Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния

Марио Варгас Льоса на митинга: Обединени сме от пет века!
Обновена: 8 окт 2017 17:07 | 8 окт 2017 16:45, Веселина Йорданова
209
Хиляди по улиците на Барселона срещу отцепването на Каталуния
Снимка: БТА

Над един милион души се участниците в шествието в Барселона против отцепването на Каталуния, съобщиха организаторите, ревизирайки предишните си данни за 950 000 демонстанти, предаде ДПА.

Още по темата
Според общинската полиция в тази първата голяма демонстрация в Барселона срещу отцепването от началото на кризата между сепаратистите и Мадрид са участвали около 350 000 души, посочва Франс прес.

"Каталуния и Испания са обединени от пет века. Нищо и никой не може да ги раздели", заяви пред обществената телевизия Те Уве Е 81-годишният писател, журналист и нобеловият лауреат за литература Марио Варгас Льоса.

Многолюдното шествие, каза той пред журналисти, "е знак, че огромен брой каталунци са срещу независимостта, срещу преврата, подкрепят конституцията, закона и правовата държава".

Никой сепаратистки заговор в Каталуния няма да унищожи испанската демокрация, заяви Варгас Льоса в пламенна реч пред внушителното множество, събрало се днес в Барселона.

"Испанската демокрация е тук, за да остане, и никакво сепаратиско съзаклятие няма да я разруши", каза писателят, след като отдаде почит на Барселона - отворената към света "испанска столица на културата". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още по темата: ИспанияКаталуния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УСРия успя да се усере и в Каталуния с подкрепата си за сепаратизма в по света. В САЩ водят разследване и срещу прочутите у нас сепаратисти в щата Тексас и следите водят категорично до столицата на УСРия Масква.
66
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 66 44 хиляди евро? Я пак! Ти тия цифри за нищо ги нямаш гледам.
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората там си имат междуособни взаимоотношения но ще се разберат понеже са по-умни от нас и британците! А вие тук, смешните разбирачи и морални стожери се назрахте да ги делите!!! Направо се назрахте!!! Е няма да има държава Каталония!!!
64
6
 
6
 
! Отговори
Кримчанин преди 6 години
Жал ми е за вас, Каталунци! Ние си имаме Владимир, вие си нямате никого.
63
5
 
3
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До 59:Преди да пишеш нещо - проверявай данните. БВП на Каталуния е 44 хил. евро, докато на цяла Испания е 38 хил. лв.
62
1
 
5
 
! Отговори
любопитен преди 6 години
ако цялата тази независимост е за пари..т.е , че каталуния не е съгласна да внася в бюджета на испания повече отколкото получава то как каталунците се надяват да бъдат приети в ес когато добре знаят, че има страни нетни донори и такива получатели !! развити икономически най-вероятно те биха били нетни донори в ес или смятат , че могат да извият ръцете на ес и за тях да има специални клаузи като за англетата??не смятам , че биха добре дошли в ес ако поставят такива изисквания
61
1
 
7
 
! Отговори
Белотаджиев преди 6 години
Еййййй, тия ги броят на без коз и с реконтра бе!Едно хванат, две пишат и умножават по четири.
60
4
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До :):) София област е още своге , реброво , драгоман ... и какво ли не още.Както има София град и София Област. А относно другите държави - Победителите не ги съдят.Някъде минава номера да се разцепи една държава,другаде не минава. Живота не е математика.
59
3
 
7
 
! Отговори
Тиквич Тъпий преди 6 години
След още едно сорошшшко "ревизиране" и костинбродско преброяване протестиращите ще се окажат половин милиард.
58
2
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 55Стига с тоя Сорос.Защо му е на Сорос да харчи стотици милиони за глупости.Сорос е мъпета зад който стоят службите на една държава която е на всяка манджа мерудия.Понеже не могат да се месят открито във вътрешните работи на други държави назначиха Сорос на длъжноста Злодей за да може да се вре навсякъде.
57
2
 
3
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до пепиясно софия е равно на софия област Ботевград Копривщица и Ихтиман. Пирах те нещо за руския и украинския, испанския и каталунския а ти все за 5 те милиона на 50 км околовръст ми говориш.
56
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталуния и Баския са били свободни и независими държави, до идването на фашиста Франко на власт през 1935 година, когато ги присъедиява насилствено към Испания.Угнетените народи обаче им омръзна да хранят мързеливите испанци. Всеки образован човек знае, че най-богатите области в изкуствено създаденото образование Испания са именно Баския и Каталуния. Техният БВП надвишава около 7-8 пъти средният за Испания. Нормално е хората да искат сами да ползват благата, които произвеждат, а не да бъдат
55
4
 
5
 
! Отговори
!!! преди 6 години
За единтичността съм на Испания и Ирак... И в двете страни някои се опиват да запалят искричка за хаос!
54
5
 
4
 
! Отговори
ью2000 преди 6 години
До Муха го ухапалаНали знаеш, че дядо Сорос е за отцепването
53
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каталунците и Баските трябва да се координарат помежду си.Ако сега скочат и в Билбао, швестерът Рахой ще се чуди къде по-напред да изпрати кополите си с палките.
52
3
 
10
 
! Отговори
Муха го ухапала преди 6 години
ХИЛЯДИ означава между хиляда и десет хиляди.Да приемем средно че заплатата за участие в контрамитинга е била 50 евро и участниците са били средно 5 000 души. Това означава че Дядо Сорос се и изръсил с около 250 000 евро. Муха го ухапала.
51
8
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До :):) Еми и аз от уикипедия го взимам това.Ама явно четеш това което ти изнася.Че е написано че Барселона е 1,6 милиона.Ама другите цифри не ги виждаш явно.Един ред по надолу са.Там е написано - близо 6 милиона с предградията,а те имат същото право на избор каквото имат и живеещите в центъра.
50
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще си спретнат една война,ще се потепат и ще се разделят. Не им е за първи път. Там доста време са се тепали. Няма само на балканите да се разделят с бой. Аре край на тоя *** ЕС. Либерастите се окензаха навсякъде време е да има малко тупаница
49
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 49 Ми предградията са такива като Банкя, Драгалевци...или викаш не се включва това население в бройката за София?
48
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не са каталунци. Това са платени провокатори кастилци.Като са толкова много защо Испанското правителство се уплаши от Референдума и го удави в кръв.