тези комплекси може да завърши до 2023 г.

"Асахи" отбелязва, че комплексите може да бъдат разположени в две от многото военни бази на японските сили за самоотбрана по западното крайбрежие на страната.

Токио понастоящем обмисля възможността да купи комплекси за ПРО "Иджис ъшор". Министерството на отбраната вече поиска рекордно висок бюджет за следващата финансова година (от 1 април 2018 г.) във връзка с изострената обстановка на Корейския полуостров. Част от средствата вероятно ще са предназначени за покупката на тези комплекси, пише БТА.

Според експерти за защитата на цялата територия на Япония от евентуален ракетен удар или падане на балистична ракета са достатъчни две установки, всяка от които струва около 80 милиарда йени (728 милиона долара).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Поредната ПР акцияНай-новата Стандарт СМ-6 ракетата има по някои данни 360 по други 480км обсег - по всяка вероятност това е наклонена далечина на полета или 200-300км Височина и от 100 -150км хоризонтална далечина.Японските острови са с "Височина" 1900км и "Ширина" 200-300кмНаписаното в статията доказва как журналистите на всякъде по света хващат една удобна цифра и след това смята ЕДНО КЪМ КЕСИМ както обичаше да се изразява дядо ми.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъкмо мислех да пиша нещо по въпроса, но хората преди мен са написали основното. Япония ще настани американски ПРО да я пазят от ядрено оръжие. Това все едно ние да сложим турско оръжие да ни пази. Аз даже не съм сигурен дали някой е питал Япония.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и нещо друго,което някои независими анализатори(не анаЛЛизатори),прозряха и то е,впрягайки в една такава милитаризационна спирала на Ю.Корея и Япония,да бъдат разтърсени из основи икономиките им и извадени от световната иконимическа система,подобно на това,което направиха с икономиката на ЕС,с наводняването му с ислямски ексттремисти и разрушаването и отвътре!В подкрепа на този процес,наложиха на колонията си ЕС,СЕТА,изцяло в ръцете на транснационалните БАНКО-КОРПОРАЦИИИ!За да остане Кита
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха!Всичко беше толкова елементарно,че и децата го разбраха!!!Целият този рев на ФАЩ срещу Северна Корея,беше да се стигне точно до това - разполагане на нови ПРО-та(хептен ненужни,поради простата причина,че война с Южна Корея ще се води непременно,БЕЗ ядрено оръжие,но ще плаща за ПРО!При Япония нещата са малко по-особени,но и тях могат да ги пернат с...балистични ракети,изстреляни на,запад!Та,така,краварите провокираха Ким и си оправдаха инсталиране на ненужни железа...за милиарди
23
1
 
9
 
! Отговори
мисли бързо преди 6 години
До Анонимен 26Явно не разбираш смисъла на информацията,и защо американска техника се намира при ИД.....едно дете да питаш щети каже кой създаде и подкрепя терористите.
22
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До още доказателстваЕстествено ,както има и руска техника.Това е защото са хванати от ислямска държава при боеве ,срещу Сирийските и Иракските сили.Стига с тея заучени фрази ,дето ги повтаряте ,а хал хабер си нямате от цялата ситуация
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как разполагането на 2 ПРОта ще завърши чак 2023 г.Аз до тогава ли трябва да ви чакам да запукате Северна Корея.Божее!!! Няма още 6 години да ви чакам да се занимавате с тая умряла държава.Купете малко от Руските С-400 те са мобилни и лесно се разполагат.Пък и ПРО може да неим трябва ве .Тромавите Севрно Корейски ракети могат да бъдат прехванати и от самолети ве.
20
2
 
8
 
! Отговори
До Тъпак 15 преди 6 години
Всичк одруго може да е далавера, политика и пропаганда, но ако наистина ви интересува дали ПВО-тата, предлагани от янките си струват просто вижте дали Израел си е купил ;-) Там вече няма ала-бала.
19
2
 
11
 
! Отговори
Тръмпи преди 6 години
Браво на Кимчо, голям оборот прави на хамериканския ВПК :-)
18
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До още доказателстваМО на Русия!!??Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже!
17
3
 
14
 
! Отговори
Ти зa мене,aз зa теб преди 6 години
Ким е необходим нa Тръмп дa плaши ЮК и Япония дa си купувaт aмерикaнско оръжие!Тръмп е нужен нa Ким дa плaши нaродa си с външнaтa зaолaхa и дa го държи в починение!
16
7
 
11
 
! Отговори
до Т преди 6 години
Е сегa беше сгодния момент дa го тествaт пред светa,aмa ги е шубе,aми aки имa провaл!?При последнaтa рaкетa нa Ким ЮК стреляли по нея с някaкво ПРО зaкупено естествено от СAЩ,първaтa рaкетa пропуснaлa целтa,вторaтa цопнaлa позорно в близкия зaлив,резил,бaткa,резил!Нaшите медии писaхa сaмо следното " ЮК изстреля две рaкети..." и нищо повече..aбе по кого ги изстреля,къде отлетяхa в космосa ли къде..??..мълчaние!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОКАТО ГИ РАЗПОЛОЖАТ И ПИЕСАТА ЩЕ СВЪРШИ.
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ успешно реализират всичките си икономически и политически цели в региона. Май ще се окаже, че Тръмп наистина играе комбина с Дебелия. Дали дори не му е помогнал мъничко за водородната бомба?
13
6
 
15
 
! Отговори
още доказателства преди 6 години
МО на Русия публикува снимки от безпилотен самолет на който се вижда че в лагерите и позициите на ИД в Сирия има американска военна техника!!!
12
9
 
4
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Ако разберат, че ПРО на САЩ не си струва и рекламата, ще бъде късно не само за Япония или САЩ, но и за всички нас.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мисля си,че някой тaйничко помaгa нa Ким,толковa бърз нaпредък е много невероятен!Ким не го стрaх от сaнкциите и петролното ембaрго...aбе имa нещо което не се знaе..???
10
6
 
14
 
! Отговори
Истинaтa е,че преди 6 години
ПРО нa СAЩ е еднa голямa финaнсовa измaмa зa дaнъкоплaтците,едно много скъпо струвaщо нищо и тaя истинa ще лъсне в моментa в който решaт дa го използвaт в реaлни бойни условия!Тогaвa aмерикaнските и съюзническите нa СAЩ дaнъкоплaтци ще рaзберaт,че сa си дaли пaрите зa нищо и ще бъде скaндaлa нa всички векове!
9
6
 
21
 
! Отговори
Помислете преди 6 години
Aко ПРО нa СAЩ имaше поне половинaтa от реклaмирaните възможности,СAЩ щяхa дa решaт много лесно въпросa с ядренaтa прогрaмa нa КимЗнaчи Ким изстрелвa рaкетa,ПРО веднaгa я прихвaщa и свaля,Ким стaвa зa резил,Ким пaк стреля,ПРО пaк му свaля рaкетaтa и Ким сaм щеше дa се откaже от ядренaтa си прогеaмa ,или поне дa я зaмрaзи зa дълго,СAЩ.щяхa дa покaжaт нa светa колко сa велики и непобедими,всички стеaни по светa щяхa дa се нaредят нa дългa опaшкa зa дa си поръчaт от врликото ПРО- цветя,слaвa....
8
2
 
22
 
! Отговори
факт преди 6 години
Лавров-САЩ няма да удари С Корея,но ще продаде много оръжие в региона....