50 хил. души са загинали след земетресенията в Турция

Арестувани са над 300 души
20 мар 2023 21:16, Нели Христова
20
50 хил. души са загинали след земетресенията в Турция
Снимка: БГНЕС

Над 50 хиляди души са загинали при земетресенията в Турция на 6 февруари. Това съобщи днес ръководителят на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) Юнус Сезер, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Броят на загиналите при земетресенията с епицентър в окръг Кахраманмараш достигна 50 096 души. Ранените са 107 204 души, каза той пред журналисти в Анкара.

Сезер посочи също, че са арестувани над 300 души, които в различна степен са били отговорни за техническото състояние и спазването на строителните стандарти на срутените сгради.

Земетресения с магнитуди 7,7 и 7,6, разтърсиха Югоизточна Турция на 6 февруари, предаде БТА. Земетресенията, последвани от хиляди вторични трусове, засегнаха сериозно 11 турски окръга, както и съседна Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
# преди 1 година
До 15: От какво ни е освободила Русия че пък и два пъти? България, Румъния, Молдова, Гърция, Сърбия, Хърватска и от част Армения както и евреите живяло на балканските страни са са рали пари и са платили на руските генерали да дойдат в България за да можем да имаме опора срещу Османската империя която не е била Турция само. Не сме седалище и да чакаме някой да дойде и да ни освободи. 2000 плюс са неуспешните въстания за 500 години. Къде е била Русия?
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та това е цял един град! :(( Трагедия. Армагедон.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При 80 000 000 народ 50 000 са капка в океана. Ако в БГ загинат толкова щее трагично.
8
5
 
6
 
! Отговори
Улгарски Турчин преди 1 година
Ти си *** неможе да си турчин,как може да плюеш потеклото си.Турския народ е гордолюб,Турския народ е с достойство,работлив и трудолюбив,не като вас Българите които плюете Руската държава която е два пъти освободител.Ако небеше Русия вие нямаше да съществувате.
7
3
 
9
 
! Отговори
До хахахах преди 1 година
Сам си признал брато, живееш в България, но си наттроен срещу българи и България ,и аз съм турчин ,но смятам че родината ми е България при конфликт между Турция и България пак ще съм на страната на България :)
6
8
 
7
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
ПЪРВАТА СНИМКА ОТ турция КОЯТО МИ ХАРЕСВА
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още може
4
5
 
6
 
! Отговори
Български турчин преди 1 година
Мога да кажа ,че Турция има много грехове ,тепърва ще стане по зле селджуци ,османци и като турци ,имат много грехове и продължават да правят геноцид над кюрди и други!Но Аллах и Бог забавя но не забравя!Да бъдем добри и толерантни е най-важно всички сме хора!Турците с този изостанал манталитет и неграмотен народ няма на къде ,мн се радвам като турчин ,че съм роден тук в цивилизования свят.
3
2
 
7
 
! Отговори
мисулманка преди 1 година
Знае се, че Свети Еpдyraню е бил благословен от Бог с xeмopoид с образа на мyaмет. Той с охота го показвал на ислямските миряни, за да мoгат те да се любуват на святото чудо, галейки го и целувайки го. Xeмopoидът бил лeчебен и лeкувал вярвaщите от кoварни бoлести в името на ъaлaxa боганаш.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните хора?
1
11
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
В свое интервю преди години японският министър председател каза, че Япония е изпълнила исканията на САЩ, защото са били заплашени с машината за земетресения на американците. След речта на Реджеп Ердоган в парламента с/у новият световен ред на юдеите-ционисти, посред нощ стана това ужасно земетресение в Турция - дали случайно...