Официален празник за коронацията на крал Чарлз Трети в Англия

Церемонията в Уестминстърското абатство ще е на 6 май
14
Официален празник за коронацията на крал Чарлз Трети в Англия
Снимка: БГНЕС

Британското правителство обяви, че в Обединеното кралство ще има официален празник по случай коронацията на крал Чарлз Трети, осем месеца след кончината на кралица Елизабет Втора, предадоха световните агенции.

Празничният ден ще е в понеделник, 8 май, два дни след церемонията, организирана в Уестминстърското абатство на 6 май, уточниха от канцеларията на премиера в съобщение.

Коронацията на нов монарх е единствен по рода си момент за нашата страна, заяви министър-председателят Риши Сунак, цитиран в съобщението.

Премиерът казва още, че се надява хората да отдадат почит на крал Чарлз Трети и да участват в събитията на местно и национално равнище в цялата страна.

Коронацията на Елизабет Втора на 2 юни 1953 г. също беше отбелязана в празничен ден. Неработен ден беше и 19 септември 2022 г., когато беше погребението на кралицата.

 Бъкингамският дворец обяви церемония, обърната към бъдещето, като същевременно запазва връзка с дългата традиция и пищността на монархията.

Според британската преса, в съответствие с желанието на крал Чарлз Трети за по-пестелива монархия, коронацията ще е по-кратка и по-неразточителна от тази на майка му, предвид икономическата криза.

Коронацията на Елизабет Втора е продължила повече от  три часа, а гостите в Уестминстърското абатство са били 8251.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: коронацияЧарлз Трети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
George lll преди 1 година
Да е жив и здрав
6
0
 
0
 
! Отговори
Цар Киро от Рая преди 1 година
Браво на колегата!
5
3
 
4
 
! Отговори
Ибн Ебн Ал Камил преди 1 година
Мойта любима ххамила ще стане кралица!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камилата ще се украси ли с диаманта Кохинор или ще има достатъчно разум да се представи по-скромно и да не дразни хората, които още не са й простили за Даяна?
3
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете с тези крале и кралици!!! Путин скоро ще им обясни някои неща!
2
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде давайте му я тая позлатена ламарина най накрая. Чакал я е 72 години, да не вземе да се гътне сега, докато се наканят да му я дадат
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На българина на му пука за техните щуротии, отдавна не вярват в приказки с крале и кралици, това е абсолютна отживелица. Една фамилия живееща охолно от парите на народа.