Британците пред колапс, животът е поскъпнал рекордно

Инфлация, скъпа енергия и тежки данъци "изтръскват джобовете"
30 дек 2021 12:31, Петя Славова
85
Британците пред колапс, животът е поскъпнал рекордно
Снимка: БГНЕС

Британците са изправени пред колапс заради поскъпването на живота. Средно поне 1200 паунда няма да достигат на семействата, за да си плащат консумативите и храната, предупреждават експерти.

Нарастващата инфлация, нарастващите цени на енергията и по-тежките данъци ще изтръскат и последните монети от джоба на обикновените британци. Отделно от това, вноските за националното осигуряване скочиха с 1.25 процентни пункта. В същото време експертите очакват пик на инфлацията през пролетта от 6%, което ще е допълнителен шок за домакинствата, предава БГНЕС.

Говорителят на лейбъристите Джонатан Ашуърт каза пред Sky News, че вината за това е на консервативното правителство. "Работещите хора, семействата, пенсионерите са изправени пред опустошителна криза на разходите за живот. Това е защото сме имали 11 години икономически провал на торите. Сега имаме нисък растеж и висока данъчна икономика. Това означава, че сметките за парно скачат, цените в магазините се покачват, защото имаме инфлация, която също подкопава спестяванията и пенсиите, има повишени данъци, заплатите се топят, което означава, че семействата се борят да свържат двата края, дори когато работят денонощно", допълни Ашуърт.

Според изчисления на НПО-та в страната горната граница на сметките за енергия се очаква да се повиши с около £500 годишно. Тези допълнителни разходи ще засегнат непропорционално семейства с ниски доходи, които харчат повече от доходите си за енергия.

До края на 2024 г. реалните заплати ще бъдат със 740 британски лири годишно по-ниски, отколкото ако пандемията не беше настъпила. Миналия месец стана ясно, че индексът на инфлацията на потребителските цени се е увеличил до 5,1% през ноември от 4,2% през октомври.

Говорител на правителството съобщи, че то е предприело "решителни действия" на стойност 4,2 милиарда британски лири, за да помогне на семействата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гладни да умрат тези робовладелци. Дано им фалира държавата и целия остров потъне под вода.
11
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания разби и унищожи много държави..................но за тях никой не реве, нали???Така е ...............който сее ветрове, жъне бури!!!
10
8
 
36
 
! Отговори
za UK преди 2 години
Великобритания е вечен враг на България.....................не ми пука за тях..................много векове грабиха от 1/2 свят ресурси................нефт, газ, злато, диаманти.................гадните англичани!!!
9
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Саксонците изпаднат в колапс,то ние трябва да сме два метра под земята!
8
7
 
37
 
! Отговори
Не изпитвам преди 2 години
Грам съжаление и съчувствие към британците.
7
5
 
17
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
След всяка вълна вашето портфейлче отслабва здравословно, а нашето портмоне тлъстее и се задъхва. Мислим за вашето здраве, в Ню Нормала няма да бъдете оставени без грижи!
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афро-британче е най безкруполнос в световната история.Краде нагло и създава геноцид в много държави
5
3
 
28
 
! Отговори
Като обеднеят преди 2 години
Ще влязат заедно с македонците в ЕС.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им изпратим Иван Костов да им стабилизира инфлацията?
3
2
 
26
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Да ги съжаляваш горките британци.Къде е посочена банкова сметка за дарения и къде да носим пакети с храна ?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Афро-британче е като афро-американче .Смесици с мароканче,индийче,ганайче,Италиянче,китайче,пакистанче,нигерийче,южноафриканче,зимзибарпе
1
12
 
16
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
За тях не се притеснявайте като печелищ 25лв на час тука 5лв няма страшно. И да 25лв нископлатените ,а наще 5лв са повече от на най бедните... със час работа ще сложа манджа на маста там ,ама тука не може.