12 долара – толкова са склонни американците да платят за Гренландия

Повечето граждани не биха дали и цент за острова
21 авг 2019 21:12, Нели Христова
192
12 долара – толкова са склонни американците да платят за Гренландия
Снимки: Reuters

Доналд Тръмп не се отказва от идеята си да купи Гренландия. Но докато той изглежда необичайно заинтересован от тази сделка, останалата част от Америка не изглежда особено впечатлена от острова. Оказва се, че американците са склонни Гренландия да бъде купена от САЩ само ако цената й е ниска. Доста ниска.

Още по темата

Според проучване на Business Insider 61% от американците не биха дали и цент, за да се сдобият със стратегическият остров от Дания. А едва една трета от анкетираните заявяват, че са склонни да отделят около 12 долара.

Самият Тръмп потвърди, че наистина е дискутирал купуването на Гренландия от Дания, тъй като островът има добро геополитическо разположение и много природни ресурси. И въпреки че политиците, както в Гренландия, така и в Дания реагираха с ужас на предложението, той продължи да е връща обратно към темата.

Запитани колко държавни средства биха похарчили, за да купят Гренландия, американците отговорят така: 69% биха дали по-малко от 100 долара от държавния бюджет за острова. 71% биха извадили от хазната около 20 хил. долара (колкото една стара кола). А ако цената на Гренландия е 220 хил. долапа, колкото нормален американски дом? Само 27% от анкетираните биха се съгласили.

Това не е първият път, в който към Гренландия има такъв интерес – Хари Труман също иска да купи автономната държава, като предлага 100 милиона долара в злато, ако Дания приеме. Това са близо 1,3 милиарда в сегашни пари. 89%  от американците са на едно мнение – в никакъв случай не биха похарчили толкова много пари.

Трудно е да се определи цената на острова, но според Financial Times цената му е около 1,1 трилиона долара. Едва ли американците биха го приели добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
18
 
! Отговори
Б-52 Арк Лайт 1969 преди 4 години
Време е за въздушни удари ми се струва.
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са американците 12 долара е реалната цена.Нали ще трябва да субсидират острова с 600млн.на година!А,уж имало полезни изкопаеми ,които странно защо,никой до сега не ги използва!
13
3
 
19
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 11Те не го искат да сеят домати.Искат го за бази и подземни богатства
12
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигруен съм че ако се проведе референдум, гренландците ще искат да се присъединят към САЩ, а не към Дания. Още повече, че в Гренландия се говори английски, а не смешният датски.
11
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откъде накъде пък точно датчаните ще претендират за някакъв контрол над Гренландия, която се намира в Северна Америка. Дания е отдалечена на около 3 800 километра от там.Смешна работа. А САЩ е само на 50 километра.
10
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гренландия е един леден пущинак, където нищо не вирее. Няма нито флора, нито фауна - само лед.Няма как да струва повече от 200-300 хиляди долара.
9
3
 
25
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Това допитване само доказва колко е зле с мисленето средностатистическия американец.Питат го:Колко пари да платим за ГренландияОтговор: 12 долараИзпушена работа
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'Ако цената на Гренландия е 220 хиляди ДОЛАПА"7Долапа??? Това каква валута е??
7
3
 
15
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 3Бедна душа си.Хората ти казват че оценката е над трилион ти си доволен на 4млрд.
6
3
 
27
 
! Отговори
евроатлантик преди 4 години
Нашето бетономорие да купи,че вече никой не ходи там? Е Тръмп ще се разбере с Митю очите няма как.
5
5
 
27
 
! Отговори
Groneland преди 4 години
Абе, датчаните им казаха, че НЕ е за продан, а те тръгнали да питат спрелите американци колко ще се бръкнат?! Че и лайненшъл тайм се изходили? Е това им е на американците, че си мислят, че всичко е пари. Нямат никакви представа за останлият свят и че не всичко е за продан. Крайни материалисти са.
4
8
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Дания да не вземе да покани зелени вежливи човечета?
3
4
 
26
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Датчаните казват че не се продава а тези вече и етикет му сложиха.
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то всеки американец като даде по 12 долара това прави 4.2 милиарда $Сумата хич не е малка
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май този дядка си мисли, че така ще излъже смъртта.