Ще понесе ли Северна Корея отговорност за убийството на Ото Уормбиър?

Родителите му ще направят всичко възможно
22 ное 2019 18:50, Нели Христова
37
Ще понесе ли Северна Корея отговорност за убийството на Ото Уормбиър?
Снимка: Reuters

Родителите на американския студент Ото Уормбиър, починал през 2017 г., след като лежа в затвор в Северна Корея, казаха днес, че ще се борят Пхенян да понесе отговорност за неспазване на правата на човека, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Фред и Синди Уормбиър дадоха днес пресконференция в Сеул. Те призоваха правителството на Доналд Тръмп да повдигне въпроса с човешките права в Северна Корея в преговорите за ядрено разоръжаване.

"Моята мисия ще бъде да се търси отговорност на Северна Корея, да бъдат намерени активите й по света" и да бъдат спрени нелегалните й бизнеси. Това каза Фред Уормбиър, който бе поканен на форум на организация, представляваща семейства на отвлечени южнокорейци през Корейската война (1950-1953 г.).
Родителите на Ото Уормбиър казват, че синът им е бил изтезаван в Северна Корея, след като е бил осъден през 2016 г. за опит да открадне пропаганден плакат.

Двайсет и две годишният студент получи сериозни мозъчни увреждания и почина малко след като бе върнат в САЩ във вегетативно състояние през юни 2017 г.

В началото на мандата си президентът на САЩ критикуваше силно Северна Корея за погазването на човешките права и дори покани Фред и Синди Уормбиър на речта си "За състоянието на съюза" миналата година. След това обаче Тръмп започна да омаловажава въпроса с правата на човека в Северна Корея и обсипа Ким с възхвали, когато двамата започнаха ядрените преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали не си мислите, че е случаен студент а не агент ?
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой какво търсил , намерил.
12
7
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Абе, хора , а помислете малко, като ходиш в чужда държава не спазвате ли законите им, не уважавате ли традициите им, обичаите им? Или си правите каквото ви скимне? То на гости при роднини внимаваш с обноските си, пък какво остава за държава като С. Корея, а този с плакатите няма какво да те коментирам, ако не ти стават ясно, че баса е именно за оригинален плакат от С. Корея, мога само да те съжалявам, умственият ти багаж е доста малък.
11
7
 
10
 
! Отговори
До първия смешник преди 4 години
Предполагам, за теб и това, че са затривали хора по Белене и Скравена за разказан виц също е ок. Мислиш че като слушаш власта ще си винаги наред, ама при тези режими не знаеш кога ще се окажеш на грешната страна. Тогава обаче някой друг *** ще разказва колко си бил ***.
10
6
 
13
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
а хората дето измират всеки ден в Гуантанамо и дето са от незнам колко държави и раси, за тях кой ще иска и от кого сметка???
9
7
 
6
 
! Отговори
Кики преди 4 години
САЩ, все още не са платили на Северна Корея за лечението на Ото!Обаче, имат наглостта да имат претенции към тази страна, която обидиха така жестоко чрез кражба и унижение!Да откраднеш в Северна Корея...!!!!
8
5
 
17
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Пуснаха го жив.Да,точно както италианците навремето пуснаха Сергей Антонов-пълна развалина.Сергей поне избута няколко години,а американецът изкара няколко дниЗа самото престъпление-гледал съм видеото.От стена в коридор(мисля,че в хотела) сваля надпис приблизително 2м на 30 см...някаква пропаганда.За това го осъждат на доживотен затвор..Викаш това е ок,за теб?Онези ненормалници русофилите,които се борят за интересите на чужда държава,колко трябва да получат?
7
6
 
7
 
! Отговори
Абе преди 4 години
хванал се на бас, че ще може да открадне плакат на лидера им и да го занесе в щатите за да се гаврят с негоАко толкова е искал плакат на Ким защо не си го е разпечатал в САЩ??? Аз сега ако реша мога да си направя на компа 1000 плаката на който си искам. Който не може си плаща на дизайнер и за 100-200 максимум 500 лв получаваш 10 плаката със супер качество на когото си искаш в каквато си искаш поза дрехи и т.н.За един плакат пффффф тия в Северна Корея наистина са болни мозъци, честно!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изобщо не е трябвало да стъпва там,горкото момче.
5
8
 
4
 
! Отговори
До До Totenmoten преди 4 години
Нещо не личи на снимката да е бит.
4
7
 
6
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Има и нещо друго, то тези екскурзии не се рпавят туко така, постоянно е имал охрана около себе си, може да ходи да разглежда само това което е предварително одобрено и няколко пъти са го предупредили и в щатите и в С. Корея, какво може и какво не може да прави. Много добре е знаел, че върши престъпление, че може да го арестуват и въобще че може сериозно да се изпати. Ама тва е искал е да спечели баса и да се фука пред мацките.
3
0
 
14
 
! Отговори
До Totenmoten преди 4 години
Викаш, нормално е да те изтезават до смърт за един плакат, а?! И теб не са те гушкали достатъчно като малък май, !
2
10
 
9
 
! Отговори
Борим камунизъмъ яко преди 4 години
Добре момци, дъвчеме подметките на Ким здраво! В Боливия, Колумбия и Чили масови протести със стотици убити, хиляди ранени и ослерпени от плицейски гумени куршуми, само в Чили 26 000/!!!/ арестувани а те заплакали за болен наркоман, защо не са го лекували в ареста.
1
14
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Убийство е доста силно казано, пуснаха го жив да се прибере в щатите. А за всичи запознати историята е ясна - Tъп ненормалник хванал се на бас, че ще може да открадне плакат на лидера им и да го занесе в щатите за да се гаврят с него. е намерил си го е това което е търсил.