Рекордна инфлация при храните във Великобритания

Изпитва се недостиг на персонал в супермаркетите
2 ное 2022 15:42, Елка Василева
69
Рекордна инфлация при храните във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Във Великобритания инфлацията при храните отново чупи рекорди, а супермаркетите имат затруднения с наемането на работници, предаде кореспондентът на БНР.

Инфлацията при цените на храните на Острова достигна 11,6% през октомври, като най-високо е постъпването на чая в торбички, млякото и захарта, наред с пресните храни, показват данните на Британския консорциум на търговия на дребно и компанията Nielsen.

Още по темата
През септември инфлацията при храните бе 10,6 на сто. Рекордът отново се държи от пресните храни – инфлация от 13,3 %.

Изпълнителният директор на консорциума Хелен Дикинсън заяви, че октомври е бил труден месец за потребителите, чиято грижа са били не само с повишените сметки за енергия, но и по-скъпите продукти.

Бившият изпълнителен директор на веригата супермаркети Asda Анди Кларк пък предупреди, че няма изгледи скоро инфлацията на намалее и предрече трудна Коледа за британците.

В същото време супермаркетите съобщават за проблем с наемането на работници преди задаващия се натоварен период преди Коледа. От веригата Sainbury's заявиха, че са открили позиции за 18 000 сезонни работници. През септември веригата за втори път през годината вдигна минималната заплата плюс безплатно хранене по време на смените и отстъпки от цените в магазините, но наемането на работници продължава да е проблем.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 53 - за някои неща си прав, ОБАЧЕ остави културата, англия е държава, богатството на която се държи върху вековно, жестоко използване и потисничество на другите нации. Те не са мръднали от колониалния си менаталитет и сега, въпреки че колониализма е придобил по-други форми в съвремието. И на България специално, англичаните са направили много мръсотии
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам откъде ги вадят тия цифри. Реално инфлацията при повечето храни в англия е 50-60%. И не е краят за съжаление. И не е само англия, а е, и ще бъде в цяла Европа. И америка няма да се отърве. Заради алчността на управляващите западни елити, които не могат да преглътнат факта, че Путин не им дава да разграбват ресурси, както при Елцин, всички страдаме сега, и целият свят е в опасност
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ииииииииии отново лъжа.. )) АКо за вас 1 паунд на някой стойки е по висок това е Инфлация вижте в БГ- аверите там се оплакват от 40 %
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто краденото от света 500 години още не може се изчерпа!....Не мигат да стъпят и на малкия пръст по крадене в сравнение с българското БКП! Затова винаги ще са добре а българите - обрулени при това от свои!!!!
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко от българските баби пълнят количка колкото тая от снимката????????
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде по света където е имало еквивалент на БКП нещата са умирисани! Вижте Куба или Северна Корея като адекватен пример! Най лошото обаче в случая е че БКПто още управлява България!Статията е сравнително посредствена откъм достоверна информация за Англия.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И при тая тяхна инфлация - я дайте отношението ПРИХОДИ - РАЗХОДИ и го сравнете с нашето! Да си поревем заедно!.. Все едно да сравняваш Заз Костенурка с Мерцедес, БеЕмВе или Тойота! Ако ще още три пъти по 12% информация да ги удари пак ще са си добре!
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минималното заплащане на час в Лондон е 11.05 паунда. Също така можеш да получиш помощ за наем, отопление и най важното - Абсолютно Безплатно Здравеопазване! За неспешни здравословни проблеми се чака наистина но спешните се лекуват прилично бързо. Няма никой да ти иска рушвет или да се налага да плащаш консумативи или лекарства! Даже не приемат кутия с бонбони от благодарност без да уведомят супервайзъра който да одобри подаръка. Богата държава с вековна култура, това е Англия!
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Англия си е Англия, те винаги са по добре от останалите! Исторически факт! Всяка тяхна политика е в името на тях! Обичат да са независими, а останалите зависими от тях!
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те пакитата не са глупави, живеят си на социалки и се развъждат, бритиша също не ще да работи, пълна идилия :)))... Почти цялата дупнишка комуна също е на социалка, това категорично показва че Англия е истинската държава която може да се грижи добре за всички! Айде дано някога и българската държава да стане като Англия!
45
1
 
3
 
! Отговори
Смех преди 1 година
Пак са по-добре от Немският протекторат Франция
44
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Сейнсбъри цената на кило банани е 78 пенса. Колко е кило банани в България?
43
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕбасссиНие немаме високи цени на тока ве мен, че да отпускат ваучери :))) Опитаха се изкуствено русофилите да нагнетят ситуацията, но мина този период :)))
42
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борсите за плодове и зеленчуци са претъпкани със стоки от Южна Америка на невероятно достъпни цени. Това по времето на Евро съюза нямаше как да се случи. Арабските, турските и като цяло азиатските магазини и пазари са буквално безплатни в дравнение с българските пазари и магазини. Стоката е качествена и прясна.
41
3
 
10
 
! Отговори
Ебассси преди 1 година
Ама верно ли ве? Я провери курса на паунда преди и след Брексит .... Май НЯМА РАЗЛИКА. Я провери сега и заплатите в "гризналите дръвчето " UK и в процъфтяваща и просперираща България. Май нещо все още се бави икономическия колапс на Великобритания след Брексит. Що тъй. Все е някъде далеч в бъдещето... А как е в България? Отпускат ли вече безвъзмездно ваучери на всяко семейство с помощи заради високите сметки за ток като в Англия... или ще свиквате със студа.... хахаха
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
....сега ще гризнат дръвцето, освен ако Европа не ги съжали и направи некакви отстъпки :))).......Вижда се ясно чак от Космоса кой и къде гризе дървото, определено не са англичаните и поданиците на Кралството!:))))))))))
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпитва се недостиг на персонал в супермаркетите..............Недостигът на интелект в България е уникален!
38
2
 
7
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Поредната статия от типа : По леко ми е в мизззерията и се чувствам добре когато чета как някъде си на 2400 км на някой си Джон му е зле.
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Великобритания инфлацията при храните отново чупи рекордите.......Статията е писана от роднина на Киро Брейка.:)))))))))))))))))))))))))))Важното е че в България няма инфлация.:))))))))))
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЕбасссиОлиото падна след малкия шантаж от бг русофилите, но ние имаме слънчоглед бол, докато британците немат такива екстри :))) В ЮК е може би най-скъпо в Европа, това си беше още когато беха в ЕС, сега ще гризнат дръвцето, освен ако Европа не ги съжали и направи некакви отстъпки :)))