Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи"
Обновена: 13 окт 2019 19:55 | 13 окт 2019 19:43, Анисия Иванова
141
Ердоган: Защо сме в Сирия? Дамаск не може да се справи с терористите!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни турското военно присъствие в Сирия с неспособността на сирийското правителство да се противопостави на терористичните елементи, предаде ТАСС.

"Защо се намираме в Сирия? Защото режимът /на президента Башар Асад/ не може да се противопостави на терористите", каза Ердоган на пресконференция в Истанбул днес.

Турският президент критикува и западните страни заради заплахите срещу Анкара във връзка с турската операция "Извор на мира" в Сирия.

"Никой не може да накара Турция да отстъпи с помощта на заплахи", заяви Ердоган.

Текущата турска военна операция в Северна Сирия цели да прочисти границата от терористи и се води само срещу терористични групи, изтъкна турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет дейли нюз".

"Напълно ясно е, че нашата операция не е насочена срещу сирийския народ или кюрдите там, а срещу терористите", изтъкна Ердоган на пресконференция в Истанбул, представяйки най-новите информации за хода на операцията "Извор на мира".

Той подчерта, че са взети мерки, за да не пострадат цивилни по време на операцията.

"Турската военна мощ е достатъчна, за да разбие терористичните организации за няколко дни във всички зони на операцията, ако не действахме внимателно (по отношение на цивилните)", добави той. "Но ние работим с прецизността на бижутер и полагаме максимални усилия да не позволим дори кръв да потече от носа на цивилен".

Ердоган отбеляза, че 18 цивилни, много от които деца, са били убити при нападения на сирийските кюрдски "Сили за защита на народа" в турски гранични окръзи, а 147 други са били ранени.

Президентът също така посочи, че заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция.

"След като започнахме нашата операция, ние се изправихме пред заплахи като икономически санкции и ембарго на продажбите на оръжия. Тези, които мислят, че могат да накарат Турция да се върне назад с тези заплахи, дълбоко грешат", подчерта Ердоган. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Докато турците подкрепят терористите както в случая офанзивата им беше с цел да освободят бойците от ИДИЛ ще са силни. В момента в който спре помощта за ИД, Башар ще ги избие за 48 часа.
106
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
117 Путин определено не е човекът зад Ердоган. Турция е куче на САщ, както пък Гърция- на АНглия. неслучайно САщ се изтеглиха за да не пречат на турция. САЩ имат и бази в Турция, те са и член на НАТо. Да, заиграват се и с Путин, защото имат много руски туристи, но като цяло лобито им е американско и това се доказа. Ако не беше нямаше да се изтегли Тръмп. Путин поддържа най-вече Иран и Асад, а Сащ - Турция, Саудитска Арабия и Израел В по-малка степен - Кувейт.
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКо Ердоган бе толкова загрижен - да се бе разправил с ИД. вместо това той я спонсорираше. Трудно е да убеди някого, че против тероризма. Освен това с действията си днес, той всъщност казва, че няма нищо против Асад да нахлуе в неговата държава за да "помага" срещу терористите кюрди в Турция
104
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган и Асад имат различни разбирания за думата "Терористи". За Асад кюрдите са бунтовници, но не терористи. той може де преговаря с тях. За Ердоган са терористи, защото има 15 милиона кюрд в собствената си държава и не иска да им дава права. ОСвен това кюрдите стоят в основата на загубата му на изборите.Каквото и да си говорим, да влезеш в чужда държава, без да си поканен от законното правителство е ОКУПАЦИЯ И АГРЕСИЯ.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иван Шаренков - правен консултант по миграционни въпроси към Международната организация по миграция в България. е обявил пред БНР, че българия ще приеме 3000-4000 Бежанци от Сирия
102
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Абе нали Путин беше победил в Сирия? Даже 5-6 пъти обявяваше победата :))))))))))))))То кво стана, ся и турчина иска да побеждава :))))))))) Нищо няма да направи.
101
6
 
7
 
! Отговори
Гошy FuckUDnеs.bg преди 4 години
Ердо + *** = Love
100
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Робството е мит измислен от руснаците"Ако си доброволно толкова *** вземи мерки, ако само си троолиш.......продължавай.
99
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво търси тоя борсук там бе - нали Путин бе решил проблемите в Сирия, а гледай какво се оказа!
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хер дьо *** е живо доказателство, че свастиката не прави фашиста!
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помаците не са турци!
96
2
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Стига заплахи наистина! Изсипете ада срещу тах!
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми пука особено за съдбата на Турцьия, стига да не пращат войски насам. А за беженците има лесно - 50 ст е куршима, 2 млн. лева, не са толкова много за бюджета :)
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 103Да, робстовото е за пръв път забраненео през 1703 ... После пак е забранявано десетина пъти, чак до 1908-а. А колко нардо е бил затрит и не са оцелели, защото робите нямат деца ... малеее ... Ама е лесно, да го "забравим",
93
7
 
9
 
! Отговори
Осман Ястреблията преди 4 години
Първата гавра с османеца е самият той,понеже го наричат ОСМЯН заради лекотата,с която китайците са измамили и прогонили дедите му.
92
8
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
ердохан бил казал, че "заплахите за икономически санкции и оръжейно ембарго от страна на Западните сили няма да спрат турската операция". Да де, ама иранските дронове и противотанкови ракети ще я спрат (или по точно - ще "неутрализират" танковете и вътрешностите им:)
91
4
 
14
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 99Направо ти повярвах че си българин...хаха.Българина няма нищо против българския турчин, ама явно вие имате,Имате си Доган, така че се оправяйте!Ние българите не сме перфектни, разбира се че имаме слаби страни, но какво да кажем за вас турците.....Най перфектните хора според вас!Пак казвам, никой не ви спира да си отидете в перфектната и велика Турция, обаче си седите на задните части и клеймите българите.
90
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Вие как бихте се чувствали ако бяхте 5 века под робство и ви взимат синовете за еничари?"Робството е мит измислен от руснаците, русофилите и по-късно комунистите, за да се настройват обикновените немислещи хора срещу Османска империя и по-късно към наследничката и Турция. Цялата работа е да се постигне максимата "Разделяй и владей", която римляните са ползвали още преди 2000 години и е валидна и до днес. Обикновена психология и политология в чист вид.
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вазелина да не забрави да си вземе само
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
99, ми то всякакви българи има , потурнаци също. Ти си ясен бягай си при турците.