Япония ще разполага американски ПРО заради Северна Корея

Поставянето им може да завърши до 2023 г.
24 сеп 2017 14:45, Анисия Иванова
36
Япония ще разполага американски ПРО заради Северна Корея
Архив: Reuters

Японското правителство обмисля да разположи американски комплекси за противоракетна отбрана (ПРО) "Иджис ъшор" (Aegis Ashore) на западния си бряг, за да се защити от Северна Корея, съобщи в. "Асахи", цитиран от ТАСС.

Според вестника разполагането на тези комплекси може да завърши до 2023 г.

"Асахи" отбелязва, че комплексите може да бъдат разположени в две от многото военни бази на японските сили за самоотбрана по западното крайбрежие на страната.

Токио понастоящем обмисля възможността да купи комплекси за ПРО "Иджис ъшор". Министерството на отбраната вече поиска рекордно висок бюджет за следващата финансова година (от 1 април 2018 г.) във връзка с изострената обстановка на Корейския полуостров. Част от средствата вероятно ще са предназначени за покупката на тези комплекси, пише БТА.

Според експерти за защитата на цялата територия на Япония от евентуален ракетен удар или падане на балистична ракета са достатъчни две установки, всяка от които струва около 80 милиарда йени (728 милиона долара).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше поне капчица чест и достойнство цялото правителство на Япония щеше да си направи публично харакири. Тия се изгавриха с паметта на предците си. ПОЗОР. Не са достойни дори да ги заплюеш.
6
6
 
15
 
! Отговори
Киро Япоонеца преди 6 години
Японското правителство е толкова изкуфело че може да се сравнява само с Меркел. Японското правителство е толкова малооумно че може да си гръмне Хирошима и Нагазаки с атомни бомби в знак на раболепие и слугинаж пред САЖД. Японското правителство е вредно за Япония. Япония е страната на безчестието и страхливите мижитурки.
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да отрече, че Тръмп е добър бизнесмен.Явно Ким Чен Ун е добър бизнес-партньор.Японците са ми забавни.Седят върху една от най-активните сеизмични зони на света заедно с n-броя атомни реактори и се страхуват от Серверна Корея?!
4
3
 
20
 
! Отговори
чан чун преди 6 години
Защо не направят в Хирошима и Нагъзаки паметници на атомните бомбардировачи.Лошо е когато не си вадиш поука от историята.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи досега Япония е беззащитна от корейско ракетно нападение. Та защо дадоха над 4 милиарда за системата Тхаад на краварите, за да гледат как ракетите на Ким си хвъркат над Корея.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2023 г я камилата, я камиларя
1
8
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
стана ли ясно целта на северно корейското активно мероприятие?!!Кравара да си шитне комплексите!