194 души са в ареста след големия протест в Минск снощи

Задържани има и в други градове на Беларус
36
194 души са в ареста след големия протест в Минск снощи
Снимка: БГНЕС

Беларуските сили за сигурност са задържали 194 участници в протестната демонстрация, която се проведе в Минск снощи, съобщава сайтът на правозащитния център "Вясна", предаде ТАСС.

Според правозащитниците сред задържаните е членът на координационния център на опозицията Андрей Егоров и ръководителят на общественото екологично обединение "Екодом" Ирина Сухий.

Съобщава се също така за повече от 30 арестувани в Брест. Задържани демонстранти е имало и в Гродно, Могильов, Витебск, Барановичи.

В цяла Беларус в неделя имаше протести под мотото "Марш на единството". В столицата Минск десетки хиляди демонстранти направиха шествие до резиденцията на беларуския президент Александър Лукашенко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: Беларуспротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че изборите са фалшифицирани в полза на Лукашенко. Той сам си го призна, говорейки за уволнение на учителите (ако протестират), които май са били основното действащо лице в секционните комисии.Че е незаконно, незаконно е. Въпросът е: Тази учителка ли е алтернативата за президент? Или писателката нобелистка? Беларус явно има армия. Всяка армия гълта огромни пари.Защо Меркел не иска да дава за армията? Защото е бездънна яма, а и пак ще са само марионетка. Не виждам бедни по протести
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да има единна българска нация когато русофилите у нас ги интересува единствено съдбата на тяхната русия? И в нейно име са готови да подложат на всякакви унижения и лишения България, замаскирано зад " вечната благодарност" към " освободителката" от цели две робства! Това русофилите наричат " патриотизъм"...Същото е и в Беларус, и няма никакъв смисъл да давате за пример Полша, Чехия или друга страна в Европа, за тях това няма никакво значение!
26
7
 
6
 
! Отговори
Унуфрий преди 3 години
Защо оправдавате всякакси Лукашенко? Вярвате ли, че е спечелил изборите? Това е развратен от власт колхозник и какво вадите от сто кладенеца вода за да му оправдавате поведението? Нормално ли е в 21-ви век да живеят хора по този начин както е в Беларус? Погледнете примерно съседна Полша, средна заплата 2200 лв, средна пенсия 1000 лв. Погледнете Беларус...
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големия проблем с демокрацията е, че западът всъщност не го интересува демокрацията в страната, бъдещето и просперитета на хората там. Под термина "демокрация" всъщност искат едно марионетно правителство с послушен политик, който изпълнява указанията, идващи от запад. Искат разпадане на държавността и разграбване на страната. Това вече се случи в почти цяла Източна Европа.
24
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При демонстрации със 150 хилади в Беларусия задържаните са толкова, колкото в България при три четири пъти по-малък протест. Къде е по-голямата диктатура и милиционерщина?
23
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
Както вече казах няколко пъти, ако армията не се присъедини към протестиращите, сатрапа диктатор ще ги мачка, арестува и убива, докато не спрат, тъй че беларусите да не се заблуждават какво трябва да се случи. В момента вървят като овце на заколение.
22
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе що са без маски тия бе!
21
5
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Няма лощо, мнозинството са си демонстрирали мирно, а задържаните като процент са в пъти по-малко от диктатурата германия.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е достатъчно
19
5
 
5
 
! Отговори
Диверсия има преди 3 години
Диверсанти отравляют народ Беларусия с спец наркотики .Делают обемнои манипулации анти Славянские государства с помощи телевидение...Цел полная разруха на Беларусия..
18
7
 
4
 
! Отговори
За кеф на гражданите преди 3 години
Мен, като написа дронове, та се сетих за няколко представления с дронове в Русия.Вечерта на 03.09.2020 г., две хиляди мини дрона участваха в супершоу в небето над Санкт Петербург. Те "рисуваха" картини, композиции, изписваха надписи послучай 75 г. от края на ВСВ.Онзи ден в парка "Патриот" в Москва послучай финала на изложението "Армия 2020" в подобно шоу участваха 700 мини дрона.Мащабно и красиво руско шоу. И безплатно.
17
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия в Беларус късно се усетиха. То пазара на стоки и услуги се държи от Полша , която е новата икономическа сила. За тях остава или да са им на работа във фирмите или да търсят келепира като воени в Русия.
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторитарните режими на територията на бившия СССР си имат своите основания. Веднага след Горбачов Западът си прокара пияндето Елцин и на хората им светна като бял ден що е това западна свободолюбива мисъл. Мина едно поколение време, новите 20-40 годишни нямат спомен за началото на позора. Както са правили евреите да обикалят из пустинята, за да не остане жив, който помни миналото, на същата тактика разчита и Западът. Плюс образ. Задължително красив. Че в Украйна не беше красив и се провалиха.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14 Е каква сила е като дрънка оръжие! И разчита някой да я храни. Така на територията без сътресиния се настаняват милионо китаици отварят фирми и не им плащат никакъв данък. Руснака гледа как му превзимат територията, а той бяга на Запад.
14
7
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Гледах кадри от дронове по един украински канал и протеста като метри беше голям но с големи дупки според тях са били около 10000 . А и Беларус имат за пример украинският преврат и по скоро следствието за украинците за живота им . В момента са с най скъпият ток в източна Европа.
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4, това, че цяла Източна Европа беше с Русия, а сега е с НАТО и ЕС, касае преди всичко нищетата в проекто-конструкторските европейски формации, наричани държави за удобство на плебса. Велика Русия е концептуално властен събект на световната геополитика и в случай, че колективния запад се надува и дистанцира, без видими усилия може да премести приложната точка на част от силата си на 10 000 км на изток, да я нарече "Силата на Сибир" и да елиминира Австралия и Канада от газовия пазар на КНР.
12
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът си отиваспете спокойно, деца!Поздрав с песента на Минчо Минчев. Която беше забранена преди 89та година.
11
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 години
При нас повече бяха задържани на протестите...
10
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бацко ли е важен или стотиците хиляди?Това не са ти тия 300 поми.яра дето се търкалят по палатките и никой не смее с пръст да ги пипне.Това не са ти фалшивите протести финансирани отвън.Тук народът наистина се дигна против комунизма. И връщане назад няма.
9
12
 
10
 
! Отговори
Дрогаре преди 3 години
Вижте как се третират протестиращите в Беларус и сравнете това със свободията тук, където замерят полицията с бомбички и павета, а тя седи и ги гледа. И после Борисов бил диктатор. Нищо, че два пъти подава оставка и след това пак печели изборите. Ох, забравих, че ГЕРБ ги фалшифицират, а само победата на Радев е истинска.