Рекордно поскъпване във Великобритания

Огромно търсене на работници
5 ное 2022 08:58, Росен Стойчев
138
Рекордно поскъпване във Великобритания
Снимка: БГНЕС

Рекордно поскъпване на хранителните стоки отчитат за пореден месец властите във Великобритания. Тенденцията се наблюдава на фона на сериозен недостиг на работна ръка, който допълнително увеличава цените.

Още по темата
При кои стоки се наблюдава най-сериозен скок и отказват ли се от тях англичаните провери кореспондентът на НОВА в Лондон Павлина Трифонова.

За първи път инфлацията при хранителните стоки на Острова достигна рекордните близо 12% през октомври, което е най-бързото месечно поскъпване за последните 42 г. Засегнати са почти всички продукти от първа необходимост като мляко, хляб, месо, плодове и зеленчуци. Най-много са поскъпнали макаронените изделия - с 60 на сто, както и олиото - с 65%.

Но сякаш най-сериозни вълнения в страната предизвика новината, че любимата на нацията чаша английски чай струва сега повече от всякога. Всеки ден в Обединеното кралство се изпиват 150 млн. чаши чай. Пият го и в двореца, и бездомниците на улицата, и то не само следобед, както повеляват старите английски традиции, а по цял ден. Обикновено му слагат захар и мляко, които са поскъпнали с около 30% за последната година. Самият чай също е увеличил цената си с 46 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
10
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
Това е резултатът от войната. Войната е между Русия и останалия свят, формално представляван от Украйна. Украйна воюва а ние и руснаците плащаме сметката. Най-лошото е, че ще стане още по-лошо!
41
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами винаги могат да махнат санциите и облекчат инфлацията! Не искат? Тогава глад и студ!
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всички комунистически държави по времето на комунизма беше мизерия. У нас все още е, защото няма декомунизация. Тези дето не са имали комунизъм да не ги мислим, те са си добре. Криза при тях означава нещо друго, а не да стоят гладни и на студено както в хората в комунистическите държави. В UK никога не е имало гладомор. Никога 9 млн. души не са умирали от глад.
39
6
 
10
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
Кво ми интересува в Русия как живеят?? Интересува ме, че заради санкциите в държавата която живея не мога да си кепя сирене и са си платя сметката за ток и порно!Анти рускиТъп тролей!!
38
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм чул някой, който да е в някоя богата държава и изкарва пари, да се оплаква от немотия. Хората спестяват пари и си купуват апартаменти. Я пробвайте с българската комунистическа заплата да го направите.
37
5
 
3
 
! Отговори
Брекзит преди 1 година
Ми, паундът се срина, кралицата умря, а Русия се готви да ги бомбардира.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не пише разбира се за проблемите, които създават санкциите в самата Русия. Защото тя е най-засегната. Ама тролеите само повтарят като папагали колко зле било на запад.
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антируските санкции действат!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да отида да уча в Шумен (ШУ) не бях пил никога чай с мляко. Но там видях, че се пие доста, и пробвах. В началото някак си е странен вкусът, но после вече свикваш.
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
УК и Германия са най засегнати от енергийната война срещу Русия..за съжаление и двете са васали на САЩ ( във или извън ЕС) и ще продължат самоубийствената икономическа война! Населенията им са също много послушни, слушкат и гладуват!
32
2
 
12
 
! Отговори
Чукча писател преди 1 година
Искам да направя ддарение на английското правителство. Дайте номер на сметка (в рупии или рубли) и основание за превод.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в. България. С. Колко. Скочиха. Цените????
30
0
 
26
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
За бедноста в Германия! в Германия първата група дето описваш са безработни и бежанци на издръжка на държавата, взимат социални помощи и то доста щедри! Втората група дето описваш ги има и тук, това са хората дето бачкат и финансират с данъците си другите на социална издръжка! Данъците затова са 50% от заплатата! Накрая на тези дето бачкат не им остава много повече от тези дето не бачкат, а са на социална издръжка! Тук просто държавата направи така, че не си заслужава да работиш!
29
6
 
14
 
! Отговори
Киро Лъжеца : преди 1 година
Да дарим по една заплата на братския наглосаксонски народ!
28
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бедност в Англия и бедност в България са несъизмерими неща. Истински бедни в Англия са тези, които по цял ден преживят чипс пред игровата конзола, имат зависимости от алкохол и други субстанции и не могат функционално да се включат в обществото. В България си беден като се бъхтиш всеки ден на гадна работа, от която едвам си плащаш сметките.
27
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Станаха нео колония на бившата си колония САЩ, управлява ги индиец. А и Индия ги надмина икономически и стана пета икономика в света! Остана само Великото в Името им..
26
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми на мкото пате за Великобритания. От единия супермаркет си взех зеле на 39 стотинки килото и вчера турих 5 зелки в кацата, а сега пътувам за един супермаркет дето кървавицата струва 5 кинта килото и имам 10% намаление. Безработен съм и не усещам ни инфлация, ни криза, цел ден си цъкам в нета и обикалям промоциите колкото да си разхождам кучето из квартала.
25
1
 
28
 
! Отговори
До Някой преди 1 година
Мене лично повече ме дразнят украинците в Германия, повече са от индийците като число и мноого по нахални! В Берлин вече се чева само руска реч! От украинците, които не работят взимат социална издръжка ат 6 месеца и само крещят! Социалните туристи!
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не крадяха толкова безогледно властимащите ни, България щеше да е по-добро място за живеене от UK. Ако не бяха разпродали всичкия държавен бизнес, заради лични облаги, акоСега в България е също рекордна инфлацията, но никой на казва истинските цифри, а шменти -кипенти статистика и инфлационен индекс ни пробутват.
23
1
 
13
 
! Отговори
До 28 преди 1 година
Аз не съм 19, давам ти лайк по принцип, но мисля че времето когато можеше да си купиш всички тези неща с една заплата в УК мина..