Тръмп обещава: Няма да строи небостъргач в Гренландия

Президентът на САЩ се опита да обърне на шега думите си
20 авг 2019 09:38, Елка Василева
8
Тръмп обещава: Няма да строи небостъргач в Гренландия
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп направи опит да превърне в шега желанието си да купи Гренландия от Дания, като обеща да не строи небостъргач на арктическия остров, предаде Франс прес.

"Обещавам да не правя това в Гренландия", написа бившият магнат на недвижими имоти в туит, придружен с фотомонтаж, на който неговият огромен хотел с позлатени прозорци в Лас Вегас се издига на фона на гренландски пейзаж.

Още по темата

Тръмп постна туита, след като и датската министър-председателка Мете Фредериксен, и премиерът на Гренландия Ким Килсен заявиха, че автономната датска територия не е за продан.

В неделя американският президент потвърди интереса си към Гренландия, припомня БТА. "Тази идея се появи и аз казах, че от стратегическа гледна точка това със сигурност е интересно", заяви Тръмп.

Островът, разположен между Северния Атлантически и Северния ледовит океан е автономна територия с население от 56 000 души, но Дания запазва контрол над външните отношения, отбраната и валутната политика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 4 години
Идеята е страхотна. Аз съм добре, на 150 м нмв съм, купувам една лодка за всеки случай и съм готов. В Ню Йорк, града на Батман и Спайдърмен, да му мислят, колко лодки ще им трябват. Ама аз забрайх за Капитан Америка, той ще ги изнесе сам ще ги спаси е колко съм *** бе ей.
6
4
 
5
 
! Отговори
Пълна шизофрения преди 4 години
Тръмп го питаха между другото на някакъв обяд за Дания и това,че са леко в криза,той в типичен стил се пошегува и каза:"тогава да купим Гренландия".Масова истерия и преекспониране,както само fake медиите го могат.Сега им пуска нова кукичка с тази снимка,те пак кълват.Е как да не се забавляваш?Апропо,САЩ вече няколко пъти са пробвали да купят Гренландия,включително и след Втората световна,а най-северната щатска военна база се намира отдавна на острова-Thule Air Base.
5
2
 
20
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Стига с тези глупости, Гренландия е част от кралство Дания, не е с значителна автономия, правителство и близо 60 хиляди жители, а и не сме 1860-та когато руснаците продават Аляска. Тези хора там не са ***, че да ги продадат заедно със земята на янките за да направят от острова огромна база и рудник.Освен ако нямат някакъв друг лост с който да манипулират дачаните, не вярвам че това нещо е възможно.
4
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все повече започвам да симпатизирам на Тръмп.
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Датчанина е патриот. Но това не е достатъчно да управлява този остров. Както и финансово неможе да си управлява страната. Ако не са германските фирми, чужденците отАзия и Ориента в земеделието. Те не са в състояние да работят. А този остров колкото Европа може да го управлява само САЩ.
2
3
 
8
 
! Отговори
... преди 4 години
...? Подземен Стъргач?
1
3
 
26
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Ама 2-3 бази и ядрени ракети ще има ;) Целия зор е заради борбата за ресурси в Арктика, трябва им по-голямо парче от баницата.