Тръмп отмени визитата си в Полша заради урагана Дориан

Във Варшава ще бъде вицепрезидентът Майк Пенс
30 авг 2019 08:27, Елка Василева
4
Тръмп отмени визитата си в Полша заради урагана Дориан
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че отменя планираното си пътуване в Полша заради урагана Дориан, който приближава бреговете на щата Флорида, предаде Франс прес.

Тръмп трябваше да бъде в неделя във Варшава за отбелязването на 80 години от началото на Втората световна война, започнала на 1 септември 1939 г. с нападение на нацистка Германия срещу Полша.

Президентът Тръмп вече отмени миналата седмица пътуване до Копенхаген, планирано за началото на септември и предвидена среща с датската министър-председателка, тъй като тя не възприе идеята Гренландия да бъде продадена на САЩ.

Тръмп посочи, че остава у дома, за да следи насочването на федералните ресурси към пострадали от урагана, който заплашва атлантическото крайбрежие на Флорида, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На събитие в Белия дом Тръмп каза, че е разговарял с полския президент Анджей Дуда и го е информирал, че вместо него в Полша ще бъде вицепрезидентът Майк Пенс, а неговото посещение ще се осъществи в близко бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
:D преди 4 години
трудно ке се мери с нашийот!... *** ке му признам- арен е!!! (y)
3
2
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Тоя е по-*** от нашио...
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаше острови, които искаше да купи, че да се засегне, като му откажат, затова избра някакъв си ураган за извинение ...
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пусни атомна бомба бе! Не над Полша, удри урагана Дориан