Кадри на мъглявината Тарантула разпространи НАСА

Снимана е с три от най-мощните обективи на „Джеймс Уеб“
7 сеп 2022 08:00, Елка Василева
11
Кадри на мъглявината Тарантула разпространи НАСА
Снимка: НАСА

НАСА разпространи кадри на мъглявината Тарантула, заснети от телескопа „Джеймс Уеб“.

Тарантула е най-голямата и най-ярката мъглявина и е най-близката галактика до Млечния път. Снимана е с три от най-мощните обективи с висока резолюция, посочва БНТ.

Тарантула е една от най-дълго изучаваните от астрономите, които изследват формирането на звездите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,авторката на статията няма вина!..."Информацията" се поднася от НАСА ОБРАБОТЕНА,НАГЛАСЕНА И НАТЪКМЕНА така,че да зариби колкото може повечешарани..
9
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Тарантула е най-голямата и най-ярката мъглявина и е най-близката галактика до Млечния път"...?!?!..Ся последно:-Мъглявина,или галактика е ?..Па барем да беха отбелезали в кое съзвездие са намирва !..Просто некакви словоблъсканици ,нямащи никакъв смисъл,но предназначени да ВПЕЧАТЛЯТ лековерните ..
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тест
7
0
 
4
 
! Отговори
Таралеж Накълбо преди 1 година
"Лъчите" на звездите са ефект от огледалата на този телескоп, господа разбирачи. Иначе статията е като телеграма. Няма линк към сайта или снимките, нищо интересно Елкеее.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е добра новина за кравароробите и русофобите. Там има газ и петрол в изобилие! Зависимоста от Русия за енергоносители вече е в миналото!
5
6
 
3
 
! Отговори
АзтронаФт преди 1 година
До 100% Фейк ... не , не са фейк. , но в оригиналния си вид , тези снимки няма да привлекат вниманието на никого , ето защо аниматори работещи за НАСА добавят цветове на снимката и я "обработват" за да е интересна . Имаше дори видеорепортаж преди време показващ как го правят. Оригиналните снимки са само едни бели точки на черен фон. Няма ги тия лъчи на ярките звезди ... няма го този прекрасен червеникав, син и оранжев цвят на звездните купове ... абе *** неутрални снимки.... Скууука...
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите баламосват стадото в колониите със снимки - вероятно фалшиви но красиви! Май не осъзнават в кой век живеем
3
6
 
5
 
! Отговори
Хора без работа преди 1 година
Нямат ли си друга работа ?
2
8
 
8
 
! Отговори
100% Фейк преди 1 година
Тия вече колкото пъти ги изобличиха че рисуват картинките с фотошопа и овцете още вярват че виждат истински снимки. Има видео в което едни от служителите на НАСА обяснява как правят тези картинки и че всъщност те не са реални снимки а са композитни картини сглобени от данните получени от инфрачервни сензори. Тоест те предполагат как изглежда нещо си. А дали е така наистина никой не знае.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали не са видяли някой македонец да им маха?