По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

Предстои пик на войната, прогнозира проф. Румен Кънчев
143
По неясни причини Путин не желае да говори със Запада

"По неясни причини Путин не желае да говори със Запада. Той не желае да говори с никого, а когато се среща с лидери като Макрон и Олаф Шолц, той провежда разговори, в които императивно поставя условията на Русия и заявява, че няма да отстъпи от тях. Но руснаците много трудно преговарят. Зеленски е отчаян от липсата на помощ", каза експертът по международна сигурност проф. Румен Кънчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му Путин е предявил прекалено високи изисквания, които са стреснали Запада.

"На последните разговори с президента Макрон посочи, че войната в Украйна има 3 цели - постигането на неутралитет, постигането на суверенитет в полза на Русия за Крим, както и разоръжаване", припомни експертът.

Той поясни, че все пак ние не знаем как се провеждат разговорите и дали това реално са истинските цели на Путин.

Попитан дали Путин не е в империя, която иска да обедини всички славянски народи, проф. Кънчев отговори: "Не мисля, че Русия има потенциала да интегрира всички славянски народи, още повече, че вече има ЕС. България не е славянска държава, ние сме част от европейската цивилизация, Украйна също. Би било чудесно, ако Русия се беше припознала като част от европейската цивилизация след края на Студената война".

По думите на проф. Кънчев Русия все повече втърдява позициите си.

"На 4 март имаше среща на външните министри на НАТО в Брюксел, дойде и външният министър на САЩ - Антъни Блинкен. Имаше много важна пресконференция, в нея ме впечатли една много сериозна фраза на генералния секретар на НАТО: "Предстои много дълъг и много тежък конфликт с Русия. Нашите отношения с Русия са повредени фундаментално и за много дълго време". Тази нощ Путин е дал изявление, че ще постигне целите си в Украйна, като отговор на тази реплика. Независимо дали ще стане с дипломация или война", подчерта професорът.

Според него прозорецът за дипломация вече е затворен.

"Може би беше добре Западният свят да предложи мораториум върху разширяването на НАТО и върху него да започне изграждането на отношения с Русия, така че да се предотврати използването на грубата физическа военна сила. Но времето отмина. Руският президент не иска да говори с дипломация, той не иска да седне на масата на преговорите и непрекъснато представя различни искания. Нещата вървят към ескалация, все още нямаме пик на тази криза. И това е големият проблем", добави проф. Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
20
 
9
 
! Отговори
А дащо преди 2 години
Защо Плутин не назова поне един по име дето го е молел да го освободи! Как руските медии не показаха поне един украинец дет е избягал в Русия...за по добър живот. Тц тц тц странно е
54
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски бази и биолаборатории има и в България
53
2
 
21
 
! Отговори
Факт преди 2 години
С терористи не се разговаря...
52
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и Запада по неизвестни причини дълго време отказваше да го чуе
51
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин от поне 15 години се опитва да говори с НАТО, но НАТО не иска да чуе неговата гледна точка. Това са фактите. И тъй като НАТО продължава да си прави каквото иска, Путин разбра, че с приказки няма да му обърнат внимание. И реши да действа... И когато се казва, че тази война е провоцирана от западния свят - ДА, точно така е!
50
18
 
9
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Путин праща чеченци и сирийци да избиват християни в Украйна. Много ясно, че ще мълчи, опорките за денацификация и освобождение лъснаха още на втория ден. Путин Акбар!
49
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сандо Тия искания са фасада. Целта на Путин е война. Нищо друго не го интересува. Проблемът е, че сервилният му слугинаж го убеди, че е всемогъщ и сега не може да разбере къде е попаднал. Мисля, че до две седмици ще почне да разстрелва всичките приближени, защото трябва някой да е виновен. Както правеше Сталин, който му е кумир и модел.
48
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресорът НАТО и американски войски вече се придвижват към Украйна, а американска ядрена подводница през нощта потегли от Турция. Турция може да пусне 7-12млн бежанци към България за Гърция
47
13
 
6
 
! Отговори
До Джо преди 2 години
Трябва да си ЛУД, за да задоволяваш искания на Агресор! Това ще подхрани още повече налудничавите му идеи и празно ЕГО...ще го насърчи за още по голяма агресия. Санкции и може би по малка възможност за изява...и по голяма изолация!
46
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога да кажа, защо не иска да говори със Запада. Защото все едно да си говори с US, а те американците си гледат техния интерес.Затова се правят и бези американски в Украйна, затова и нациско управление се подкрепя от US, защото разгонва русофилите в Украйна. Нормално е да не искат да говорят.
45
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя професор е некъв ***, само такива ги промотирате в тоя *** сайт Днес.Ру!
44
7
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Листата с исканията на Руснаците е всеизвестна. След Уркайна идва изтегляне на НАТО от бившият източен блок. Да му мислят тия дето смятат да останат. 30-40 години запада танцува по главите на целият свят, е сега ще вземат малко ресто
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
zapadat e svoboden i nezavisim da si prikazva i bez rusia. ako mu e skuchno, neka si patuva v drugi galaktiki i planeti.
42
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не са искали да преговарят с Русия за нищо - искали са да има имитация на разговори зад които да продължава военното обсаждане на Русия, което продължава с десетилетия. Руснаците вече се усетиха, че подобни техники ги водят за носа и не става дума за разговори, а за откровени лъжи.
41
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам индивидите, които подкрепят фашистките ходове на Путин! Искрено ги съжалявам!
40
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причините са пределно ясни - путин иска да унищожи украинския народ, всякакъв мир е неизгоден за него. Войната е цел, не средство. За това праща чеченци и сирийци, обикновените руснаци няма да избиват така.
39
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз, кой анексира Крим. Кой нахлу в Украйна през 2014г. Украинците искат в ЕС, не искат пак да затъват в блатная, фашизираното джудже изперква и почва да върши престъпления още от 2014г насам! Кви денацификация, кви 5 лева!
38
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, на запад искат да разговарят, ама Путин им отговаря със санкции. На запад искат да разговарят, ама Путин разширява руското военно присъствие до границите на САЩ.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
s tea otroviteli, ubiici kralski christianski pedofili zasto da govori?! pfff...po-dobre da si gleda starite filmi s usmivki ot starite lenti i moskva ne viarva na salzi...
36
8
 
6
 
! Отговори
Велико преди 2 години
Шарли Ебдо отлично изрисува проблема на Путин с карикатура от световна класа! Велико!