Американец хванат при опит да краде от Аушвиц

Искал да вземе метална част от жп линия
19
Американец хванат при опит да краде от Аушвиц
Снимка: Reuters

Американски турист бе задържан при опит да открадне метална част от жп линия в Аушвиц, предаде ДПА, като се позова на полската агенция ПАП.

Тридесет и седемгодишният турист е признал опита за кражба пред полицията и е освободен от ареста до началото на съдебния процес, съобщи говорителка на силите на реда.

Мъжът е бил задържан, след като други посетители на нацисткия концентрационен лагер забелязали поведението му и съобщили на персонала.

Историци смятат, че нацисткият режим е изтребил между 1,1 и 1,5 милиона души в лагера Аушвиц-Биркенау по време на Втората световна война. Повечето от жертвите са били евреи. Влакове докарвали хората в лагера, след което те били разделяни, като някои веднага били пращани в газовите камери, а други били принуждавани да работят.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Аушвиц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
" някои са биле пращани направо в газовите камери, а други биле принуждавани да работят." Това, евреин да работи е абсурд по голям от газови камери и въобще лагери. Лагери е имало при комунизма, изцяло под еврейско ръководство, в нацизма са биле трудови лагери за *** и хомосексуалисти. Евреите са биле само надзиратели - иначе ще излезе че евреите са работили?!?!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хамериканско джипси...
9
2
 
1
 
! Отговори
;) преди 5 години
До ДодоСамо в този конкретен лагер са толкова жертвите
8
1
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
По нашите ширини на това се казва бране.Малко по различно е и не подлежи на осъждане
7
7
 
17
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Колко точно евреи са били утилизирано въобще не ме интересува! Колкото и да са били, все е файда! Важното е кой ги е пратил там - не е бил нито чичото с мустачките, нито чичото с очилцата. Търсете сред тези, които създават Израел малко по-късно. А туриста да не краде, че инфраструктурата скоро ще потрябва.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 4.Момче , прочети малко преди да правиш "български" изказвания ! В Германия темата за броя на евреите е забранена , но в Швейцария - не е! Има доста книги от немско-говорящи автори , в които е описана истината . В някои от книгите е изследван физическия капацитет на газовите камери - какво би станало ако камерите са работели денонощно на максимален капацитет , и резултатите са далеч по-ниски от официалните . А камерите не са работели денонощно - техниката си иска своето .
5
3
 
15
 
! Отговори
Моше Якубович преди 5 години
Искам шекелииии, гоим! И да не сте посмели да научите истината за Холокоста!
4
2
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До 5Това е Яcтpeбa хапчета не помагат
3
4
 
13
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Историци смятат, че нацисткият режим е изтребил между 1,1 и 1,5 милиона души в лагера============Чакай малко! Нали преди месец писа, че избитите евреи били 10 милиона? Как така се получи ретро активно намаляване с 85%?!? Да няма някаква малина на времето тука...
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В колко камери и за колко време са изгорили тез евреи у този лагер?За един приятел питам.
1
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И комунистите трябва там да се пратят.