Колко са военните харчове на Русия? Достатъчно!

Путин: Русия няма да се включва в нова оръжейна надпревара
Обновена: 14 дек 2017 12:53 | 14 дек 2017 12:52, Елка Василева
112
Колко са военните харчове на Русия? Достатъчно!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

За военни разходи Русия ще харчи достатъчно. Това заяви руският президент Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва.

Запитан за военните разходи на страната, Путин разказа виц:
"Бивш офицер пита сина си:
-Тук имаше един кортик, къде е?
- Не ми се карай, размених го за часовник с момчето от съседния двор.
- Покажи часовника, да, хубав е. А ако утре дойдат бандити у нас, убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра ти. Ти какво ще им кажеш? Добър вечер, московско време 12 часа и 30 минути?"

Путин посочи, че военните разходи са балансирани между обезпечаване на сигурността и устойчивостта на икономиката. По думите му те възлизат на около 46 милиарда  долара, а в САЩ – 700 милиарда.

"Усещате ли разликата? И може ли нашата страна да си позволи такива разходи? Не. Но това, което харчим, ни е достатъчно", заяви Путин.

Русия ще отдели съществено внимание на развитието на своята армия и флот, но ще гарантира сигурността си, без да се включва в нова оръжейна надпревара. Военните разходи на страната - 2,8 трилиона рубли през 2018 г. - няма да се отразят на социалните програми и няма да разрушат руската икономика, заяви Путин, цитиран от Ройтерс и ТАСС.

На годишната си пресконференция в Москва Путин отбеляза, че САЩ фактически вече са се оттеглили от подписания с Русия договор за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Той предупреди Вашингтон да не се оттегля едностранно от друг руско-американски договор - за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия (СТАРТ-3), подписан през 2010 г.

Русия не се е оттегляла от основополагащи договори, които са крайъгълен камък в международната сигурност, подчерта Путин.

"Не сме се оттегляли от договора за ПРО (противоракетната отбрана), САЩ се оттеглиха едностранно", добави той.

Дошъл на власт през 2000 г. в една страна с нестабилна власт и разклатена икономика, руският президент е харесвал и хвален от мнозина свои сънародници, които виждат в него човека, осигурил стабилност и нов възход, по-специално благодарение на петролните богатства на Русия, отбелязва Франс прес.

Във връзка с насрочените за март президентски избори руски медии определиха днешната пресконференция като предизборна. Путин заяви по-рано пред журналистите, че ще се кандидатира като независим.

По данни от последното социологическо проучване на центъра "Левада", публикувани вчера, сегашният държавен глава е фаворит - за него се очаква да гласуват 75 на сто от избирателите. Далеч назад остават неговите съперници като лидера на комунистите Генадий Зюганов или националиста Владимир Жириновски, които избягват да критикуват открито Кремъл, посочва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен"А хилядите ... в сметката?"АСАД е ДИКТАТОР с това никой не спори. НО той е СВЕТСКИ ДИКТАТОР. Осигуряваше на разни мюсюлмански, християнски и други племена спокоен живот в светска държава.Тези които искат да го свалят са РАДИКАЛНИ ИСЛЯМИСТИ за които ПРАВА НА ЧОВЕКА и ПРАВА НА ДЕТЕТО са КУХИ ФРАЗИГоляма част от военния им контингент са НАЕМНИЦИ които са оставени да правят каквото им хрумнеАко ги нямаше джихадистите щеше ли да има война в Сирия?НЕЕ кой започна за да го обвиним
44
7
 
5
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 48 :От 140млн население ,все ще има някои руснаци които да могат да си позволят да си купят имоти в България,това означава че са заможни заможна нация ли ? Найстина ли ти е толкова елементарно мисленето ?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
41, Русия повече от 15 години не беше "империя на злото". Горби и ЕБН бяха позволили на САЩ свободен и безплатен достъп до своите природни ресурси. Путин е лош, защото буквално изтръгна руските природни богатства от лапите на хищните и алчни грабители.
42
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 40Загуби на РФ в СирияМиГ-29 и Су-33 загубени поради ТЕХНИЧЕСКА НЕИЗПРАВНОСТСу-24 Свален от Турски Ф-16 загива командира на самолета разстрелян от земята докато пада с парашута сиСу-24 взривил се на земята след неуспешен опит за излитане загиват 2 пилотиТу-154 паднал в Черно МореЗагубени са 2 Ми-28 поради отказ на техника и пилотска грешка(забил се е в хълм)2 Ми-24/25 Сирийски с Руски екипажи4 Ми-8 - при търсене и спасяванеТова е за 2 години и над 40 000 Бойни полета
41
9
 
2
 
! Отговори
Имам хуюбол преди 6 години
Путнята е най-слабия президент на Русия.....
40
5
 
12
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Русичите са наши братя! Не краварите от Алабама. Разбрахте ли платени полски шлю.хи?!
39
4
 
