Южна Франция вече е в списъка на рискови региони на Германия

Нидерландия пък е вън от този списък
11
Южна Франция вече е в списъка на рискови региони на Германия
Снимка: БГНЕС

Германия обяви Южна Франция за високорисков регион във връзка с разпространението на коронавируса, което означава, че завръщащите се оттам пътници ще трябва да представят отрицателен тест, доказателство за ваксинация или за преболедуване на КОВИД-19, за да не бъдат поставени под карантина, предаде Ройтерс, като се позова на института "Роберт Кох".

Германия също така извади Нидерландия от списъка си с високорискови региони, заяви институтът.

И двете решения влизат в сила от неделя.

Ако туристи или завръщащи се германски граждани идват от високорискова страна, те трябва първо да бъдат поставени под карантина, която може да бъде приключи с отрицателен тест след пет дни.

Новите правила за Франция важат за пътници, които се връщат от регионите Окситания, Прованс Алп Кот д'Азюр, Корсика и отвъдморските територии Гваделупа, Мартиника, Реюнион, Сен Мартен и Сен Бартелми.

Институтът "Роберт Кох" обяви за високорискови региони също така Алжир, Мароко, Тайланд и Мексико.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна! Люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е варно! Ние се ваксинирохме фамилията и тръгнахме за чужбина след 2 дни. Понеже не бяха минали 2 седмици от ваксината, трябваше и тест да правим. Всички бяхме с отрицателен тест. Няма вирус във файзера. Разберете! Има антиген, но ти не ке разболяваш и няма как да си позитивен на теста .
7
7
 
4
 
! Отговори
Но преди 2 години
Бързият тест за антигени е положителен при ваксина, защото ваксината както и вируса предизвикват поява на инфекция и защитна реакция, но нека специалистите си кажат, за мен е ясно че всеки турист трябва да бъде заключван за две седмици без право на обжалване и да не се създават глупави правила и разиграват неадекватни циркове от страна на бюрократството или да се отвори всичко и да се обяви сезона на масовото заразяване по естествен път.
6
6
 
2
 
! Отговори
фигаро преди 2 години
тука едни се върнаха от почивка в България , след два дена хоп коронка , гледам вече се движат с две маски и с ръкавици .
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тестът няма как да е положителен при ваксина, скорошна или не. Тестът отчита ако има вирус в носоглътката. Ваксината не съдържа вируса и имунната реакция се разиграва на мястото на убождането .
4
0
 
7
 
! Отговори
ПУТИН преди 2 години
Жегата е такава че сигурно и Балтийско море става за къпане ,проблема им е решен на швабите!
3
4
 
4
 
! Отговори
Но преди 2 години
Ваксинация не значи че не носи зараза. Спредърите така разнасят необезпокоявани. Винаги трябва тест още на границата при преминаване, независимо от региона. Заразените са в инкубационен период и нямат нужната критична маса да се отчете като положителен, тестовете показват още 40 корона вируса, а бърз тест и това нищо не показва освен че има контакт с вирус или ваксина. Изобщо пълни каши и презумпции. Най-добре всички да се заразят и да се приключва до няколко месеца, да се кремират труповете.
2
2
 
17
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Европейски съюз свобода на движение европа като една човешка длан ,а какво се оказа то по зле от преди желязната завесе бе :) паляции пълни
1
1
 
13
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да карат плажа на север у Рощок :)))