Със скандирания "Смърт за Америка" хиляди изпратиха Солеймани

В Иран е обявен тридневен траур
Обновена: 4 яну 2020 13:21 | 4 яну 2020 12:00, Нели Христова
100
Със скандирания "Смърт за Америка" хиляди изпратиха Солеймани
Снимка: Reuters

Скандирайки "Смърт на Америка", хиляди иракчани се включиха в траурната процесия в Багдад за иранския командир Касем Солеймани и иракския паравоенен лидер Абу Махди ал Мухандис, убити при въздушен удар от американски дрон, предаде АФП.

Кортежът се събра в Кадимия – шиитски квартал на иракската столица, преди да потегли за Зелената зона – район с правителствени и дипломатически мисии в иракската столица, където на държавната церемония ще присъстват висши официални лица, пишат от БНР.

Общо 10 души – 5-има иракчани и 5 иранци, бяха убити при американски въздушен удар по колите им до летището на Багдад в петък сутринта.

Мъртвите бяха транспортирани до Кадимия с пикапи в ковчези, покрити с националните им знамена.

Конвоят пълзеше през море от облечени в черно опечалени, някои от които носеха портрети на иранския върховен водач Али Хаменей.

По-късно днес телата на иранците ще бъдат транспортирани по въздух до Иран, който обяви 3-дневен траур за Солеймани.

Той ще бъде погребан във вторник в родния си град Керман в централен Иран.

Траурната процесия започна на фона на твърдения за нов въздушен удар край Багдад, което бе отречено от водената от САЩ международна коалиция срещу „Ислямска държава“ и иракските военни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази *** отдавна трябваше да литне. Най накрая и бай Доньо да направи нещо хубави. Помнете Сарафово!
72
0
 
1
 
! Отговори
НАТО преди 4 години
Измамиха Тръмп то влиза в историята за световна война не чакайте хубаво.
71
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До Ванга 78 Коги ?
70
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Е, щом хиляди скандират смърт на Америка , Алах може и да ги чуе. Не е шега работа.
69
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перфектен ход на Тръмп.С един замах накара арабите, персите, руснаците и останалия свят да го намразят още повече.
68
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път рожавият не позна.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те май не са оставили кой да отмъщава, щото заедно с бай Касим са отепали и помощника му, и още неколко по-малки, а също така и шефовете на иракските подизпълнители. Така че са останали само добрите момчета от ниските ешелони, които лесно ще влязат в правия път.
66
12
 
6
 
! Отговори
Ванга преди 4 години
Сащ ке падне
65
9
 
17
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Аз мразя САЩ, обичам моите братя иранците и се прегръщам с тях, но ако излезе зельоная картичка за САЩ огнена диря оставям след себе си на път към лошите американци, за да печеля лоши зелени без стойност хартийки.
64
9
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Ванга това го е предрекла. Казва: Пастир на едър рогат *** от изоттатък Гьола ке убие велик кафев воин от Персия, но война нема да има, защото кафевите хора от Персия са мъдри и благоразумни. Хау!
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 68Не аз не вярвам на американците те лъжат,ама виж на ислямската проиранска организация която отказа да отегли бойците си от обсаденото американско послоство вярвам!А,между другото нали не вярваш ,че генерал Солеймани не се е намирал на почивка в Ирак ,когато беше убит от американска ракета ,най-вероятно изтреляна от дрон!
62
9
 
16
 
! Отговори
Ванга преди 4 години
Виждам ке биде обесен малък човек с плешива глава на червения площад в маскавата. Руската тълпа ке подивее и ке го сложат в мавзолео до другию труп.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 70И в кои предсказания прочете ,че Иран и Русия ще започнат 3та световна срещу САЩ?Със сигурност Православните светци нямат нищо общо с тези ,,предсказания",най-вероятно са от някой врачки от типа на баба Ванга .Истината е ,че Китай ще започне 3та световна!
60
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските роби така говориха и за войната на САЩ с Ирак, че щели да завършат като във Виетнам, ама ги смазаха като туркиня руски самальот за две седмици непабадимая армия на Садам ха ха. Та по същия начин ще стане с великите персийци със съюзник велика русия на великия ***. Здраво громят лошия запад! Ура!
59
4
 
11
 
! Отговори
помня как изпратиха преди 4 години
Брежнев, беше много тържествено и тъйно. Величествено погребение като за фараон, само дето той банкрутира СССР, но това не е важно. Важното е че Брежнев вече никой не го помни, дори дъщеря му не се споменава, а е мултимилиардерка с комунистически пари.СССР и него вече забравиха, но колко ли дълго ще се помни погребението на Вовка Путин?
58
10
 
5
 
! Отговори
х преди 4 години
В доста предсказания е казано, че Русия и Иран срещу САЩ ще предизвикат третата световна.Да видим, за сега точно на там вървим.
57
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големите страни като Русия Китай незабавно трябва да вземат решение Сащ да се съобразяват вече..иначе както върви ще става по страшно
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"САЩ не са свалили Садам за да се вихри в Ирак иранския гвардейски корпус начело с командирът му генерал Сюлеймани."Аха... свалили са го, за да може те самите да се вихрят и да убиват който си искат, така ли?"Върховна наглост беше атаката срещу посолство, американците не са бананова нация ,която да не отвърне на атаката и да не накаже отговорните за това брутално нападение."И ти повярва на нелепата пропаганда, че ирански войници са атакували посолство ли? Просто хората не ги харесват!
55
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧебурашкаНямам нищо против нито обикновените американци, нито против обикновените руснаци. Дори нито против обикновените гърци, турци, сърби или румънци или каквито и да било. Просто обаче трябва да се научите да мислите логически със сосбтвените си глави и да не ви заслепява омразата с която са ви закърмили в детството. Напълнили са ви главите с вълшебни приказки за орди *** (лоши турци), които уж били нападнали хубавите и красиви българи и ги поробили, а никой не ви каза, че е измислица
54
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ не са свалили Садам за да се вихри в Ирак иранския гвардейски корпус начело с командирът му генерал Сюлеймани.Върховна наглост беше атаката срещу посолство,американците не са бананова нация ,която да не отвърне на атаката и да не накаже отговорните за това брутално нападение.Иранците ако продължават да се перчат американците ще влязат отново в Ирак и ще изметат всички иранци и техните съюзнци от там.Никой не може да се еб.ава с чичо Сам.