Над 60 арестувани на опозиционен протест в Петербург

Участниците скандирали: "Русия без Путин!"
7 окт 2017 22:51,
129
Над 60 арестувани на опозиционен протест в Петербург
Снимка: Reuters

Най-малко 60 души са арестувани при протестна демонстрация по призива на руския опозиционер Алексей Навални в Санкт Петербург - родния град на руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес, като се позова на неправителствена организация.

Още по темата

Към 17 часа по Гринуич задържаните бяха 66, с което арестуваните при подобни протести на различни места в Русия днес стават общо 235, каза Артьом Платов, говорител на организацията ОВД-Инфо.

Очевидци са казали за АФП, че арестите са били силови и е имало хора в кръв.

По-рано Асошиейтед прес съобщи, че на неразрешен митинг в парка Марсово поле в Санкт Петербург са се събрали над 1000 души, които след това преминали в шествие по улиците на града, блокирайки движението. Участниците скандирали "Русия без Путин!" и "Путин, върви си!".

Първоначално полицията не се намесвала, но после пристъпила към действия и арестувала няколко десетки демонстранти, опитали се да разкъсат полицейския кордон край шествието.

"Путин е на власт, откакто съм роден. Страната тъне в застой и искам да видя промени", каза 18-годишният участник в протестите Дмитрий Самохин.

Протестни демонстрации в подкрепа на осъдения на затвор опозиционен лидер Алексей Навални имаше в Москва и на други места в Русия.

Районен съд в Санкт-Петербург осъди двама сътрудници от градския щаб на Навални на глоби от по 20 000 рубли (към 350 долара) за нарушаване на реда за провеждане на митинги.

За властите повечето протести днес са незаконни, тъй като не е дадено официално разрешение за провеждането им, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
21
 
9
 
! Отговори
СССР преди 6 години
,Царството на Путин започва да се клати. Дали ще приключи като Мусолини закачен някъде надолу с главата?
49
7
 
14
 
! Отговори
Kantun преди 6 години
Даже товарищ Путин е прекалено мек с либерастите. В "Гласът на свободния свят" - Краваристан, направо такива ги застрелват. За съжаление и България, и Русия попиха от "ценностите" на Перестройката - смъртно наказание няма! Все пак Путин подряза доста с0р0соидните крилца, все пак Русия има доста по-големи ресурси и съпротивителни сили от България, за да се опълчи на глобалистите и еврейското лоби. "Добрата Америка" и "Лошата Русия" - ето още храна за размисъл за глупавите българи.
48
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така,бой по *** манерки.Какво имате против Путин ве, фашаги долни,че да ми протестирате.Осигури ви качествен бояришник,осигури ви безброй бездомници,които можете да си колнете,разчлените и похапнете на воля.Осигури ви рубли на безценица, които да лепите по стените, спестявайки от пари за тапети,човешко днк в салама, техническо палмово масло за хранителни цели ви достави и куп други постижения и екстри.А вие ще протестирате, народен съд за вас, фашисти!
47
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди седмици на протестите срещу Меркел в Мюнхен немската полиция арестува близо 200 души, имаше и много бити и счупени глави. Защо в Германия полицията трябва арестува и да чупи главата на хора, които са излезли да изразяват недоволството си и своята гражданска позиция?
46
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова пък гей-парадите в ЕС са разрешени и всички политици доброволно всички до един присъстват на гей-парадите, напълно доброволно.
45
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВпрочем Меркел колко поредни мандата направи, знае ли някой?........ама Меркел не бие протесттанти , Путин бие
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Крим Путин отпука много мощен шамар по наглата краварска морда, от Вашингтон не спират да повръщат кръв, но нищо не могат да направят даже вече пари за един протест срещу Путин нямат да си платят, 700 души ха ха хаааа...
43
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз за разрешен протест в Русия не съм чувал, засега.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като го подкрепят защо не им разрешават да протестират.Така се създава по-голям проблем.Не, нещо не се връзва.
41
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Баладжиятапутин и ердоган с избори няма как да си отидат понеже фалшифицират резултатите
40
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин възвърна величието на Русия и я превърна отново в световен фактор. Путин има подкрепата на повече от 80% от руснаците, а тези "протестиращи" *** си заслужават боя, малко им е дори...
39
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Раша е така, а си каза думичка срещу малкия човек, а си отишъл в тюрмата
38
1
 
7
 
! Отговори
Баладжията преди 6 години
Тези хем искат демокрация, хем искат без избори Путин да си тръгне...
37
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай-ай-ай, цели 60. Ми то некъф ужас. И това го говори западната преса, дето винаги преувеличава, когато требе на Навални да се тури едно рамо. Що така, бе? Да беха писали поне 100. Една хубава кръгла цифричка. Ама дори те не са посмели толкова да излъжат. На снимката по-долу бяха около 30 човека протестиращи. Тва му е целата агитка на Навални.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опозицията на Дневалнй не е доволна за случката с Крим и демонстрират защото искат още кримски референдуми.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петербург да не иска независимост?
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Путин е един от малцината политици които определят световната история. А тези платени протестиращи (само 700!!!, свършиха ли парите) са просто жалки ублюкди.
33
2
 
5
 
! Отговори
Вярвам на Хилари преди 6 години
Хилари Клинтън не мисли че Русия е в застой. Ако са спрели , то само да си калибрират мерниците и пак тругват. Ако невервате попитайте наци-остатъците и дойчевските музеи. Нема музей в който да е сложен руски счупен танк, огънато оръдие или пробит кораб. А немските пушкала даже Генерал Заимов е плюл на тиях и затова дядовците на Унията са *** убили!
32
7
 
10
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Това с митинга беше нещо като предплатена вакханалия.Луди хора с обезумяли лица правещи щуротии.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 46Първо върви на Уолстрийт и поискай да си споделиш с тях някой милиард. И ако се съгласят без да те хвърлят от небостъргача, пробвай и с Русия..и уолстрит ке падне...