Над 60 арестувани на опозиционен протест в Петербург

Участниците скандирали: "Русия без Путин!"
7 окт 2017 22:51,
129
Над 60 арестувани на опозиционен протест в Петербург
Снимка: Reuters

Най-малко 60 души са арестувани при протестна демонстрация по призива на руския опозиционер Алексей Навални в Санкт Петербург - родния град на руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес, като се позова на неправителствена организация.

Още по темата

Към 17 часа по Гринуич задържаните бяха 66, с което арестуваните при подобни протести на различни места в Русия днес стават общо 235, каза Артьом Платов, говорител на организацията ОВД-Инфо.

Очевидци са казали за АФП, че арестите са били силови и е имало хора в кръв.

По-рано Асошиейтед прес съобщи, че на неразрешен митинг в парка Марсово поле в Санкт Петербург са се събрали над 1000 души, които след това преминали в шествие по улиците на града, блокирайки движението. Участниците скандирали "Русия без Путин!" и "Путин, върви си!".

Първоначално полицията не се намесвала, но после пристъпила към действия и арестувала няколко десетки демонстранти, опитали се да разкъсат полицейския кордон край шествието.

"Путин е на власт, откакто съм роден. Страната тъне в застой и искам да видя промени", каза 18-годишният участник в протестите Дмитрий Самохин.

Протестни демонстрации в подкрепа на осъдения на затвор опозиционен лидер Алексей Навални имаше в Москва и на други места в Русия.

Районен съд в Санкт-Петербург осъди двама сътрудници от градския щаб на Навални на глоби от по 20 000 рубли (към 350 долара) за нарушаване на реда за провеждане на митинги.

За властите повечето протести днес са незаконни, тъй като не е дадено официално разрешение за провеждането им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
6
 
! Отговори
До 46 преди 6 години
Първо върви на Уолстрийт и поискай да си споделиш с тях някой милиард. И ако се съгласят без да те хвърлят от небостъргача, пробвай и с Русия
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"денег нет, но вы держитесь!", казват някои ......"ке падне", е казала ванга...
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе сега си мисля - справедливо ли е, нормално лие - да държиш "за себе си" огромната част от природните богатства, народа да гладува, а в същото вреве да не искаш да споделиш тези богатства с останалата част от света, а да ги държиш като средство за шантаж?справедливо ли е това? земята не ни ли е общ дом, а не "бащиния" и не е ли по християнски - "да споделиш ризата си с ближния"?
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A фрау Меркел колко години вече е на власт в Германия?
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да ми каже, какво е това канцлер? Само пишете, без да се замисляте. Ама, щом е баба Меркел ...
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че и нашите смотани ритнитопковци няма да ходят в Русия.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"... предаде Франс прес, като се позова на неправителствена организация."---Ясно. А пък тоя Альоша Навални си го търси... Сигурно му е мъчно за Борята Немцов, иска да са си заедно...Хем знае, че "Кей-Джи-Би" си знае работата...
23
4
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Ограничения ти мозък не може да зацепи, че няма значение как са я избрали бездетницата, важното че е на власт вече 16 годиниТам май имаха само на два мандата право. Що не го спазват.
22
2
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
Що за простотия си написал. Меркел е канцлер вече 4 мандат. Това канцлер знаеш ли какво е?
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така. Боклyците са намерили каквото са си търсели.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същото време в цяла Испания са излезли над 7 милиона души, в подкрепа на Каталуния.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А баба Меркел колко демократични поредни мандата кара?
18
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките, 700 души протестирали срещу Путин! Касичката на чичко Сорос май се е поизпразнила, а? Само бой по copocoидните кратуни!
17
8
 
3
 
! Отговори
Иванчо до 20 преди 6 години
Ама Меркел не променя закона и конституцията всеки четири години само и само да е на власт. Както прави ***. А и немския президент не е Меркел. Президента им може само два мандата да е. И толкова. Премиери може да са колкото си искат. Но Русия е като Беларус и Северна Корея.
16
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Окървавени жени, счупени глави на старци, арести на младежи. Благодарим ти другарю Путин за мъдрото управление. Най-богатата на природни ресурси държава с най-бедния и оскотял народ, който буквално се самоизяжда чрез див канибализъм. Благодарим ти , че унищожи мафията и олигархията, които никак не са ти приятели и че направи народа благоденстващ. Благодарим ти ,че мъдро ни показваш виновниците-Сорос,Обама,американците. Мдаа, те са фашисти, виновни за откраднатите милиарди и мизерния живот.
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е при демокрацията канцлера в демократична Германия да управлява 16 години поред 4 мандата. При демокрацията хората не гласуват за канцлвера с опряно дуло на калашник на слепоочието както в Русия гласуват за диктатора Путин!
14
4
 
17
 
! Отговори
крокодилски сълзи преди 6 години
Леете крокодилски сълзи за любимеца на западняците Навални. Руската полиция не употреби срещу него, нито лютив газ, нито палки, нито насъскани кучета. А защо не пишете за полицията в Хамбург, която на срещата на Г-20 най-брутално разгони с палки, с насъскани кучета, с лютив газ, с десетки водни пръскачки, с няколко полицейски танка, 1000 мирни демонстранти, протестиращи против Г-20 и против своеволията на полицията? На един демонстрант му бяха сложили белезници, проснаха го на земята, хванаха го за белезниците, и го влачиха по земята до полицейската камионетка. И това ли е руска пропаганда?
13
2
 
8
 
! Отговори
??? преди 6 години
До Анонимен 11Е моля ти се само демократичната Меркел може да кандидатства и да има 4-ти мандат всички други са недемократични и се водят за узурпатори на власта.Дето се вика ето шанс за американските хакери да се намесят в руските избори и да бъде избран Навални.
12
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди седмици на протестите срещу Меркел в Мюнхен немската полиция арестува близо 200 души. Защо в Германия полицията трябва арестува и да чупи главата на хора, които са излезли да изразяват недоволството си и своята гражданска позиция?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
млатене с палките в главите и стрелба с гумени куршуми като тия в каталуния и ще кротнат