Германия смята ядрената енергия за опасна

Берлин се обяви против тя да е част от енергийната политика на ЕС
Обновена: 3 яну 2022 16:23 | 3 яну 2022 16:18, Веселина Йорданова
162
Германия смята ядрената енергия за опасна
Снимка: БГНЕС

Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия и се обяви против предложенията на Европейския съюз тя да остане част от щадящата климата енергийна политика на Европа, предаде Асошиейтед прес.

Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре постепенно употребата на въглища до 2030 година. В същото време съседна Франция се стреми да модернизира съществуващите реактори и да изгради нови, за да посрещне нуждите си в сферата на енергетиката.

Берлин смята да разчита основно на природен газ, а в последствие да го замени с по-незамърсяващ природата източник на енергия.

"Смятаме ядрената технология за опасна", каза пред репортери в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт. Той отбеляза, че въпросът какво да се прави с радиоактивните отпадъци остава нерешен.

Хебещрайт каза, че Германия "отхвърля изрично" предложението на Еврокомисията атомната енергия да е част от зеленото бъдеще на Европа и че обмисля какви стъпки да предприеме по този въпрос.

Защитници на околната среда критикуват курса на Германия към употребата на природен газ, който също като въглищата произвежда въглероден двуокис при изгарянето си, макар и по-малко. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Не Германия , едни зелени еуглени нагазили държавата. Германия оцени ситуацията "тихо и тъмно". Струваше им ужасно много. Австрия не я бройте. Нейната вода никога няма да я имаме.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия няма с какво да замести ЕАЦ, които са на нейна територия. Т. е. ще добива ток с природна газ. Само че тя ще е внос от Русия, това значи Германия да зависи пряко от Русия и е странно как в Германия никой не се притеснява от това? Някак си те гледат само да са зелени без да ги интересува нищо друго. Само че каква ще е цената на това. Цената няма да е само енергийна, а и политическа.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия не приема Аец защото Аец е основен конкурент на произвежданите от тях перки а те Аец немците не правят а не от някаква научна точка немците само се интересувят от пари и балъци които да им ги дадат.Аец за разлика ор Вец е полезен за размножаването на рибите тъй като зятопля водата.
26
2
 
1
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Трябва да разберем час по-скоро термоядрената енергия. :)
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То си е проблем на Германия. Ние защо зорлем се бутаме в шамарите?!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще въртим колесници за да си светим заради зелените.
23
2
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Така обаче германците не съсипват само собствената си икономика, но съсипват и нас. Затова трябва да бъдат спрени.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Французите вече са постигнали споразумение с Германия за това, че АЕЦ е временно решение, което ги устройва, защото значи, че засега няма да се забраняват АЕЦ. Заедно с Франция има и други държави. Вече ще се мисли за това да се направят АЕЦ по-екологични, за да може в бъдеще да се приемат за зелена енергия. В самата Германия има доста привърженици на АЕЦ, защото Германия ще изпадне в енергийна криза без АЕЦ. Засега обаче в Германия се приема,че АЕЦ не е зелена енергия.Но процесите за АЕЦ течат.
21
1
 
2
 
! Отговори
DD преди 2 години
Ми ще купуват те и от нас купуват...колониите продават на господарите...затова са колониите,а бг народ финансира..за него съшо скъп ние имаме излишък и въпреки това ни вдигнаха солидарно цените..субане на пипона.Имам солар с батерия, и до момента не мога да измъкна на ерп то повече от 41 процента, в хубавите дни 55, но говоря от ноември насам.. идните месеци ще видим.Зимата не достига.факт,.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичната политика на Германия - лицемерие и лъжи, представяйки техните интереси за уж общи. Построиха Северен Поток 2 в ущърб на цяла Европа, освен на себе си разбира се, пуснаха си газта, и сега проповядват на останалите да не строят АЕЦ, нищо че нямат други големи източници на енергия. Не знам защо изобщо някои още ги слуша какво мислят тези лицемери. Те с едната ръка може да спрат Южен Поток, а с другата да пуснат Северен Поток, стига това да е в техен интерес.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 Русия в момента строи реактор, който ще работи с отработено преди гориво и няма да има нужда от презареждане. Ако всички реактори по света станат такива, добивът на уран ще бъде прекратен.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук смятат ковида за мана небесна. Ако им дадеш малко уран, ще си го завъртя отзад и ще засилят в екстаз.
17
1
 
19
 
! Отговори
ббб преди 2 години
Ами те заради Меркел преди малко платих вместо 450 лв. 675 лв., защото зелена енергия соларни панели, вятърни централи и продават тока на АЕЦ - Козлодуй по един лев! И нали се сещате кой плаща техната далавера??
16
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия смятат да се отопляват на дърва. Но, както Путин им каза на една пресконференция преди 5-6 години, дървата и те са в Сибир.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 15 Франция е за атомната енергетика, но за своята, а не за нашата. Не помниш ли кой рева най-много да си спрем реакторите? Така, че не им се радвай много.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13 - Въобще не си в час
13
1
 
17
 
! Отговори
Да потъват преди 2 години
Като скочи до небето себестойността на германската продукция заради вечно губещата "зелена" енергетика, на кого какво ще продават? И ако се отвори огромна пролука във времето между икономически ефективни термоядрени реактори (ако изобщо са възможни) и отказа от "въглеродния ужас" (какъвто има само в екопропагандата на големите световни спекуланти), много ли ще се радват германските потребители на връщането в средновековието?
12
1
 
8
 
! Отговори
Адолф ще спаси света преди 2 години
Германия като изобретател на газовите камери ги разбира тия неща. И две световни войни са предизвикали, специалисти са няма спор
11
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия смята още мигрантите за неопасни, но също греши.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудесно, има толкова много други начини за производство на ел.енерги- вярно скъпи, замърсяват, трудни за реализация...Не се ли сещат вече, че възобновяемите източници не вършат работа - кел файда да произвеждаш ток, когато хич не ти трябва и обратното, когато най много имаш нужда , да не можеш.За съжаление не може да се съхранява .А за Гигантското им лицемерие не ми се говори.Във Франция н и е надеждата...