Рекордно поскъпване във Великобритания

Огромно търсене на работници
5 ное 2022 08:58, Росен Стойчев
138
Рекордно поскъпване във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Рекордно поскъпване на хранителните стоки отчитат за пореден месец властите във Великобритания. Тенденцията се наблюдава на фона на сериозен недостиг на работна ръка, който допълнително увеличава цените.

Още по темата
При кои стоки се наблюдава най-сериозен скок и отказват ли се от тях англичаните провери кореспондентът на НОВА в Лондон Павлина Трифонова.

За първи път инфлацията при хранителните стоки на Острова достигна рекордните близо 12% през октомври, което е най-бързото месечно поскъпване за последните 42 г. Засегнати са почти всички продукти от първа необходимост като мляко, хляб, месо, плодове и зеленчуци. Най-много са поскъпнали макаронените изделия - с 60 на сто, както и олиото - с 65%.

Но сякаш най-сериозни вълнения в страната предизвика новината, че любимата на нацията чаша английски чай струва сега повече от всякога. Всеки ден в Обединеното кралство се изпиват 150 млн. чаши чай. Пият го и в двореца, и бездомниците на улицата, и то не само следобед, както повеляват старите английски традиции, а по цял ден. Обикновено му слагат захар и мляко, които са поскъпнали с около 30% за последната година. Самият чай също е увеличил цената си с 46 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 Въпросът е какво може да си купи с тези пари. Може да взима човек и по 5000 евро на месец .Тук ще живееш повече от добре , ама в редица държави по Европа и света , няма да стигат да свързваш двата края
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имам познати русофили, които са ходили в страните от бившият СССР след като се разпадна СССР... Ами самите те са потресени от това, което са видели. И казват, че най-зле е Русия. А са русофили... Разбира се да отидат да живеят в Русия и през ум не им минава.
60
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Русия лекар в провинцията взима 24000 рубли, което е 760 лв... Тези явно живеят много добре там... Ако наистина в Русия беше толкова добре да се живее всички щяха да бягат на там... А не да бягат от там навън...
59
4
 
9
 
! Отговори
Гирманка преди 1 година
Не ги съжалявам, защото ни гръмнаха газопровода! Не се прави така с партнйори в нато!
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живи да ги оплачеш мейтовете. Да емигрират в България и да бачкат за 800 лв на месец да видят как се жиевее с инфлация 45%.То с 400 лири на седмица и баба знае
57
7
 
9
 
! Отговори
Сова преди 1 година
Има поскъпване в Англия живея тук.Кризата в Англия е като фалита на Гърция :). Нищо общо в руската губерния БГ. Само печалбата на Лукойл в БГ ще стигне за всичко да не говорим че цялата енергетика е свързана с Русия. Всичките ни олигарси до един са свързани с Русия. Всички месни феодали тоже!Всеки по едър бизнесмен.
56
2
 
6
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
А ти сега като си толко свободен в ЕС Българията, къде ще избягаш от глада?? САЩ ти искат виза, а Русия също! Ха ха, свобода!
55
1
 
0
 
! Отговори
BG citizen преди 1 година
До ГирманкаЯж ни ....., нали се сещащ какво?! ***!!
54
2
 
7
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
Какви реснаци бе тролей? Тека пишат наколко човека които живеят в УК, Ирландия Германия!Описват ти че има мизерия и в тези страни! То трудно да повярваш от панелката в София! Тревата от другата страна все е по зелена!
53
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами от Ирландия са бягали в САЩ, защото границите са били отворени, имало е свобода. В СССР свобода е нямало и хората не са могли да бягат в САЩ и са умирали от глад.
52
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръгнали руснаци да пишат в български сайт и да коментират мизерията в Западна Европа... В ДНР, дето Путин ги призна за държава, вчера им влязох в сайта за новини и се хвалят, че вече средната им заплата била цели 12000 рубли, което ще рече 380 лв... Това им е средната заплата... Русский мир...
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, резултат от войната! Да не би газът и нефта да ги помпят в Украйна??? Смешници!
50
5
 
13
 
! Отговори
Гирманка преди 1 година
Кефят ме антируските тролеи, които няма какво да ядат, но пак са загрижени повече за Русия от колкото собствената си празна паница!И как ни уверяватн и обясняват колко богато се живее в Западна Европа! Как расте злато по дърветата! А Русия виж..бедна бедна!
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още може... малко им е.
48
4
 
20
 
! Отговори
БГ е по-зле преди 1 година
Огромен процент от храните в Кралството са по-евтини от храните в България. В България спекулата е много по-голяма, защото чорбаджиите искат да станат милионери възможно най-бързо. Освен това нямаме нормално функционираща икономика.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко им е ,нека !!!
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко да видят как ние сме живяли с години.Имат още да ни догонват хаха
45
0
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 1 година
Явно живееш в България..
44
2
 
20
 
! Отговори
До 47 преди 1 година
Живея в Ирландия, нямало е комунизъм, но е имало Голодомор! Всеки втори ирландец е емигрирал за САЩ от глад! И са яли само картофи! България не е имала глад и през комунизма не е имало глад! Комунизма не означава глад! Санкциите срещу енергията от Русия носят инфлазия и глад!
43
1
 
9
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
МАЛКО ЛИ МИГРАНТИ ВИ СА НАТРЕСАХА НА ПОМОЩИ, ЩО НЕ ГИ ВПРЕГНИТЕ ДА ВИ РАБОТЯТ АМИ ГИ ТУТКАТЕ ДА ВИ ТАКОВАТ ЖЕНИТЕ. ИЛИ ЧАКАТЕ БАЙ ВИ *** ДА ДОИДЕ ДА ВИ ИЗПРАВИ ИКОНОМИКАТА НА КРАКА И ПОСЛЕ ДА СЕ ТУПАТЕ В ГЪРДИЪЕ