Ердоган и Макрон ще разубеждават Доналд Тръмп за Ерусалим

И Владимир Путин е разтревожен от действията на САЩ
Обновена: 10 дек 2017 08:08 | 9 дек 2017 21:52, Камелия Цветанова
101
Ердоган и Макрон ще разубеждават Доналд Тръмп за Ерусалим
Снимка: Reuters, архив

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разговаря днес по телефона с френския си колега Еманюел Макрон за решението на Вашингтон да прехвърли посолството на САЩ от Тел Авив в Йерусалим, признавайки по този начин Йерусалим за столица на Израел, предадоха БТА и ТАСС.

Още по темата


Турската телевизия НТВ съобщи, че в разговора с Макрон Ердоган е подчертал, че защитата на историческия статут на Ерусалим е "задължение на цялото човечество". Двамата се договорили със съвместни усилия да се опитат да убедят САЩ да променят решението си.


По-рано днес турският президент е разговарял по тази тема с президентите на Азербайджан Илхам Алиев, на Казахстан Нурсултан Назарбаев и на Ливан Мишел Аун.

Очаква се руският президент Владимир Путин също да обсъди с Ердоган темата за Ерусалим по време на посещението си в Турция на 11 декември. По-рано двамата изразиха по телефона безпокойството си от този акт на Вашингтон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
5
 
! Отговори
Китай-N1 преди 6 години
Ерусалим е еврейски!!!Китай вече е номер 1 по БВП Китай е лидер по пройзводство на коли,електроника,пройзводство на стомана,добив на въглища,население 1,410млр.,китайският военен бюджет е втори за сега след този на Сащ,Китай е ядрена сила,космическа и е с най-многобройната армия в света,Китай има икономически ръст между 8-12 процента годишно,Китай инвестира ударно в наука,медицина и образование Юана скоро ще е резервна валута!Велик Израел е в ход!!!Това е новият световен ред КИТАЙ!!!
72
1
 
1
 
! Отговори
Do popa ot razgrad преди 6 години
A ti kato si umen i si chast ot prosperirashta demokratichna darjava na chelo Boyko budata , mnogo li si prosperiral iskam da znam 😁😁
71
10
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
А ЕРДОГАН И ПУТИН КОЙ ДА ГИ РАЗУБЕДИ ДА СПРАТ ДА ИЗМЪЧВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ ?! ПУТИН ПЪК ОСВЕН СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД ИЗМЪЧВА И НАРОДИТЕ НА СЪСЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ !
70
11
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
ако тези палестинци имаха малко мозък, щяха да разберат, че за тях е много по-изгодно да бъдат част от една просперираща демократична държава, отколкото да тънат в нищетата на собствената си независимост...
69
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 79То и държава Северна Корея НЯМА. Такаче прасето да говори за държави е смешно . Покажи ми къде през историята е имало СК ? Северна Корея е отцепен с война район от Корея. Както на всякъде където е имало комунисти.
68
4
 
14
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
И пак - и пак - и пак ........Има ли мир на земята е зле за САЩ. На американците им дай да убиват, колят, мародерстват. Заради това живеят.Мир: *** дума за американците!
67
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
93Не се излагай :))) Кой да спре петрола на САЩ ти ли с твоята лада или бедните камилари ? САЩ ползва 50% от световния петрол. Второ САЩ разполагат с петрол за 100 години напред в собствената си държава. Ученичка вземи се образовай малко преди да се излагаш. Трето САЩ застават отново зад християнски свят. Такаче мен бе ме итересува какво мислят от другата страна.
66
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
с приказки няма да стане спрете петрола за сащ санкции до дупка спрете дакупувате орьжие
65
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как Ердоган ще разубеди Тръмп. Той защо не иска Кюрдска държава . Палестина и повечето мюсюлмани са терористи .
64
6
 
3
 
! Отговори
Еврей преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААПий си хапчетата редовно бе )))))))
63
9
 
6
 
! Отговори
Еврей преди 6 години
В близко бъдеще исламът ще бъде забранен работим нат този въпрос все по усилено
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нонсенс след нонсенс следват в безумно темпо.Последният:ПентаЛгонът обвини руските ВКС, че допускат опасно сближаване със самолети на ВВС на Пиндостан в Сирия, след като навлизат в "пиндостанското въздушно пространство" в долината на река Ефрат.
61
5
 
8
 
! Отговори
Еврей преди 6 години
Ама как така бе хора ерусалим е еврейски град основан е от евреи името му е еврейско живеят там и са живеели евреи палестинците са измислен народ това са обикновенни араби който са емигрирали по нашите земи то това си е същото сега ромското население да каже че столипиново и част от софйя стават негова столица и те си правят държава е къдее справедливоста във тази ситуация!!?
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"До Анонимен 68Ти какво чакаш правата линия на партията ли чети и мисли иначе излиза, че си от ония %-ти." А ти си от онези проценти, които не умеят да се изразяват писмено.
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой да обясни? В медиите, на които разчитаме, се подвизават същите самозванци. Вчера например в този сайт имаше новина за КОНГО , така пишеше в заглавието. В първия ред пишеше за ДРУГА държава: Демократична република Конго. Между другото, това е НАЙ-богата на природни ресурси страна в света. Сега оттам зависи производството на батерии за електромобили.....Така че - четете от повече източници, и не само заглавията. Зад сражения и убити далеч от нас стои нашето ежедневие в близко бъдеще
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 68Ти какво чакаш правата линия на партията ли чети и мисли иначе излиза, че си от ония %-ти.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой най-накрая ще ни обясни ли какво става по света?Защо се обърка?И кой командва?Или само ще ни промиват мозъците с неща,които не разбираме?
56
6
 
14
 
! Отговори
sid преди 6 години
Америка си сложи за президент един празноглав бърборко,който си няма представа от политика,още по малко от световна.Жалко,че целия свят ще пострада от простотията на един изкуфял бизнесмен.Америка,трябва да се е усетила най-после.Все пак има и умни хора в тази държава.Да свалят от власт този изрусен *** и да го оставят да води някое комедийно шоу в някоя малка телевизия.
55
8
 
18
 
! Отговори
ВАНКО преди 6 години
ТОЯ ,ЗАЩО СЕ ПРАВИ НА ГОСПОДАР НА ПЛАНЕТАТА. НАЛИ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ОТ КОГО СЕ УПРАВЛЯВА ВСЕКИ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ. КАЗВА СЕ МИЛИТАРИЗЪМ И Е ЗА ПРОДАВАНЕ НА ЧУДОВИЩНИ ОРЪЖИЯ ЗА ИЗБИВАНЕ НА МИРНИ ХОРА И ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ,КАКВОТО САЩ ПРАВЯТ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НАЗАД. НАШИТЕ *** МУ КАЗВАТ ИЗНОС НА АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ.
54
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де помачорите що не си намерят някое село и да го обявят за свещено.Да си преместят джамията и камъка там и готово.Що ги правят тези панаири.