Владимир Путин също не е почитател на Грета Тунберг

Той попита: А някой обясни ли й, че съвременният свят е сложен?
3 окт 2019 08:10, Нели Христова
63
Владимир Путин също не е почитател на Грета Тунберг
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин също не е почитател на активистката Грета Тунберг, съобщи ТАСС.

"Когато някой използва деца за свои интереси, това е достойно само за осъждане.", каза Путин и допълни, че фактът, че подрастващите обръщат внимание на проблемите на деня е правилно.

"Никой не е обяснил на Грета, че съвременният свят е сложен и многообразен, развива се бързо и хората в Африка и в много азиатски страни искат да живеят на същото ниво, както в Швеция. А как да се постигне това? Да ги накараш да използват слънчевата енергия, която в Африка е достатъчно? Някой обясни ли какво струва това?", заяви Путин.

Той подчерта, че нефтът е източник номер едно в световния енергиен баланс и ще запази предимствата си в близките 25 години, макар и дялът му да намалее, а този на възобновяемите енергийни източници да нараства. При това технологиите за възобновяемите енергийни източници са слабо достъпни за развиващите се страни, но "хората искат да живеят, както в Швеция. Отидете и им обясните, че следващите 20-30 години те и децата им трябва да прекарат в бедност."

Руският президент заключи, че проблемът трябва да се решава максимално професионално, макар емоциите да са неизбежни. "Сигуен съм, че Грета е добро момиче и е много искрена, но възрастните не трябва да подвеждат децата в крайни ситуации, трябва да ги опазят от излишни емоции, които могат да разрушат личността", каза още Владимир Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се занимавайте с руснаците.Винаги бият,ако ги дразниш.Тръгнат ли,няма спиране.Който не вярва, да пита Xимтлер.Може и Наполеон да пита.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом и Путин казва, че хората искат да живеят както в Швеция...
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е иразликата между големия и малкия политик. Големия не се страхува да застане срещу част от масата и да изрази своето мнение, Путин знае, че няма да се хареса на маса народ с несолидарността си с грета, но знае, че който умее да мисли ше го разбере. ако тука имахме политици, които могат да бъдат и държавници, щях да знаят какво значи за една цяла държава да съботира изпълнението на собственото си съдебно решение, говоря за австралиеца, масата не го харесва и никой не смее да го защити.
27
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** как може да не я подкрепя?Не трябва ли аутистите да се поддържат взаимно?
26
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Их, как хубаво са хванали Путин и Грета в един кадър. Точно по темата.
25
3
 
58
 
! Отговори
Бай преди 4 години
В случая е прав,някой използва болно дете за политически цели.
24
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адски ме разочарова Путин с това изказване!
23
9
 
18
 
! Отговори
антизападопоклонник преди 4 години
На обикновения български бачкатор, работещ по 9-10 часа дневно, за да оцелее, му е айде да не казвам през къде за тази Грета Тунберг! Путин пък да обясни най-накрая защо не въведоха данък лукс за богаташите в Русия, защо покровителства олигарсите, които харчат абсурдни суми валута по курортите на страни, на които руските управници налагат санкции, и на олигарсите им е през... за обикновените руснаци, дето едва свързват двата края!
22
26
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТОВА НЯКАКВА НОВОСТ ЛИ ТРЯБВА ДА Е !!!КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ И ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА СА НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА АКО СА НАМЕСЕНИ ДА СЕ ПОЛУЧАТ ПАРИ ОТ УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПЛАНЕТАТА!!!
21
3
 
6
 
! Отговори
Митьо Пищова преди 4 години
Каня всички хора от Велико Търново да дойдат на центъра и да ядът и пият лимонадка на баба ми със топли питки и топли кюфтета.
20
17
 
16
 
! Отговори
Мухахаха преди 4 години
Някой да обясни на Путанн че светът е сложен ЗАЩОТО политиците ОБИЧАТ парите на бизнесмените и не могат да се откажат от паричките щедро спонсориращи предизборните им кампании . А алчния за печалби на всяка цена "бизнес" е основния замърсител на природата... и главния виновник за вредните консерванти в храните ... и за купищата пластмасови боклууци ... и за спекулациите с лекарствата ... ПАРИ... Много ПАРИ ....
19
9
 
6
 
! Отговори
Въображението на БПФ преди 4 години
От методически указания май преминахте вече към митове и легенди. Няма какво друго да кажете. Даже след като привикаха ръководителите на руската статистика да се "поправят", защото данните й изглеждаха твърде потискащо, пак не си позволяват такива съчинения. Кредитите за просто поддържане на потреблението растат, делът на несъбираемите - също. Цените - също. И на горивата. Тези 300 долара може да са твоят хонорар, защото руските деца не ги получават. Започнахте да се излагате като работодателя.
18
0
 
34
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
тази да каже колко автомобили се рециклират в Швеция , колко бяла техника внася Швеция за рециклиране от африканския континент. или е точно обратното.
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тва ..... прасе ли е?
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен дето дерта му е за нефта на Путин!Ти наясно ли си че САЩ са най-големия производител на нефт!И че също така с Китай са и най-големия потребител.
15
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е как да бъдеш фен на някой, който спи със ***
14
11
 
34
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
До Грета да му е грижаА можеш ли да докажеш твърденията си?Знаеш ли, че най-ниските пенсии в Русия са около 300 лв... в европейска България колко са? А знаеш ли, че цените на хранителните продукти са на нивото на българските само в най-скъпият град - Москва? Другаде - сериозно по-ниски... да не говорим за горивата.Знаеш ли, че руските деца получават по 300 долара детски?Знаеш ли, че най-нисък дял на лошите и несъбираеми кредити има в... Русия?
13
5
 
56
 
! Отговори
бай х преди 4 години
не разбирам тези европейски ценности да живееш в една стая с прасе ....
12
5
 
57
 
! Отговори
БПФ преди 4 години
Никой нормален човек не е почитател на това - откаченото.
11
30
 
11
 
! Отговори
Грета да му е грижа преди 4 години
Добре приказва за този невръстен символ на окончателното пропадане на либерализма, но като гледам как руската вътрешна пропаганда става все по-истерична, още по-добре е да се занимава с проблемите на собствената си страна. Защото се влошават. И няма да се решат с всекидневните заклинания как се възраждало имперското величие и как наоколо имало само врагове. Приказки не се ядат, а на над една трета от руснаците вече не им стигат парите за сметките и храната, камо ли за останалото.