Чехия експулсира 18 служители в посолството на Русия

Полицията издирва двама с по няколко паспорта, включително руски
Обновена: 17 апр 2021 22:34 | 17 апр 2021 22:30, Веселина Йорданова
221
Чехия експулсира 18 служители в посолството на Русия
Снимка: БГНЕС

Чехия експулсира 18 служители в посолството на Русия в Прага по подозрение, че руски разузнавателни служби са замесени в експлозиите във военен склад през 2014 г. Това съобщиха днес премиерът Андрей Бабиш и и.д. външен министър Ян Хамачек, цитирани от Ройтерс и АП.

Бабиш подчерта, че чешките спецслужби категорично са установили намесата на руски военни агенти в мащабните експлозии в склада за муниции, в които загинаха двама души.

Хамачек, който е и вътрешен министър, каза, че на 18-те дипломати, идентифицирани като военни шпиони, е разпоредено да напуснат републиката до 48 часа.

ТАСС допълни, че според Хамачек изгонените руснаци са агенти на две руски разузнавателни централи - Службата за външно разузнаване (СВР) и военното Главно разузнавателно управление (ГРУ).

Чешката полиция съобщи днес, че издирва двама мъже с по няколко паспорта, включително и руски с имената Александър Петров и Руслан Боширов, предаде Ройтерс.

Тези имена съвпадат с използваните от двамата заподозрени за отравянето с "новичок" на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри през 2018 г.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 82:/88"след пенсиониране":))))))))
73
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-ха...Комплексар си ти, че си търсиш оправдание, че си затънал в бедност и мизерия, вместо да се погледнеш какъв си ***, дето нищо не може и го мързи за трима.
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местя!
71
1
 
7
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До Анонимен 87: Ей такива като теб искам да са всичките ми клиенти - наивни, смачкани и да плащат като им подвикнеш без значение дали си им продал стоката. Такива като теб, комплексирани, че са българи, без национално достойнство и чест, са описани мнооого отдавна от добри Войников... ***!
70
3
 
6
 
! Отговори
До 82: преди 3 години
Ставаш забавен, но не ти препоръчвам да пускаш тото.Между другото, не виждам нищо лошо да си намеря един имот в тихо балканско село за да прекарвам времето си след пенсиониране. По-добре да общувам с кучета отколкото с пребоядисани ***.
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-ха...На *** всички са му измамници. Само когато той изкяри нещо всичко е екстра.
68
8
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала краката... Ей такива дребосъци като чехите ни ограбват вече 15 години с ЧЕЗ и Енерго-про... Измамници!
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сплескан натовецЕдин път сплескан, винаги сплескан.Какво точно е въпрос на интерпретация.:)))
66
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76"Тия пак измислиха някакъв нескопосан сценарий.Сега ще видят Спутник на кукуво лято"Тва е все едно да кажеш сега ще видят внос на Москвичи на кукуво лято.:))))
65
6
 
21
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
Пределно ясно е че тези провокации с гоненето на руски дипломати са активни мероприятия предлога както се вижда не е важен през 2014 година гръмнал някъв склад и сега разкрили ,че за 'лошите" руснаци ,тези анти-руски провокации стват безумни ,готват ни война ,търпението на Русия отдавна е изчерпано ,ако не спрем краварските окачалки нищо добро не ни чака!
64
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79"Най-вероятно нивото на интелигентност на Чехите е паднало катастрофално."Умирам от смях като прочета нещо такова, имайки предвид, че писалия го е седнал в някое село и единствените, които му обръщат някакво внимание са кучетата в двора.
63
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия и те като наще каквото им наредят от краваристан това правят нищо,че не се врьзва с мозька.
62
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като разбраха, че руската ваксина поражда най-малко странични реакции, министерството на здравеопазването на Чехия сключи договор с Русия.След това се намесиха САЩ и ЕС, и в резултат принудиха повече от 5 министри на Чехия да си подадат оставките.А тези взривените складове са най-голямата нелепост, за която обвиняват Русия.Най-вероятно нивото на интелигентност на Чехите е паднало катастрофално.
61
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пак измислиха някакъв нескопосан сценарий.Сега ще видят Спутник на кукуво лято
60
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехия е една фалирала колониална държава.Една бърза проверка показва над $93 милиарда държавен дълг.Ако сложим и вътрешната задлъжнялост сигурно ще отиде над $200 милиарда. И това за население около 10 милиона.Ако съм им враг ще ги оставя да си карат по тоя път докато изчезнат като държава.Нация от бирени алкохолици, повечето мъже над 30 годишна възраст са с големи кореми и отвратителни гуши спускащи се под лицето им.
59
10
 
38
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
До АнонименСамо г л у п а к не разбира, че изгонването е в синхрон с действията и на други страни да гонят руски дипломати, което пък е в синхрон с натиска на САЩ срещу Русия. Просто е тъпо от 2014та чак сега да са разбрали кой е бил гръмнал този склад. Най-вероятно знаят защо е гръмнал, но не са казали, иначе са некадърници. И като прибавиш и имената на руснаците отровили Скрипал става един тюрлю гювеч... събират вода от десет дерета.... сценарий за наивници, да си кажат направо...
58
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека погледнем снимките, от миналото.В годината,поне два три банкета,назавод на цех,бригада.Всички весели ибодри,масите отрупани.Заплати същите,а за цени,някъде към 10% средно от днешните.Къде фалира и кой.Тези остъклени балкони ,са безплатни,катоцяло.Всеки мъкнеше до изнемога.Питаме шофьор на Краз,защо караш навтора и въртиш кръгчета. -Искат да употребя нафтата,заредил съм вкъщи всички варели,на родата,насъседи и пак остана( за нафт. печки).
57
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МнениеТова е само твоето мнение, и като всички мнения на неграмотните червени колхозници, не струва пукната копейка ....
56
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65"Това за трите фалита при бай Тошо е стара опорка, сега като задаваш въпроса кога и как, той вече има отговора и ще извади веднага кога, коя година и т.н. а ти продължавай да му отговаряш и да си губиш времето."Тоя път му го спестих коя година и как, щото отдавна съм разбрал, че червените *** не се интересувате наистина дали тва е станало (ако се интересувахте, щяхте да го знаете и сами), а само да тупкате топката да се намирате на приказка.:)))
55
5
 
15
 
! Отговори
я кажете преди 3 години
Ролинг Джо не се ли е търкалял по стълбите напоследък?