При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"

Причина за експлозията - възпламеняване на експериментален двигател
Обновена: 10 авг 2019 11:12 | 10 авг 2019 08:33, Анисия Иванова
173
При взрива в Русия загинали петима служители на "Росатом"
Архив: Ройтерс

Петима служители на руската държавна корпорация "Росатом" са загинали и трима са били ранени при експлозията на полигона в Архангелска област в Русия, предаде ТАСС.

Агенцията се позовава на отдела за връзки с обществеността на "Росатом".

Още по темата

"В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен двигател на течно гориво загинаха петима служители на държавната корпорация "Росатом". Още трима наши колеги са били тежко ранени и имат изгаряния от различна степен. Към настоящия момент всички ранени са в специализирано медицинско заведение, като им се оказва необходимата медицинска помощ", се казва в изявление на "Росатом".

"От името на огромния колектив на "Росатом" изразяваме дълбоките си съболезнования на роднините и близките на загиналите. На семействата им ще бъде оказана помощ и подкрепа. Светлата памет на нашите другари завинаги ще остане в сърцата ни", казаха още от "Росатом".

Причината за експлозията е възпламеняване на експерименталния двигател, съобщиха от министерството на отбраната.

"По стечение на обстоятелствата в момента на възпламеняването служителите на "Росатом" са извършвали проверка на изотопните източници на захранване, разработени за двигателя с течно гориво", обясниха отттам.

До инцидента на военния полигон близо до Северодвинск в Архангелска област се стигна на 8 август. Руското министерство на отбраната първоначално съобщи за двама загинали при инцидента с двигател с течно гориво, без да дава детайли за каква точно разработка става дума. По-късно регионалните власти заявиха, че шестима души са в болница, а руската държавна корпорация "Росатом" заяви, че петима нейни служители са загинали при инцидента и че трима са в болница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименНай-обикновен руски ***.Пак и отново за Анонимните - ако бях *** под името Анонимен[ :-) ] щях да си изтропам опорките и да ида да си пия коктейла. А вие си спорете сами със себеси и паникьосвайте тези дето четат форума
61
2
 
5
 
! Отговори
ПРОСТ и ПРОСТИ преди 4 години
Това за случаите на родени бебета с две глави в Северозападна България е истина.И аз съм съвременник на събитията. Дори тогава имаше публикувани снимки по вестниците.Но после темата се обяви за табу и медиите замлъкнаха.Естествено, че родените след 2000 година, каквито са повечето пишещи тук няма как да го знаят.Те си мислят, че Светът започва и свършва с Полуграмотника от Банкя.
60
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До АнонименХей бобЧо.....престани да копираш/пишеш едни и същи неща под различни статии.......Копирах го за да н е го пиша по няколко пъти а и двете статии са свързани
59
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 68И *** не е. Най-обикновен руски ***.
58
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"За тебе почивен ден няма ли бре?"Как да пропусна любимата си тема? На всичкото отгоре в Казармата са ме обучавали на точно това. А във форума се пишат такива врели некипели че нямам думи.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хей бобЧо.....престани да копираш/пишеш едни и същи неща под различни статии.......Та последно, какъФ си......химик, ракетчик, летец, моряк........или просто ваатник?
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да по коментарите си личи че АМтроловете са хората без образование с нисък социален статус предимно от малцинствата.
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В руския Гулаг като ти кажат, че са загинали 5 души, значи са най-малко 50 !
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиЗа тебе почивен ден няма ли бре?
53
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 години
"Ваатника боби е на амбразурата опять."Не УМНИКО аз съм ОЗ от Химически войски и това съм го училИ просто се опитвам разни ПАНИКьОРИ да им налея малко здрав разум в главатаЕто да вземем видеото с 200микроРенгена/ч1. не се мери във затворено помещение на открито на 1.5м височина и на 150м от сгради2. и аз с изотопен източник мога да ти докарам и 1000микро ренгена/ч като поставя таблетката под датчикадори да е 200микроРенгена/ч трябват ти 1 000 000ч за да стане опасно за хора
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Путин "токите" гърмят !Така е от край време в империята на Злото !
51
3
 
5
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Ядрения двигател на Путин не е издържал на форсирането и е гръмнал.Ако е Изотопен източник(Да пак вид ядрен реактор) той работи постоянно на относителните 100% мощност от момента в който се произведе до края на живота си.Ако е по-комплексен реактор дори за реактивен двигател Буревесник пак се излагаш - няма такова нещо форсиране - ядрените реактори работят безопасно само на 0 и 100%
50
2
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Анонимен 44 Еее , ти ни скри шапките ,бе. Ба си лъжеца.
49
1
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
"Най-накрая алкашитеСи признаха, че става въпрос за взривен ядрен двигател на Буреввстник."Не умнико не ЕКСПЕРТЕ да беше прочел по-внимателно текста"Изотопен източник на енергия" за реактивен двигателИзотопния източник на енергия представлява парче метал което в течение на години излъчра радиация и топлина. Последната се превръща в ел енергия по ефекта на пелтие/ЗЕЕБЕК. С такъв реактор летят Американските сонди Вояджер.
48
3
 
5
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
До 51Така е, това не го твърдя аз, а западни експерти. Построиха го почти за същото време, за което Фандъкова не можа да сложи едни пикливи плочки на Графа.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46-давай,пиши си,всички сме съгласни с теб...само спокойно!И да не забравиш на обед да пиеш от синичките хапченца 2!Просто да сме спокойни всички..та какво казваше?Извънземни..разбира се че си ги видял!Само спокойно..и да пиеш 2,чу ли?
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тодор"Кримски мост, който е последна дума на техниката"Бахахаха ок :)
45
4
 
7
 
! Отговори
Саманта Габриел преди 4 години
Просто АМтроловете газ пикаят. Срещу фактите не могат да поставят нищо смислено освен обиди които са признак на ниско възпитание и култура. Безспорен факт е че всички неуспели по време на социализма да се реализират са станали дисиденти тогава а сега плюят по форумите.
44
8
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
До Анонимен 36. Сега доходите в Русия са пет пъти по-високи отколкото при Елцин. Само виж построения Кримски мост, който е последна дума на техниката! При Елцин дори не можеха да платят заплати на хората! Ти го знаеш това, но се правиш на улав!
43
5
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Тука гледам има некви чуденки ядрен двигател ли е бил тоя дека е гръмнал. Ние сме работиле с по-груба и проста техника, ама четеме внимателно - "изотопни източници на захранване". Щото за да фръкне ракетата, требе да има реактивна струя, рийш ли. Значи требе и да почне паленето на горивото. Не става с батарийки от магазино, оти они се спихват и са маломощни. Ей за туй са тия изотопни източници. А ядренио двигател в ракета е голема мъчнотия и нещо не ми се верва да е както го разправяше Путин.