Голям интерес към електромобилите

Това показва нов доклад
26 апр 2023 22:23, Росен Стойчев
40
Голям интерес към електромобилите
Снимка: БГНЕС/EPA

Голям интерес към електромобилите има в глобален мащаб, съобщи Евронюз.

Това показва нов годишен доклад.

Още по темата
Очаква се това да има големи последствия в различни сфери.

Вероятно елекромобилите ще доведат до сериозен спад в потреблението на петрол. Това е нова глобална енергийна икономика.

Очаква се годишните продажби през тази година да нараснат с над една трета. Това означава, че всеки пети закупен автомобили ще е от електрическите модели.

За последните три години пазарният дял се е повишил над четири пъти. Три са основните дестинации за продажба на тези модели.

Това са Китай, Европа и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Значи тръгвам София-Бургас и по пътя задължително спирам поне за 6ч да дозаредя батерията/ако има къде/.Дотук много удобно.Зимата стоях 6ч. в Боаза заради катастрофа.С електричката на парно колко ли ще изкарам?Умните и богатите отдавна са го измислили-с електричка само на голф игрището.
36
1
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 1 година
Интерес има, ама купувачи дали има ?
35
1
 
5
 
! Отговори
Сифилиско преди 1 година
Батериите са проблем. Докато не го изчистят тоя проблем, прогреса към електричките ще е абсолютно безмислен.
34
0
 
7
 
! Отговори
Същия случй! преди 1 година
Така ни "повишиха" интерес към луминисцентите лампи за осветление ТОЧНО преди да се появят ЛЕД крушките! Аз ще изчакам докато дойдат водородните хибриди!
33
0
 
8
 
! Отговори
Е! Голям имтерес! преди 1 година
НАЛИ ОБЯВИХА че ще забранят колите с двигатели с вътрешно горене! Как да не "предизвикат" интерес!!! вашата еко-извратения!
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой нормален човек би си купил електрическа кола?!?!?Всичко им е по-лошо от обикновените,даже и не са по-икономични при тия цени на тока.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 17 - Някое еко активистче е набило няколко минусчета ...
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднин Голф е 48000 лева, нив без екстри. Електрипеският му еквивалент - 80000 лева без екстри и се води бюджетен. Че аз за тея пари, ще си взем втора ръка кола, която ще е пушка, ще емпо-бърза, далеч по-удобна и ще ни остане масивна сума за ремонти и разшиката в "горивата", да ги покрия за 6-7 години :) .... Затова хиените искат *забрана* ...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това на снимката не е автомобил, а е кутия за обувли ...
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Батерия електромотор.Много вече пораснали момчета са израсли с такива играчки.Като всяка играчка има период на ползване докато момчето порасне.Това е технология стара като света ограничена по време и вредна за човешкото здраве.Да стоиш часове над изпаренията на батериите е не по-малко опасно от изгорелите газове.Ами какво че се прави с излезлите от употреба батерии.Те са токсични и за сега никой не казва какво им е бъдещето.Водород, но той е номер едно и за него няма прегради.Всичко е едно НО...
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евронюз съобщавал за голям интерес към електричките, но не споменава нищо за историческия успех на десетките китайски автомобилни производители на фееричното автомобилно /ДВГ, ЕV/ изложение в Шанхай.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Вероятно", "очаква се"....Сериозна статията няма що!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някой много му се иска да наложи нова глобална енергийна икономика. Лошото за този някой е, че процентният му дял в глобалната енергийна икономика от ден на ден намалява.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаганда .
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен 21 преди 1 година
И не само Германия - всички производители на хибриди и електрички отказват да си вземат обратно батериите т.е. *продаваме ви колата* а вие после се оправяйте. Защо нашето правителство не го споменава тоя факт и къде ще ги *хвърлим* тия батерии. Щото това е силно токсичен *** и не може с камиона да го изсипеш на бунищетто!!!!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕшОпорките на НСР - ковид, усрайнна и ТСВ, зелена мафия и мултиполова содоммия.За повтарящите като папагали ще кажа.1 До към 1920та Ел.Двиг.и ДВГ са се произвеждали почти по равно, но хората осъзнават,че Ел.двиг. са нерентабилни и ги спират. 2.Миналата година Волво призна,че само производството на един модел с Ел.двиг. оставя над 100% повече въгл.емисии от същия модел с ДВГ и че ел.двиг. става *по зелен* чак след 9г.каране т.е. когато батерията е за смяна.3.Германия отказва да рециклира батерии
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
съобщи Евронюз..... Нема четем
20
1
 
9
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Прав си Чичо.*** съм и нямам 100 хиляди лева за кола. Моята кола съм я купил за 10 пъти по-малко пари и нямам никакви оплаквания. Поддържам я в изправност и отговаря на всички изисквания на законите. От какъв зор трябва да се набутам с огромен заем,за да карам електричка?
19
5
 
15
 
! Отговори
Шебек преди 1 година
Явно не вървят щом се налага да ги рекламират.... Иначе водородните двигатели на Тойота скоро ще залеят пазара е електричните ще са аут.
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мотокари нищо повече и няма никакво бъдеще в тях помнете ми думата.