12
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Путин отиде, видя и победи в Сирия. Тръгна си като първия пич! Платените полски ***, които пишат срещу него и Матушка не знаят, че лидерът им чичо Шорош е персона нон грата в Унгария. Вообще Владимир Владимирович Велики е НОВИЯТ ЦЕЗАР! Аве! Смаза сепаратистите в Чечня, прекрати агресията на Грузия в братска Осетия, върна Крим на Русия, смаза терористите в Сирия! Накрая се намеси и в изборите на загниваща Кравария. Вообще молодец, ничего не скажеш)
38
9
 
4
 
! Отговори
ссдд преди 6 години
До 37 :Да не гледаме Русия ,защото била добре ? Ти чуваш ли се ? Руския народ живее по-мизерно и от Българския ,а корупцията и мизерията в Русия ,може би са на по-големи нива и от тук.
37
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори само от това може да са на печалба.А безценния боен опит?.А подводните МИГове? А стотиците загинали солдатчета? А хилядите невинни сирийски жени и деца загинали от "утилизацията" на колко ги оценяваш? Тях слагаш ли ги в сметката?
36
12
 
4
 
! Отговори
учете се преди 6 години
САЩ Е С 40 ГОДИНИ ПРЕД РУСИЯ ВЪВ ВОЕННО , ТЕХНИЧЕСКО И ОРГАНИЗАОЦИОННО ОТНОШЕНИЕ НА АРМИЯТА ПРЕД РУСИЯ !!!!!!!! НАТО Е 30 ГОДИНИ ПРЕД РУСИЯ :!!!! СМЕШНО Е ИЗОБЩО ДА СЕ КОМЕНТИРА , ДВА РАЗЛИЧНИ СВЯТА .......
35
4
 
11
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 24"Щото няма денги"Според западни анализатори Реалните разходи на РФ в Сирия са около 3 милиарда $ за кампанията до сега.Малко идеи за размисъл:Колко струва утилизацията на стари СССР боеприпаси в сравнение с превоз до Сирия и предоставяне включително на огромни запаси и на Армията на АСАД?Същото важи за хилядите бомби хвърляни в Сирия от Руските ВКС средно 2-4 тона бомби и/или неуправляеми ракети за боен полетДори само от това може да са на печалба.А безценния боен опит?
34
9
 
4
 
! Отговори
коев преди 6 години
Не ни занимавайте с този нащастнок Путин , който фалира Русия ......
33
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 26 продЕ направи си сметка колко ракети Кумчо Вълчо може да изпрати към Южна Корея?Едновременно ако всяка една от тези СТРАТЕГИЧЕСКИ ЦЕЛИ се обстреля от РСЗО и Ракети тип СКЪД въпросните ПРО комплекси по кой да стрелят?Още един въпрос понеже нито Патриот нито THAAD са високо мобилни какво ще им струва на Кимчовци първо зоните на разполагане на тези комплекси да се обработят с далекобойни РСЗО и чак след това спокойно да стрелят с Скъд системи с или без Ядрена бойна част?
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До DublinПрекалено неграмотен и неадекватен си ,за да даваш мнения.По-добре инвестирай малко в образование.
31
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 26Анонимни понеже не се интересуваш от ПОДРОБНОСТИ като СТРАТЕГИЧЕСКО И ТАКТИЧЕСКО ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЕДИ КАКВО СИ ОРЪЖИЕ те титулувам Диванен Генерал1. Китай, Разбирай и СКорея има 300/400мм РСЗО с обсег над 200км създадени за да се поразяват цели в Тайван през пролива(тоест РСЗО са в Китай а поддържат десанта в Тайван)2. Ракетите тип Скъд с обсег 300-600км са щамповани в СКорея като кремвирши3. Патриот и THAAD комплексите обстрелват максимум по 8 цели4. 26 АЕЦ и десетина САЩ бази
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е хитър. С малко разходи постига голдми реьултати във военната сфера а САЩ хвърлят стотици милиарди и въоръжениетом им нд е ефективно, то става само за показ.
29
2
 
7
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
зразходват над 150млрд долара за външните си бази...viarno,...samo za pampersi i toaletna hartia + komisionnata na niakoi tehen oligarh ot roda na *** Cheney ste olaBIat pone 20 procenta ot sumata...:))A triabva i za shrin-kove zaradi post-travmaticnia sindrom ...Mukaa...No, kaT si reshil da im merish paCIte...sauditite s 70+ mild budzet se nasadiha na paci iaica srestu husitite v Iemen.Sravni s postignatoto v Siria i tiva, ce i na Trumponi mu se izpravia perchema ot voennita most..s 50mlrd
28
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 21Колега не се излагайКолко бази има САЩ в България Съвместно ползване 4 (тоест само за учения) с временен персонал1 постоянна база команден пункт край Варна
27
10
 
5
 
! Отговори
БОБИ преди 6 години
АЗ БОБИ, СЪМ ЕДИН ПЛАТЕН *** И ОЛИГOФРЕН !
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14 :Нормално е когато разполагаш с жълти стотинки да ги изразходваш по "рационално" и това е случая на Русия.САЩ например изразходват над 150млрд долара за външните си бази ,което е 3 пъти повече от целия военен бюджет на Русия.