По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

Предстои пик на войната, прогнозира проф. Румен Кънчев
143
По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

"По неясни причини Путин не желае да говори със Запада. Той не желае да говори с никого, а когато се среща с лидери като Макрон и Олаф Шолц, той провежда разговори, в които императивно поставя условията на Русия и заявява, че няма да отстъпи от тях. Но руснаците много трудно преговарят. Зеленски е отчаян от липсата на помощ", каза експертът по международна сигурност проф. Румен Кънчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин е предявил прекалено високи изисквания, които са стреснали Запада.

"На последните разговори с президента Макрон посочи, че войната в Украйна има 3 цели - постигането на неутралитет, постигането на суверенитет в полза на Русия за Крим, както и разоръжаване", припомни експертът.

Той поясни, че все пак ние не знаем как се провеждат разговорите и дали това реално са истинските цели на Путин.

Попитан дали Путин не е в империя, която иска да обедини всички славянски народи, проф. Кънчев отговори: "Не мисля, че Русия има потенциала да интегрира всички славянски народи, още повече, че вече има ЕС. България не е славянска държава, ние сме част от европейската цивилизация, Украйна също. Би било чудесно, ако Русия се беше припознала като част от европейската цивилизация след края на Студената война".

По думите на проф. Кънчев Русия все повече втърдява позициите си.

"На 4 март имаше среща на външните министри на НАТО в Брюксел, дойде и външният министър на САЩ - Антъни Блинкен. Имаше много важна пресконференция, в нея ме впечатли една много сериозна фраза на генералния секретар на НАТО: "Предстои много дълъг и много тежък конфликт с Русия. Нашите отношения с Русия са повредени фундаментално и за много дълго време". Тази нощ Путин е дал изявление, че ще постигне целите си в Украйна, като отговор на тази реплика. Независимо дали ще стане с дипломация или война", подчерта професорът.

Според него прозорецът за дипломация вече е затворен.

"Може би беше добре Западният свят да предложи мораториум върху разширяването на НАТО и върху него да започне изграждането на отношения с Русия, така че да се предотврати използването на грубата физическа военна сила. Но времето отмина. Руският президент не иска да говори с дипломация, той не иска да седне на масата на преговорите и непрекъснато представя различни искания. Нещата вървят към ескалация, все още нямаме пик на тази криза. И това е големият проблем", добави проф. Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
2
 
38
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Аман от САЩ.. където се намесят става война в последните 70г. Ужасно е да умират невинни хора заради политически игри, НО ако не бяха се закачали с Русия - сега нямаше да е така. Никой не говори за войната в Луганс и Донецк пред последните 7-8г. Купени медии!!!
94
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин с фашисти не преговаря. Той не говори фашистки
93
2
 
40
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Извинявайте,но и даже на болшинството от бездомните кучета вече е ясно защо Путин не иска повече да разговаря-заради постоянното извъртане,изопачаване но истината ,постоянно нарушаване на дадената дума,водене на кампания против него с невероятни измислици,постоянното затваряне на очите за неудобни истини!?Да се твърди ,че е неразбираемо защо Путин не иска да разговаря е просто проява вна безсъвестностт!
92
0
 
13
 
! Отговори
Клаузевиц преди 2 години
Войната е дипломация с други средства.
91
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не подкрепям Путин мито Украйна ама като се замисля Русия са си много прави за 90% от нещата не може зеленски да нарушава споразумения и какво ли още не а русия да си седи и мълчи. Все ще отговори по сущо в начин не будете толкова лицемерни
90
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада са предатели доказано! Няма какво да ми гопворите ДОЛУ НАТО И САЩ ИНТРИГАНТИТЕ.
89
5
 
29
 
! Отговори
Бигот преди 2 години
Времето за приказки мина, да са си отваряли ушите когато беше време
88
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби.Също като ръката на Путин,преминаваща през микрофона пред него,на същата среща :-))
87
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски му предложи да се срещнат пряко, каза че не яде руснаци.Ама както (не)се разбра, Путин си говори най-вече със стюардеси. Но има ли "пилот" в самолета Русия изобщо, че и стюардеси?
86
4
 
29
 
! Отговори
пхахаа преди 2 години
Какво да говори човека. Той се каза не иска НАТО и САЩ близо до Русия. Вие искате да прави каквото кажете, да стои мълчаливо и вие да си правите каквото решите. Е ама това не ви е СИРИЯ !!!! Абсолютно е прав да си защитава интересите вие като сте сателити и подметки на щатите ай бегайте!
85
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Втората световна война все преговарят и какво стана? СССР се разпадна, НАТО се настанява все по-близо до Москва в нарушение на договореното. Всеки би разбрал, че Запада признава преговори само от позицията на силата.
84
3
 
16
 
! Отговори
Старият Мъж преди 2 години
Пратете му мъж с който да се разбере, то с тия *** за какво да си говори и как да им има доверие:) Ако не можете да намерите някой нормален мъж да иса са поговоря с него?
83
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми кво да говори с хора които не искат да слушат
82
23
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
А сигурни ли сте, че "оригинала" е още жив,та да говори със Запада? И че в момента не го "мумифицират" с цел да бъде канонизиран като светец в борбата с империализма?Свети БЛЯДимир,звучи толкова религиозно..
81
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ви говореше, вие се правихте на луди.
80
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До помним Путин може да говори много, но НЕ иска да преговаря - за него няма дипломация - или ми давате каквото искам или .... Имам 3 куфарчета , гле'йте колко съм велик и страшен- налагате ми санкции - добре - аз ще крадна/анексирам едни богати райончета от съседите- вие ако щете ги признавайте - аз така съм си решил значи са си мойте - на ви пък.
79
5
 
36
 
! Отговори
Тъжно е! преди 2 години
Победи англосаксонската политика - САЩ и Англия! Повече от 8 години въоръжават Украйна и американски инструктори обучават Айдар, Азов и Десен сектор. Натикахте Русия в ъгъла, открихте 22 биолаборатории до границата й, над 15000 убити в Донбас, руският език е забранен, Украйна желае отново да притежава атомно оръжие и...може да се продължи дълго...
78
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахах. Те си мислят че ще му бият санкции и ще наливат оръжия в Крайна, а после той ще иска да говори? Не, ако продължавате ще ви насоли с атомките, което ще е ужас - няма да има повече гей-паради... а и ще има временно глобално затопляне. Хахаха. Толкова ли са зле тия? Че се чудят защо не искал да говори с тях?!?
77
2
 
32
 
! Отговори
Причините са ясни! преди 2 години
Европейските политици по американска "молба" работят активно за нагнетяване на ситуацията и наливат бензин в пожара. Помагат с оръжие украйнските нацисти! Лошото е, че ЕС ще отнесе негативите на всички тези санкции, в частност България, докато САЩ си продължава търговските отношения с Русия.
76
2
 
27
 
! Отговори
ноби преди 2 години
много разговорливи станахте бе. а още не спрял газта