Финансовите лидери на Г-7 предупредиха за скок на икономическата несигурност

Срещата им се състоя в японския град Ниигата
13 май 2023 09:52, Красимир Ангелов
29
Финансовите лидери на Г-7 предупредиха за скок на икономическата несигурност
Снимка: БГНЕС

Финансовите лидери на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) предупредиха за нарастване на глобалната икономическа несигурност днес, в края на тридневната си среща, помрачена от липсата на напредък около тавана на дълга на САЩ и последиците от руското нашествие в Украйна, съобщи Ройтерс.

Срещата им в японския град Ниигата се състоя в момент, когато опасенията за обявяването на дефолт по американският дълг засилиха несигурността по отношение на глобалните перспективи, вече помрачени от запазващата се висока инфлация и фалитите на американски банки.

"Световната икономика показа устойчивост срещу множество сътресения, включително пандемията от КОВИД-19, агресивната война на Русия срещу Украйна и свързания с нея инфлационен натиск", заявиха лидерите в изявление след срещата. "Трябва да останем бдителни и да запазим гъвкавост и адаптивност в макроикономическата си политика в условията на повишена несигурност относно глобалните икономически перспективи."

В изявлението не се споменава патовата ситуация с тавана на дълга на САЩ, която засяга пазарите в момент, когато разходите по заемите нарастват поради агресивното затягане на паричната политика от страна на централните банки на САЩ и Европа, отбелязва Ройтерс.

(БТА, Асен Георгиев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Белчо преди 11 месеца
рашките им врътнаха кранчето и сега обясняват издълбоко причините за "икономическата несигурност" ..т.е. рецесия
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*Групата на седемте най-развити икономики (Г-7),* - до днес, ако така продължават, едва ли ще са най развитите икономики в бъдеще.
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*Финансовите лидери на Групата на седемте най-развити икономики (Г-7) предупредиха за нарастване на глобалната икономическа несигурност днес, в края на тридневната си среща, помрачена от липсата на напредък около тавана на дълга на САЩ и последиците от руското нашествие в Украйна, съобщи Ройтерс.* те си казват какво сътвориха в прав текст и ако не се спрат ще е крах на всичко.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
точно г7 стои зад всичко това, да не се правят на ощипани девици..
17
2
 
7
 
! Отговори
И това предстои преди 11 месеца
Не виждате ли момчета, че вече си отивате !Русия, Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка, ОАЕ, Саудитска Арабия и останалиянеобвързан свят, до няколко години ще ви натикат в . . .*** *** !
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
В изявлението не се споменава патовата ситуация с тавана на дълга на САЩ, която засяга пазарите в момент, когато разходите по заемите нарастват поради агресивното затягане на паричната политика от страна на централните банки на САЩ и Европа, отбелязва Ройтерс."""". Третополовите професори със сигурност имат обяснение
15
0
 
1
 
! Отговори
От хората преди 11 месеца
На САЩ не им пука за дълга.Да му мислят,които имат да вземат.Дядо от село би казал една типична българска и искал ние да сме добре.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Представителя на ЕС какво прави на тези срещи? Няма място там. ЕС не е независима държава. Ако ЕС присъства тогава Франция, Германия и Италия нямат място там. Егати бутафорията.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днесът яко трие...
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 15 "Фашистите от Г-7 защо са сложили и знаме на ЕС" - туй не е знамето на ЕС, а на 12 белгийски Конго-та... дето до 1903г. го управляваха от Брюксел и режеха крайници на децата-роби.
11
1
 
2
 
! Отговори
Тъп американец преди 11 месеца
Ноу шит?
10
1
 
7
 
! Отговори
пак този преди 11 месеца
Нещо за юани говориха ли си или само общи приказки?
9
0
 
18
 
! Отговори
Измамници преди 11 месеца
Не им вярваме на тези капиталисти! Вкараха ни дълбоко в пандемията, убиха много малки и средни бизнеси с неадекватни мерки, изкупиха други на безценица, защото ги фалираха. След ковид ни накараха да вярваме, че войната в Украйна е виновна за всяко поскъпване. Но никой не каза колко пари напечатаха покрай ковид, колко яко потъват САЩ, в каква дупка е ЕС покрай тая калинка Урсула и некадърното им управление. Похарчиха 16 милиарда евро помощ за Украйна в оръжия и прочие. Ами измамата крипто...
8
0
 
7
 
! Отговори
Признавам си преди 11 месеца
То сигурно е заради мен. И за измислената пандемия пак аз бях виновен.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
трябва ни детокс/ денафикация от тези финансови ***, организма е болен и ще става по- зле, докато не почне ударна терапия , май отиваме към гладолечение хаха
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"агресивната война на Русия срещу Украйна" тази е задължителна формулировка в пропагандата срещу Русия. Вероятно ако жюрналисчето не я напише по зададеният начин, ще има санкции и срещу него. Може ли някой да ми даде пример за мирна, неагресивна и спокойна война? Когато унищожиха Ирак без причина и бомбардираха безогледно в така наречената ШОК И УЖАС операция, това пасивна война ли беше?
5
2
 
15
 
! Отговори
българина преди 11 месеца
Великобритания, Германия Италия, Канада, САЩ, Франция, Япония Г 7 на лицемери. Само сащ са в топ 10 по БВП на човек от в топ 10 по среден доход са сащ и канада..... Г 7 е пенсионерски умиращ клуб
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Би трщбвало най-накрая да се освободим от тия финансови лидери понеже както се вижда изобщо не ни водят към добро. Особено ми е интересно да ми се отговори на въпроса за "непрекъснат икономически ръст". Какво е това чудо ? Докога ? Все пак нищо не продължава безкрайно и все накога спира и после според обясненията ако няма ръст всичко се срива. Та кога да чакаме окончателното сриване за да почнем пак да растем неудържимо ?
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С лидери като Кирчо и Ицо хазарта ние няма от какво да се притесняваме
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скокът на икономическата несигурност е следствие на тяхната дейност и дейността на тяхните началници. Потъпкаха пазарните принципи, пришпорвайки санкционната война срещу Русия и докараха световна икономическа криза.