Германия смята ядрената енергия за опасна

Берлин се обяви против тя да е част от енергийната политика на ЕС
Обновена: 3 яну 2022 16:23 | 3 яну 2022 16:18, Веселина Йорданова
162
Германия смята ядрената енергия за опасна
Снимка: БГНЕС

Германското правителство заяви днес че смята за опасна ядрената енергия и се обяви против предложенията на Европейския съюз тя да остане част от щадящата климата енергийна политика на Европа, предаде Асошиейтед прес.

Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре постепенно употребата на въглища до 2030 година. В същото време съседна Франция се стреми да модернизира съществуващите реактори и да изгради нови, за да посрещне нуждите си в сферата на енергетиката.

Берлин смята да разчита основно на природен газ, а в последствие да го замени с по-незамърсяващ природата източник на енергия.

"Смятаме ядрената технология за опасна", каза пред репортери в Берлин правителственият говорител Щефен Хебещрайт. Той отбеляза, че въпросът какво да се прави с радиоактивните отпадъци остава нерешен.

Хебещрайт каза, че Германия "отхвърля изрично" предложението на Еврокомисията атомната енергия да е част от зеленото бъдеще на Европа и че обмисля какви стъпки да предприеме по този въпрос.

Защитници на околната среда критикуват курса на Германия към употребата на природен газ, който също като въглищата произвежда въглероден двуокис при изгарянето си, макар и по-малко. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със сигурност е по - добре от това да се горят въглища
48
1
 
18
 
! Отговори
rusnak преди 2 години
Хора които приемат 64 пола, нямат право на констатации в такава сериозна област.
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия няма демократични традиции. След войната я накараха да остави национализма, агресията, войнолюбството насила, чрез оръжие и окупация. 70 години буржоазна демокрация под чужда окупация от САЩ. Това има Германия.
46
4
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Е как няма да е опасна след като си ипозатвориха централите, бяха байрактари кко опасна е ядрената енергия, ЕК и прочие бюрократи им пригласяха, все пак е Германия, и сега завой на 180 градуса..... Е няма как, опасна е :)
45
3
 
3
 
! Отговори
дрън дрън преди 2 години
Германия е държава на 150 години стига глу пости.
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм много против АЕЦ, но все някаква базова мощност трябва да имаме. Много сме далече достатъчно ВЕЙ за всичко. При наши население, може би и невъзможно.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой направи съврменна Германия - САЩ, Съветския съюз, Великобритания и Франция. Пак те ще я оправят, когато сега пак е излязла от правия път. Не трябва пак да чакат да стане най-лошото и да влизат с бой. Нова окупация на Германия, санкции и подчинение. Заради германските интереси цяла Европа ще бъде енергийно унищожена.
42
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да накараме окупаторите на Германия пак да я спрат да извърши престъпления срещу човечеството. Американците са там, французите трябва да се върнат в Германия и Русия също да се върне в германия. Става опасно за световния мир и за човечеството. Тази държава не трябва да бъде независима.
41
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Германците ни водят към следваща национална катастрофа. Скъп газ и ток заради Германия. Ще изритаме Германия от Европейския съюз и ще се оправим.
40
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А швабите може ли да споделят КОНКРЕТНО какъв ще е източника на енергия, който ще замени АЕЦ? Защото еквивалентен по мощности и цена не е известно поне за сега да е открит. Значи те се подсигуриха с руски газ с дългосрочни договори а другите държави не ги интересуват. ОК нека те си закрият всички АЕЦ , но да не ни казват ние какво да правим, ние пък искаме да имаме такива мощности, а гледам и швейцарците имат доста АЕЦ, те ще ги затворят ли?
39
1
 
23
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Баба Шмеркел и Урсула са най опасни талибанизираха Европа :)))
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олицетворение на радиклано зелени, които сега властват. Самовлюбени и толкова са си повярвали, че не чуват нищо друго. Зор за зелено (най-вече в банкноти), на всяка цена, нищо че и сега тока им е от на скъпите в ЕУ.
37
2
 
24
 
! Отговори
. преди 2 години
"Германия ще изключи в края на годината последните си три атомни електроцентрали и ще спре постепенно употребата на въглища до 2030 година." - за да стане това трябва да изморят поне 80% от населението си чрез ваксините. Друг варянт няма!!!
36
12
 
2
 
! Отговори
Леле преди 2 години
Ба, си. ***, ***, та що енергийни експерти в тоя сайт! И политици, и ядрени физици... и ваксъри и антиваксъри ... А всеки Божи ден по два-три автобуса хора без дъх...А всеки Божи ден новини за пребити до смърт деца, заклани жени в чували, старци изпепелени в адски мъки... Какво става?! ...Отчаяние? Страх? Бездушие?... НЕ!!! КОМУНИСТИ ВЪВ ВЛАСТТА!
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава защо внесоха толкова много ядрени учени?
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия също смята мнозинството мигранти за ядрени физици, невролози и ракетни инженери.
33
0
 
20
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Стига са мислили глупости тея. Да вземат да се стегнат, да си оправят бежанците и да ги вкарат в пътя, ако не кой откъдето е. Защо само глупости мислят. Цената на тока ше стане до небето. Зелени сделки, ала бала, глупости
32
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иронията е, че от ядрени аварии има загинали няколко десетки човека в историята, а от мръсен въздух умират милиони всяка година. От радиация всеки трепери, но за мръсния въздух на почти никой не му дреме.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласно съвременните научни изследвания, въглеродната следа на т. н. слънчева енергетика е четири пъти по-ярка, по-забележима, по-отчетлива и мощна от въглеродната следа на ядрената енергетика.
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плюя аз на фашистите! Те ни унищожават като нация , абсолютно целенасочено.