Страхът на Острова: Да не са васали на ЕС

Над половината британци вече искат да останат в съюза
17 дек 2017 08:15, Александър Попов
32
Страхът на Острова: Да не са васали на ЕС
Снимка: Reuters

Великобритания трябва да сключи силно търговско споразумение с ЕС след Брекзита и да избегне зависимост от блока, предаде БТА, като цитира интервю на външния министър Борис Джонсън пред в. "Сънди таймс".

Ако не отхвърли европейските закони, Великобритания ще стане васална държава, заявява Джонсън в интервюто, което ще бъде публикувано днес. Правителството трябва да се стреми да се възползва възможно най-много от Брекзита, сключвайки търговски споразумения с други страни, подчерта той.

Тази седмица премиерката Тереза Мей постигна споразумение с ЕС, с което преговорите за Брекзита преминават към обсъждане на търговията и споразумението за прехода. Но сега тя трябва да обедини силно разединеното си правителство по въпроса какво търговско споразумение Великобритания наистина иска, отбелязва Ройтерс.

Междувременно над половината британци, или 51 на сто, биха гласували за оставане в ЕС, а 41 на сто - за напускането му, предаде Ройтерс, като цитира проучване на BMG, публикувано вчера във в. "Индипендънт".

Проучването е произведено от 5 до 8 декември с участието на 1400 души. То беше публикувано в момент, когато страната преминава към втората фаза от преговорите за напускане на ЕС, която ще се фокусира върху търговията.

В. "Индипендънт" отбелязва, че предимството на привържениците на оставането в съюза е най-голямото отчетено след референдума през юни миналата година.

Директорът на BMG обаче посочва, че то се дължи на промяна на нагласите на тези, които не са гласували миналата година, а 9 от 10 гласували не са променили възгледите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още по *** факт е, че Ротшилдови все пак не са всесилни. Не преувеличавайте с теориите на коспирацията. Сериозен играч, но Норвжкия пенсионен фонд не е по-малък. Официално притежава 1% от активите на СВЕТА!
11
7
 
9
 
! Отговори
Прост факт преди 6 години
Нека погледнем кой управлява UK и после да преценим кой предизвика Брекзит-а!От около 200 години Великобритания се държи от разклонение на клана Ротшилд(централна банка,парламент и прочее).Как си представяте тия да играят по свирката на Брюксел?Освен това Ротшилдови планират едни много лоши неща за ЕС и Англия трябва да остане в позицията на Господарите(заедно с Израел и САЩ),а не на тая на слугите(останалите от ЕС).Естествено,раята си няма хал хабер от тия планове и върви накъдето я насочат...
10
3
 
12
 
! Отговори
въпрос на избор преди 6 години
Следващата стъпка е да се преименуват на Ню Пакистан или Sпall India
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Батко, те и французите бяха врагове с Германия. Мен ако питасш Вишеград+ Австрия ще набеат доста сила сега. Хърватска също се присъедини тихомълком. Германците доста ще се озорят да подчинят Полша, Чехия, унгария и Словакия. Та те си изнесоха икономиката тук!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само шотландците са пичове в тази държава. И то големи! Ще е жалко ако не ги приемат веднага без англия
7
1
 
2
 
! Отговори
Батко преди 6 години
Защо изобщо някой си мисли, че Германия или Франция искат UK да остане в ЕС? Да им се бърка за всичко?Да им оспорва господстващия манталитет?В последната война бяха врагове все Пан :)
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай да се разберем за британци или за англичани иде реч. Не си спомням сите британци да са участвали в референдума.
5
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво произвежда беликобритания? Финансови услуги и Опел с десен волан....Над 70% от икономиката им е услуги. Такъв си го нахендриха, че този път ще им държи влага за дълго. Те или ще са васал на ЕС или на САЩ. Много са малко и много терикатеят. Ама в Берлин не пасат патки. Нито в Париж, нито във Виена
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-сладко е да гледаш отстрани как префърцунените англичани сами се прецакаха и от с нечовешка глупост, хахахаха! каквото сам си направиш...
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сами се нахендриха, да търсят оня гном Фараш сега да им обясни как ще просперират...
2
3
 
15
 
! Отговори
Дони преди 6 години
Няма как хем извън ЕС, хем безмитни пазари .Още от сега хора чиито бизнес е в .UK , и е свързан с EU се чудят как ще станат нещата.
1
6
 
30
 
! Отговори
ПРАВИ СА ХОРАТА преди 6 години
АНГЛИЯ---НЕ СТРУВА НИЩО , БЕЗ ЕВРОПЕЙСКИЯ ОБЩ ПАЗАР!!Защото ---може да си пълен със стоки ...АМА ДА НЯМА КЪДЕ ДА ГИ ПРОДАДЕШ!"НЕ МИ ХВАЛИ СТОКА---ХВАЛИ МИ ПАЗАР!../гръц.пог./