Британците пред колапс, животът е поскъпнал рекордно

Инфлация, скъпа енергия и тежки данъци "изтръскват джобовете"
30 дек 2021 12:31, Петя Славова
85
Британците пред колапс, животът е поскъпнал рекордно
Снимка: БГНЕС

Британците са изправени пред колапс заради поскъпването на живота. Средно поне 1200 паунда няма да достигат на семействата, за да си плащат консумативите и храната, предупреждават експерти.

Нарастващата инфлация, нарастващите цени на енергията и по-тежките данъци ще изтръскат и последните монети от джоба на обикновените британци. Отделно от това, вноските за националното осигуряване скочиха с 1.25 процентни пункта. В същото време експертите очакват пик на инфлацията през пролетта от 6%, което ще е допълнителен шок за домакинствата, предава БГНЕС.

Говорителят на лейбъристите Джонатан Ашуърт каза пред Sky News, че вината за това е на консервативното правителство. "Работещите хора, семействата, пенсионерите са изправени пред опустошителна криза на разходите за живот. Това е защото сме имали 11 години икономически провал на торите. Сега имаме нисък растеж и висока данъчна икономика. Това означава, че сметките за парно скачат, цените в магазините се покачват, защото имаме инфлация, която също подкопава спестяванията и пенсиите, има повишени данъци, заплатите се топят, което означава, че семействата се борят да свържат двата края, дори когато работят денонощно", допълни Ашуърт.

Според изчисления на НПО-та в страната горната граница на сметките за енергия се очаква да се повиши с около £500 годишно. Тези допълнителни разходи ще засегнат непропорционално семейства с ниски доходи, които харчат повече от доходите си за енергия.

До края на 2024 г. реалните заплати ще бъдат със 740 британски лири годишно по-ниски, отколкото ако пандемията не беше настъпила. Миналия месец стана ясно, че индексът на инфлацията на потребителските цени се е увеличил до 5,1% през ноември от 4,2% през октомври.

Говорител на правителството съобщи, че то е предприело "решителни действия" на стойност 4,2 милиарда британски лири, за да помогне на семействата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Да идват в бьлгария тук е добре Ще живеят охолно
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, ами сега? Значи само кралицата вече ще може да си позволи да яде мусака, защото само тя ще може да си плати таксата за вредни емисии. Горкичките. Да им пратим малко мусака в консерви!
50
2
 
8
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Рано им е за трагедии.Когато си назначат за вицепремиер човек като Нинова и финансов министър като Румен Гечев,тогава ще разберат какво е колапс по български и колко пророчески права е била Маргарет Тачър за химерния "социализъм".Весели празници!
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
To nie bugaracite sme cyfnale otvsekyde
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да допълня че тук двустаен се води две спални а всекидневната не се брои. Демек е тристаен
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей не се научихте да превеждате и пишете като хората. Статията ви е абсолютна безсмислица. Няма как сметка за отопление да скочи с 500 паунда. Ток и отопление на един двустаен апартамент е толкова за цяла година. Ако на ония с къщите за по един милион им скочи с 500 все е тая. Който има къща за милион обикновено не се интересува колко са му разходите.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умнокрасивите. Тия дето смятаха, че ние сме селяните на Европа. Аристократите с мнение че са богопомазани. То не беше групова кампания срещу нас, която не е и спряла. Колко гадости изписаха и казаха по наш адрес, не искам и да си спомням. Нарочиха ни за черните овце и не се спряха с помията. Жалки надувки. Но има Бог. Той забавя, но не забравя. И колкото повече забавя, толкова по-скъпо излиза и толкова повече боли.
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли тия дето ни се подиграваха, когато казахме че точно това ще се случи, пак да ни се подиграят?! Ехо, умнокрасивите, пичагите, къде сте? Помните ли как ни оплюхте, когато беше Брекзит и им се кефехме на глупостта. Милинките. Мислеха се за много силни нападайки ни, бяха убедени че са нещо много повече от всички. Айде да им дойде акъла на тия самовлюбени заядливци. Даже им е малко. Но 1.01.2022 идва. И тогава влизат митата в сила. Ей сега ще проядад и скакалци. Но пък не и мусака. Честито!
44
6
 
11
 
! Отговори
Джо преди 2 години
На ви Брекзит, папайте!
43
0
 
11
 
! Отговори
Мюмюн преди 2 години
Тях не мога да ги мисля,ама ние защо сондираме дъното не мога да разбера.
42
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Щото са "много умни".
41
4
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
от 30 години чета, че Комунистически Китай е пред Колапс - вместо това те станаха номер 1 във всичко, благодарение на Комунистите в Брюксел, които им подариха Индустрията и Технологиите на Европа, изработени с кръв, пот и сълзи през Вековете от Народите на Европа. Обаче, от как Велика Британия би дузпата на Брюксел, вече новините, че те са в Колапс. Единственият в Коларс е Европейският Союз на Комунистически Республики!
40
0
 
15
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Да намалят консумацията на българска мусака и нещата ще се оправят...До следващото проучване.
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ядът ваксини.
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За разлика от Русия ВБ не си е самодостатъчна и без колониялно краденене за никуде
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта е сриване на икономиките и намаляване на населението. Докато има балъци да се връзват на измамата ще се влошава положението. Политиците които нарушават човешките права са добре заплатени за да го правят. Медиите и други индивиди също им се плаща за да ни облъчват със страх.
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Халелуя, опазихме пенсионерите, сега требе да ги раним.
35
8
 
4
 
! Отговори
Кирил-Първи-Канадски преди 2 години
Бог Да Пази Кралицата! Поданик съм им и за това Българите са ми Ваксинационни р0бе!!
34
3
 
6
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Няма да фалират, естествено, ама бивш ето величие отиде по дяволите.
33
0
 
4
 
! Отговори
ф преди 2 години
До Дядо Даже и мусака може да си направят.